Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
9.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hobit trilogija film Peter Jackson

Petek, 25. 4. 2014, 9.35

7 let, 12 mesecev

Sklepni del trilogije Hobit ima nov naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Režiser Peter Jackson je na Facebooku objavil, da so spremenili naslov tretjega dela Hobita. Prvotno ime Tja in spet nazaj bo nadomestila Bitka petih armad.

Jackson je spremembo obrazložil z naslednjimi besedami: "Naša pot posneti trilogijo Hobit je bila v določeni meri podobna Bilbovi poti, torej polna skritih zavojev, vzponov in padcev. Tja in spet nazaj (There and Back Again) se je zdela primerna izbira za naslov drugega filma (spomnimo, da je bil prvotni načrt posneti samo dva filma v franšizi Hobit), v katerem Bilbo s trinajstimi škrati in čarovnikom Gandalfom prispe v škratovsko kraljestvo Erebor in se ob koncu drugega filma tudi vrne nazaj v domači Hobiton. Zdaj, ko imamo tri filme, ta naslov za sklepni, tretji del preprosto ni več primeren, saj Bilbo prispe 'tja', torej v Erebor že v drugem delu, Smaugovi pušči (Desolation of Smaug).

Decembra lani, ko je bila premiera Smaugove pušče že za nami, sem se potihoma sestal z odgovornimi pri studiih MGM, Warner Bros. in New Line Cinema ter jim predstavil svojo idejo o spremembi naslova tretjega dela. Dogovorili smo se, da pustimo odločitev odprto vse do trenutka, ko si ogledamo grobo različico tretjega filma. To se je zgodilo prejšnji teden in vsi vpleteni smo se skupaj odločili, da je sprememba naslova več kot dobrodošla in potrebna.

Tako se zdaj tretji film imenuje Hobit: Bitka petih armad (The Hobbit: The Battle of the Five Armies).

Profesor Tolkien je sicer z naslovom Tja in spet nazaj zaobjel vso Bilbovo avanturo, zato se ne čudite, če se bo ta naslov v prihodnosti pojavil na škatli za trilogijo v DVD-različici oziroma na Blu-rayih.

A še pred tem moramo dokončati tretji film. Več novic pričakujte v prihajajočih mesecih.

Prav tako smo že skoraj končali in pripravili daljšo različico Smaugove pušče (The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Cut), ki bo vključevala 25 minut dodatnih prizorov (ki jih ni bilo mogoče videti v kinodvoranah). Kar pomeni tudi 25 minut izjemne nove glasbene podlage skladatelja Howarda Shora."

Premiera Bitke petih armad je še vedno načrtovana za 17. december.

Ne spreglejte