Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
18.58

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Will Smith Peter Landesman biografija športni film

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 18.58

4 leta, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Pot zmagovalca (Concussion)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Pot zmagovalca

Will Smith v športni biografski drami o nadarjenem patologu, ki je pri igralcih ameriškega nogometa odkril kronične poškodbe možganov.

ZDA, Velika Britanija, Avstralija/2015/123 min.
Režija: Peter Landesman
Igrajo: Will Smith, Alec Baldwin, David Morse, Albert Brooks, Luke Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Paul Reiser, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Žanr: Športna biografska drama
Ocena IMDb: 7,1/10

Drama, posneta po resnični zgodbi, sledi delu nadarjenega nigerijskega patologa Benneta Omaluja, ki pri umrlem nekdanjem igralcu ameriškega nogometa odkrije nenavadne poškodbe možganov. Bennet s pomočjo prijateljev objavi članek o nevarnostih kroničnih poškodb igralcev, toda s tem dregne v osje gnezdo vodstva lige, ki ne želi vznemirjati igralcev in navijačev.

Zaradi nenehnih pritiskov Bennet doživi številne poklicne in družinske težave, vendar ne odneha in s pomočjo skesanega uradnika lige vendarle doseže, da se politiki in športni funkcionarji resno posvetijo njegovim ugotovitvam.

Zanimivosti:

• Scenarij, pod katerega se je podpisal režiser filma Peter Landesman, temelji na članku Game Brain avtorice Jeanne Marie Laskas, ki je bil objavljen leta 2009 v reviji GQ.

• Film bi moral režirati Ridley Scott, vendar se je ta raje odločil za režijo Marsovca, pri projektu pa je sodeloval kot soproducent. Prav Scott je tisti, ki je glavno vlogo v filmu ponudil Willu Smithu.

Pot zmagovalca | Foto:

• Smith in Landesman sta se na film pripravljala tako, da sta prisostvovala številnim obdukcijam, med njimi tudi dvema, ki ju je opravil dr. Bennet Omalu.

• Smith je bil za svoj nastop v tem filmu nominiran za zlati globus za najboljšega igralca v drami, a je moral priznati premoč Leonardu Di Capriu, ki je na podelitvi slavil z vlogo v Povratniku.

Producenti so glavno žensko vlogo najprej ponudili oskarjevki Lupiti Nyong'o, nazadnje pa je lik odigrala precej neznana britanska igralka južnoafriških korenin Gugu Mbatha-Raw.

Will Smith in Adewale Akinnuoye-Agbaje bosta soigralca tudi v prihajajočem akcijskem spektaklu Samomorilska enota (Suicide Squad).

Napovednik filma Pot zmagovalca:

 

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte