Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 2. 2022,
8.13

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

2

Natisni članek

Ukrajina Sean Penn

Petek, 25. 2. 2022, 8.13

2 leti, 2 meseca

Sean Penn v Ukrajini snema dokumentarni film

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

2

sean penn | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški igralec in režiser Sean Penn je na dan invazije prišel v Ukrajino, kjer snema dokumentarni film o tamkajšnjem aktualnem dogajanju. Srečal se je z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

61-letni ameriški zvezdnik Sean Penn je v Kijev prispel na dan začetka ruske invazije. Po besedah ukrajinske vlade je prišel z namenom, da bi svetu povedal resnico o ruski invaziji na Ukrajino. V uradu predsednika so tudi objavili fotografijo Seana Penna s tiskovne konference ukrajinskih vladnih predstavnikov. 

 

sean penn | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb Glede na navedbe ukrajinske strani je ameriški režiser govoril tudi z novinarji in vojaškimi predstavniki, da bi razumel, kako Ukrajinci gradijo svojo obrambo.

Volodimir Zelenski, ki je bil pred začetkom svoje politične kariere profesionalni igralec, je v zgodbi na Instagramu delil tudi posnetek srečanja s Pennom.

Urad predsednika je prek ukrajinskega veleposlaništva v ZDA izdal izjavo, v kateri je predsednik pohvalil z oskarjem nagrajenega filmarja.

"Režiser je posebej prišel v Kijev, da bi posnel vse dogodke, ki se trenutno dogajajo v Ukrajini, in svetu povedal resnico o ruski invaziji na našo državo. Sean Penn je med tistimi, ki danes podpirajo Ukrajino v Ukrajini. Naša država mu je hvaležna za takšen pogum in poštenost."

"Sean Penn izkazuje pogum, ki ga je primanjkovalo številnim drugim, zlasti nekaterim zahodnim politikom. Več kot je takšnih ljudi, pravih prijateljev Ukrajine, ki podpirajo boj za svobodo, hitreje bomo lahko ustavili to gnusno invazijo Rusije."

Penn je bil v Ukrajini že novembra in se tudi takrat srečal z ukrajinskimi silami.

sean penn | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kot navaja portal Variety, dokumentarni film nastaja pod okriljem Vice Studios v sodelovanju z Vice World News and Endeavor Content.

Preberite še:

sean penn
Trendi Sean Penn: Prihodnost sveta me frustrira, k sreči sem star
Ne spreglejte