Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 8. 2011,
14.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ocenili smo Jason Bateman Jason Sudeikis Seth Gordon

Torek, 2. 8. 2011, 14.34

6 let, 7 mesecev

OCENA FILMA: Kako se znebiti šefa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Komedijo nad povprečje dviguje predvsem igralska zasedba, ki bo kljub nekonsistentnemu tempu celovečerca poskrbela za kar nekaj smeha.

Slabi šefi so vedno dobra tema za tkanje vezi med ljudmi, in na nekaj podobnega igra tudi komedija Setha Gordona (Božič na kvadrat), ki nam kot naporno šefico predstavi Jennifer Aniston v temnejši različici. Manj kalifornijsko dekle, bolj neposredna zdravnica s popolno postavo, ki osvaja svojega asistenta v zobni ambulanti (Charlie Day). Drugi grozni šef je sadističen Kevin Spacey, ki izkorišča Jasona Batemana, Jason Sudeikis v vlogi računovodje pa se ubada s pokvarjenim šefom v podobi Colina Farrella. Trije strašni šefi združijo tri zatirane uslužbence v nameri, da bi tirane spraviti v grob, načrti pa se jim vedno sfižijo – na komičen način, seveda.

Takoj je treba povedati, da je Kako se znebiti šefa? ena najboljših komedij z Jennifer Aniston, ki je s prepričljivo igro poskrbela tudi za enega večjih presenečenj (vsaj za tiste, ki niso gledali The Good Girl in še kakšnega izdelka, v katerem dokaže, da ni bila narejena le za otožno mežikanje v smeri objekta poželenja). Celotna igralska zasedba je v zavidljivi formi in brez dvoma rahlo netipično hollywoodsko komedijo dvigne nad povprečje. Na trenutke široka paleta igralcev sicer deluje nekoliko neizkoriščeno ravno zaradi poplave nadarjenih in velikih imen.

Posebna odlika filma je tudi zagrenjen smisel za humor, ščepec norosti in par dokaj nepredvidljivih preobratov, a končni vtis je rahlo okrnjen zaradi nekonsistentnega tempa in ne ravno zadovoljivega konca; scenariju manjkata dobra zasnova in predvsem razplet. Hkrati se ne moremo znebiti občutka, da se vse komedije po Prekrokani noči trudijo biti čim bolj divje, nore in malo obscene. Le še korak stran smo od tega, da tudi to postane šablona.

Ne spreglejte