Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
5. 1. 2018,
16.17

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Natisni članek

Paul Sorvino spolno nadlegovanje zlati globusi Harvey Weinstein Mira Sorvino

Petek, 5. 1. 2018, 16.17

6 let, 3 mesece

Oče Mire Sorvino besen na Weinsteina: "Ubil ga bom"

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

1

Mira Sorvino, Paul Sorvino | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pred podelitvijo zlatih globusov to nedeljo se spet dviguje jeza zaradi Harveyja Weinsteina. Začenja se namreč sezona nagrad, na katerih je prej desetletja kraljeval Weinstein, tokrat pa je Hollywood proti njemu. Še posebej besen je oče igralke Mire Sorvino.

Zlati globusi so vsako leto v začetku januarja uvod v sezono podelitev nagrad, ki se končajo z najprestižnejšo - podelitvijo oskarjev. Do zdaj je bil na dogodkih "glavna živina" producent Harvey Weinstein, ki pa je od lanskega oktobra najbolj osovražena oseba v Hollywoodu.

Po vrsti spolnih nadlegovanj mu grozi zaporna kazen, saj precej hude obtožbe prihajajo tako iz ZDA kot iz Velike Britanije. Hkrati so na dan prišle tudi informacije, da naj bi Harvey nekaterim igralkam namerno oteževal igralsko kariero, jih spravil na črno listo in drugim hollywoodskim ustvarjalcem dejal, naj jih ne najemajo, češ da so težavne.

To so pogumne igralke, ki so spregovorile o spolnem nadlegovanju Harveyja Weinsteina #video

Mira upravičeno meni, da je zavrnitev Harveyja negativno vplivala na njeno igralsko kariero. | Foto: Getty Images Mira upravičeno meni, da je zavrnitev Harveyja negativno vplivala na njeno igralsko kariero. Foto: Getty Images

"Ubil bom tega pizduna"

Na Weinsteinovi črni listi igralk sta bili med drugim Ashley Judd in Mira Sorvino, ki je leta 1996 osvojila oskarja za vlogo v filmu Woodyja Allena Mogočna Afrodita. Leto prej naj bi se Weinstein neprimerno vedel tudi do nje, kar je Mira razkrila oktobra lani, ko ga je spolnega nadlegovanja obtožilo še skoraj 80 žensk.

Režiser Peter Jackson je pred kratkim priznal, da mu je Weinsteinovo podjetje Miramax leta 1998 dejalo, da sta Ashley in Mira "prava nočna mora" in da se naj jima na veliko izogiba. Jackson je dejal, da takrat ni imel razloga, da bi podvomil o Weinsteinu.

Je pa za to šele pred kratkim izvedel Mirin oče, igralec Paul Sorvino, ki tega, da je Weinstein oviral hčerino kariero, ni dobro prenesel. Za TMZ je dejal, da se ne bo dobro končalo, če naleti nanj.

Bolje zanj, da gre v zapor, ker se bo sicer moral srečati z mano. Jaz pa bom ubil tega pizduna.

Mira je očetov odziv komentirala na Twitterju in dejala, da je njena ljubezen do njega samo še zrasla.

Na nedeljski 75. podelitvi zlatih globusov bodo igralke protestirale proti spolnemu nasilju nad ženskami v Hollywoodu in v znak solidarnosti in podpore nosile črnino.

Ne spreglejte