Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2016,
18.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

superjunaki DKino SiOL TV superkategorija

Sreda, 5. 10. 2016, 18.53

6 let, 7 mesecev

Navijajte za svojega najljubšega superjunaka #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Stotnik Amerika: Državljanska vojna

Za to, da bi vas superjunaki rešili pred dolgčasom in podobnimi nevarnostmi, vam ni treba zapuščati svojih domov, saj bodo ti prihiteli na pomoč tudi v vašo dnevno sobo in še kam drugam, če jim boste to seveda dovolili.

In ne le to – superjunaka, za katerega si želite, da bi vam delal družbo, lahko izberete kar sami.

Odločite se lah V videoteki DKino si lahko med drugim ogledate tudi letošnji spektakel Batman proti Supermanu: Zora pravice. Na koga bi stavili vi? │Foto: © 2016 WARNER BROS. ENT. ALL RIGHTS RESERVED. TM & © DC COMICS. | Foto: V videoteki DKino si lahko med drugim ogledate tudi letošnji spektakel Batman proti Supermanu: Zora pravice. Na koga bi stavili vi? │Foto: © 2016 WARNER BROS. ENT. ALL RIGHTS RESERVED. TM & © DC COMICS. ko za superposameznika ali superekipo, animiranega ali igranega, naletite pa lahko tudi na takšnega, ki se na superzabaven način pretvarja, da je superjunak, ali pa v to res verjame.

V (ne)slogi je moč

Med superjunaki sicer ne bo vedno vladala sloga – tudi oni so samo (super)ljudje, vsaj večina jih je –, a bodo tudi med morebitnimi nesoglasji obdržali velik del svojih moči, tolaži pa vas lahko tudi dejstvo, da bo na koncu vedno zmagala pravica.

Njihove vse pogostejše razprtije lahko izkoristite sebi v prid, in sicer tako, da med superspopadi navijate za svojega favorita. Na koga boste stavili: Batmana ali Supermana, Chrisa Evansa ali Roberta Downeyja Jr., Marvel ali DC Comics?

Lahko celo izbirate celo med različnimi reinkarnacijami istega superjunaka ali pa se zaposlite z iskanjem odgovora na vprašanje, s katerim se je do zdaj ukvarjalo že več generacij malčkov: "Katera je tvoja najljubša ninja želva?"

Če bi si njihove spopade (in sodelovanja) raje ogledali v družbi, si lahko večer ali konec tedna popestrite tako, da se s prijatelji ali sorodniki razdelite na nasprotna tabora in družno navijate za svojega izbranca. Pazite samo na to, da se zaradi pestre izbire ne boste spopadli za daljinca!

Vsi superjunaki, zbrani na enem mestu

Da bi vam olajšali delo, smo preverili, katere filmske superjunake si boste lahko na malih zaslonih ogledali  v naslednjih dnevih in tednih, vključno s koncem aktualnega, in poiskali tiste, ki so vam na SiOL TV na voljo že zdaj.

Večino boste našli v videoteki DKino, kjer so zanje ustvarili začasno superkategorijo, nekateri vas bodo pričakali v drugih videotekah na SiOL TV, na TvIN-u ali na storitvah HBO GO in HBO On Demand, preostali pa se bodo oktobra zvrstili na linearnih TV-kanalih.

Za natančne podatke o predvajanjih obiščite prenovljen TV-spored na Siol.net, če boste kakšno vsebino zamudili, pa lahko izkoristite tudi možnost 7-dnevnega ogleda nazaj, če vam izbrani kanal to omogoča.


MAŠČEVALCI

Fotogalerija
1 / 10

Si predstavljate, kakšen bi bil naš svet brez Marvelovih znamenitih superjunakov, zbranih v ekipo Maščevalcev? Tako je, najverjetneje ga sploh ne bi bilo, v najboljšem primeru pa bi bil ta veliko dolgočasnejši.

Stotnik Amerika, Iron Man, Thor, Hulk in njihovi prijatelji so do zdaj nastopili v dveh skupnih celovečercih (Maščevalci, Maščevalci: Ultronova doba) ter v številnih samostojnih filmih. Ti se med seboj nekoliko prepletajo, vsem pa je skupno to, da privabljajo v kina trume gledalcev.

