SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Poredne mame spet napadajo božič

poredne mame
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Oglasno sporočilo

Poredne mame bodo 2. novembra zavzele Slovenijo v velikem slogu. Po vseh Cineplexxih bo potekal Ladies Night, v ljubljanskem Koloseju pa zabava za vse "poredne mame" po premieri filma. Vstopnice za dogodke so omejene in že v prodaji.

Poredne mame 2: Božič (A Bad Moms Christmas)

Režija: Scott Moore in Jon Lucas

Scenarij: Scott Moore in Jon Lucas

Igrajo: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn in drugi

Žanr: komedija

Dolžina: 104 min

Ko je v kinematografe poleti 2016 prišel film Poredne mame, se je nekaj zgodilo. Začelo se je gibanje porednih mam. Ustvarjalci so se zavedali, da so posneli smešen film, a jih je osupnilo, da je po vsem svetu navrgel prek 180 milijonov dolarjev.

Horde mam vseh generacij so oblegale kinodvorane, da so si ogledale Poredne mame in se z najboljšimi prijateljicami nato v mestu zabavale še dolgo v noč – brez občutka obvez.

Glavne junakinje Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) in Carla (Kathryn Hahn) so predstavljale svobodo. Svobodo, da kaj zavoziš. Svobodo, da se res potrudiš, pa še vseeno zavoziš. Pravo olajšanje je bilo videti, s kakšno iskrenostjo je lahko mama upodobljena na velikih platnih. Poredne mame 2: Božič to iskreno upodobljeno resnično mamo zdaj popelje v božične praznike.

Naše tri podcenjevane in preobremenjene mame se tokrat uprejo izzivom in pričakovanjem največjega preizkusa za sleherno mamo: božiča. Kot da skrb za to, da svojim družinam ponudijo kar se da najbolj popolne praznike, še ni dovolj, morajo ob ustvarjanju božičnega vzdušja gostiti in zabavati še lastne mame (Kikijino igra Cheryl Hines, Amyino Christine Baranski, Carlino Susan Sarandon). A ob koncu bodo Amy, Carla in Kiki pridobile nov uvid v to, kako praznike narediti posebne, in s svojimi mamami vzpostavile pristnejši odnos.

"Ko se nama je porodila zamisel o božiču," pravi Jon Lucas, ki je, tako kot prvi film, nadaljevanje spisal in režiral s Scottom Moorom, "je bila premočna, da bi nanjo kar pozabila. Vsakič, ko se na kupu zbere vsa družina – ki je ne vidimo pogosto ali pa je najraje sploh ne bi videli – in je zraven še preveč denarja in alkohola … potem je to sod smodnika; in to je pravo strelivo za komedijo."

Kaj v zvezi z božičem bi lahko bilo blizu gledalcem? Čemu bi se nasmejali? Kaj lahko med prazniki najbolj komu kravžlja živce? Obstaja zgolj en in edini odgovor: njegova mama. "Vedeli smo, da bomo z Milo Kunis, Kristen Bell in Kathryn Hahn spet imeli živahen in zabaven film," pravi Moore, "a hoteli smo tudi zanimivo tematiko, zato smo ga začinili z mamami mam."

Izza kamer spet sodelujejo direktor fotografije Mitchell Amundsen, scenografinja Marcia Hinds, montažer James Thomas, kostumografinja Julia Caston in skladatelj Christopher Lennertz.

V Cineplexxu bo v četrtek, 2. novembra, ob 20. uri potekal Ladies Night, vstopnice so že v prodaji.

V Koloseju bo po premieri filma 2. novembra seksi božično razvajanje. Poleg postavnih božičkov in super zabave bodo za obiskovalke pripravljeni posebni lepotni kotički. Vstopnice že v prodaji!

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin