SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino na SiOL TV!

Pot v raj

0

termometer

 | Foto:

Ajda Smrekar in Klemen Janežič v romantično-komični drami Blaža Završnika o fantu in dekletu, ki se zbližata na jadranju v Dalmacijo. Prejemnik nagrade občinstva na 17. Festivalu slovenskega filma!

Slovenija/2014/83 min.
Režija: Blaž Završnik
Igrajo: Ajda Smrekar, Klemen Janežič, Igor Žužek, Stane Tomazin
Žanr: Romantična komična drama
Ocena IMDb: 6,7/10

Mladi Žak se po smrti staršev odloči poiskati smisel življenja med jadranjem na morju, toda pot mu nepričakovano prekriža simpatična neznanka Lučka. Zgovorno dekle ga pregovori, naj jo vzame s sabo na jadrnico, in res se skupaj odpravita v neznano.

Toda poetično raziskovanje morskih širjav kmalu na dan naplavi tudi temačne skrivnosti iz preteklosti in skrbi o negotovi prihodnosti, kar čustvene izzive neizkušenega mladega para postavi pred novo preizkušnjo.


"Ustvarjalci so proračunske omejitve obrnili sebi v prid in posneli preprost, simpatičen in optimističen film, ki bo očaral najširši krog gledalcev." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Pot v raj.)Pot v raj | Foto:


Zanimivosti:

Pot v raj je celovečerni prvenec slovenskega režiserja in scenarista Blaža Završnika (1984) – prejemnika vesne za najboljši kratki film Nad mestom se dani.

• Zaradi utesnjenega prostora so kadre na jadrnici snemali zgolj štirje ljudje: glavna igralca (Ajda Smrekar, Klemen Janežič) ter režiser Blaž Završnik in direktor fotografije Lev Predan Kowarski.

• Film je bil premierno prikazan na večeru ob odprtju 17. Festivala slovenskega filma v Portorožu, kjer je prejel nagrado občinstva, Smrekarjeva pa je bila razglašena za Stopovo igralko leta.

• Klemen Janežič in Ajda Smrekar sta bila med snemanjem filma par tudi v resničnem življenju.

Napovednik filma:

[video: 60144 / Pot v raj]

Pot v raj

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin