Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 5. 2017,
13.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

TV-serija televizija film detektiv priporočila DKino Telekom Slovenije Sherlock Holmes HBO

Petek, 26. 5. 2017, 13.58

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Sherlock Holmes in drugi pravi detektivi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
TV-priporočila: Detektivi

22. maja 1859 se je rodil oče Sherlocka Holmesa, britanski pisatelj Arthur Conan Doyle. Preverite, kje si lahko slavnega detektiva v naslednjih dneh ogledate, ter njemu in njegovim stanovskim kolegom pomagate razrešiti zahtevne primere.


Povabilo na večerjo z umorom (Murder by Death, 1976)

TV-priporočila: Detektivi | Foto:

Komični poklon detektivkam, v katerem ekscentrični milijonar Lionel Twain (Truman Capote) na večerjo povabi več svetovno priznanih detektivov. Twain svojim gostom pove, da bodo nekoga od navzočih do smrti dvanajstkrat zabodli natanko opolnoči.

S tem se bo začela tekma, kdo izmed slavnih povabljencev bo prvi razvozlal zločinsko skrivnost. Nagrada je milijon dolarjev in naslov največjega detektiva.

V satirični komediji, ki jo je režiral Robert Moore in pod katero se je podpisal Neil Simon, igrajo še Eileen Brennan, James Coco, Peter Falk, Alec Guinness, Peter Sellers in Maggie Smith.

V nedeljo, 28. 5., ob 13.20. na Cinemax.*
Film je na voljo tudi na HBO GO.

Sherlock Holmes (2009) in Sherlock Holmes: Igra senc (2011)

Najuspešnejši kinematografski upodobitvi zgodb o Sherlocku Holmesu – oba filma sta v svetovnih kinematografih skupaj zaslužila več kot milijardo ameriških dolarjev – je režiral Britanec Guy Ritchie, naslovni lik in njegovega pomočnika, dr. Johna Watsona, pa sta v njiju odigrala Robert Downey Jr. in Jude Law.

V prvem delu mora detektivska dvojica zaustaviti skrivnostnega lorda Blackwooda in preprečiti uresničitev njegovega zlobnega načrta, v nadaljevanju pa se Sherlock in Watson spopadeta s kriminalnim genijem, profesorjem Moriartyjem, ki grozi z gospodarsko pogubo vsega zahodnjaškega sveta.

Kritiki so še posebej pohvalili Ritchiejev izvirnik. Ta je Downeyu Jr. prinesel zlati globus za najboljšega igralca v komediji, film pa se je potegoval še za oskarja za izvirno filmsko glasbo (Hans Zimmer) in scenografijo.

Oba filma sta na voljo v videoteki DKino.

Črna dalija (The Black Dahlia, 2006)

TV-priporočila: Detektivi | Foto:

Ambiciozna detektiva (Josh Hartnett in Aaron Eckhart) raziskujeta umor mlade obetavne igralke. Truplo je tako iznakaženo, da posnetki niso nikoli objavljeni. Detektiva sta s primerom vedno bolj obsedena, kar negativno vpliva tudi na njuni zasebni življenji.

Izmišljeno zgodbo o obsedenosti, ljubezni, korupciji, pohlepu in izprijenosti, spleteno okrog resnične zgodbe o krutem umoru vzhajajoče hollywoodske zvezdnice, ki je leta 1947 šokiral ZDA in ostaja do danes nerazrešen, je po romanu Jamesa Ellroya režiral Brian De Palma. V filmu igrata še Scarlett Johansson in oskarjevka Hilary Swank.

V ponedeljek, 29. 5., ob 22.40 na CineStar TV.

Zbogom punčka (Gone Baby Gone, 2007)

Mlada zasebna detektiva (oskarjevec Casey Affleck in Michelle Monaghan) najamejo, da bi raziskala izginotje male deklice. Toda kmalu odkrijeta, da nič ni tako, kakor se zdi, zato morata tvegati vse, da jo najdeta: romantične zveze, razsodnost, celo svoje življenje.

Režijski prvenec Bena Afflecka temelji na romanu Dennisa Lehana, znanega po uspešnici Skrivnostna reka, v stranskih vlogah pa blestita Morgan Freeman in Ed Harris.

V sredo, 24. 5., ob 22.15. na Cinemax 2.*
Film je na voljo tudi na HBO GO.

Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary)

TV-priporočila: Detektivi | Foto:

V seriji Osnove Sherlocka Holmesa Lee Miller igra naslovnega junaka, Lucy Liu pa spoznamo v vlogi dr. Joan Watson. Gre za sodobno dramo o zločinih in paru, ki newyorški policiji pomaga razreševati nemogoče primere.

Tretja sezona serije: od ponedeljka do četrtka ob 23. uri na FOX Crime.*

Sherlock

Izjemno hvaljena in priljubljena serija, v kateri Sherlocka Holmesa igra Benedict Cumberbatch, njegovega pomočnika Watsona pa Martin Freeman.

Trenutno lahko na malih zaslonih ujamete tretjo sezono te serije, v kateri boste med drugim izvedeli, kako je uspelo Sherlocku uprizoriti lastno smrt, kmalu pa si boste lahko ogledali še posebno epizodo serije, naslovljeno Pošastna nevesta, ki vas bo odpeljala v viktorijanski London.

Sherlock, S3│E2: v petek, 19. 5., ob 22. uri na FOX Crime.*
Sherlock, S3│E3: v petek, 26. 5., ob 22. uri na FOX Crime.*
Sherlock: Pošastna nevesta: v petek, 2. 6., ob 22. uri na FOX Crime.*

Namig (Clue, 1985)

TV-priporočila: Detektivi | Foto:

Morilsko-zabavna komedija je zasnovana na svetovno znani družabni namizni igri. Po tem, ko so prejeli vabila, šest gostov prispe v skrivnostni dvorec na vrhu hriba. Dobijo smrtonosna orožja, rezultat tega je šest umorov in zdaj mora hišni strežaj Wadsworth (Tim Curry) razvozlati uganko ter ugotoviti, kdo med njimi je morilec.

V torek, 30. 5., ob 14.10. na Cinemax.*
Film je na voljo tudi na HBO GO.

Pravi detektiv (True Detective)

Matthew McConaughey in Woody Harrelson sta policijska sodelavca v Louisiani, katerih življenje in delo je bilo močno povezano med 17-letno preiskavo srhljivega obrednega umora.

Nerešena skrivnost sega iz preteklosti v prihodnost ter nenehno postavlja na preizkušnjo njuno detektivsko delo in prijateljstvo; vsak od njiju bo moral spoznati ceno lastnih utvar in zmot o maščevanju.

V drugi, kritiško manj hvaljeni sezoni serije Pravi detektiv srhljiv umor poveže tri predstavnike zakona in dolgoletnega zločinca (Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch); vsak od njih se mora prebijati skozi mrežo spletk in prevar v pusti kalifornijski pokrajini.

Obe sezoni serije Pravi detektiv sta na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Veliki mišji detektiv (The Great Mouse Detective, 1986)

TV-priporočila: Detektivi | Foto:

Disneyjeva animirana akcijsko-komična pustolovščina o mišjem detektivu Basilu iz ulice Baker, ki se trudi premagati svojega starega sovražnika profesorja Ratigana v največjem primeru svoje kariere.

Ko londonski mojster igrač skrivnostno izgine, je Basil prepričan, da za tem stoji Ratigan. Basil s pomočjo uma in logike lovi svojega tekmeca globoko v kanalih londonske kanalizacije pa vse do vrha slavnega Big Bena.

Film je na voljo v videoteki Pickbox.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
CineStar TV 223 NE
Cinemax/Cinemax 2 208/209 DA
FOX Crime 214 DA
Videoteka Pickbox 239  

*Velja za linearne programe.

Ne spreglejte