Marvelove Maščevalce si boste lahko ogledali to nedeljo ob 20. uri na Planet TV, če takrat ne boste imeli časa, pa lahko uporabite tudi možnost ogleda nazaj. | Foto: Marvelove Maščevalce si boste lahko ogledali to nedeljo ob 20. uri na Planet TV, če takrat ne boste imeli časa, pa lahko uporabite tudi možnost ogleda nazaj. Najnovejšega med njimi, Stotnika Ameriko: Državljansko vojno, si že lahko ogledate v videoteki DKino, oktobra pa bodo na HBO predvajali še film Ant-Man in trilogijo Iron Man.

Marvelovo kinematografsko vesolje se še naprej širi

Maščevalci so sicer le del Marvelovega kinematografskega naslova, ki se vsako leto širi z novimi naslovi in junaki kot so Varuhe galaksije.

Novembra v kinematografe prihaja Dr. Strange, naslednje leto pa bo na velika platna znova pribingljal Spider-Man, ki se nam je v novi podobi prvič predstavil v Državljanski vojni, vrnili pa se bodo tudi Varuhi galaksije.

So vam ljubše serije? Na kanalu FOX si lahko ogledate Marvelovo serijo Agenti SHIELD, ki so jo navdahnili Maščevalci.

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Maščevalci HBO / HBO 3 /HBO GO / HBO OD 6 ali 201 / 206 / 240 / 203
Maščevalci: Ultronova doba HBO / HBO 3 / HBO GO / HBO OD 6 ali 201 / 206 / 240 / 203
Stotnik Amerika: Državljanska vojna Videoteka DKino 5
Iron Man HBO / HBO GO / HBO OD 6 ali 201 / 240 / 203
Iron Man 2 HBO / HBO GO / HBO OD 6 ali 201 / 240 / 203
Iron Man 3 HBO / HBO GO / HBO OD 6 ali 201 / 240 / 203
Ant-Man HBO / HBO GO / HBO OD 6 ali 201 / 240 / 203
Spider-Man 3 Videoteka Pickbox 242
Varuhi galaksije Planet TV 3
Agenti SHIELD FOX 210

MOŽJE X

Fotogalerija
1 / 8

Edini superjunaki, ki lahko z Maščevalci tekmujejo v številu posnetih filmov, so njihovi sorodniki iz zakladnice Marvelovih stripovskih herojev – Možje X.

Mutanti, razdeljeni v nasprotna tabora pod vodstvom Profesorja X in Magneta, so do zdaj nastopili v šestih filmih, dva med njimi, Wolverine in jezični Deadpool, pa sta se nam predstavila tudi v lastnih celovečercih.

Na HBO bodo oktobra predvajali izvirno trilogijo o Možeh X, v videoteki DKino pa vam je na voljo skoraj vsa njihova filmografija. Manjkajo samo Dnevi prihodnje preteklosti, zato pa sta tu letošnja Deadpool in Možje X: Apokalipsa.

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Možje X: Apokalipsa Videoteka DKino 5
Možje X: Prvi razred Videoteka DKino 5
Možje X: Zadnji spopad DKino / HBO 2 5 / 204
Možje X 2 DKino / HBO 2 5 / 204
Možje X DKino / HBO 2 5 / 204
Deadpool Videoteka DKino 5
Wolverine Videoteka DKino 5
Možje X na začetku: Wolverine Videoteka DKino 5

SUPERMAN

Fotogalerija
1 / 4

Superman ima že dolgo filmsko zgodovino. Mi bomo začeli pri koncu in najprej omenili akcijski spektakel Batman proti Supermanu: Zora pravice, v katerem se najznamenitejši med vsemi superjunaki prvič pomeri s svojim temačnim kolegom iz stripovske založbe DC Comics, Batmanom, v filmu pa se jima pridruži še Wonder Woman.

Zora pravice je sicer nadaljevanje uspešnice Jekleni mož, ki jo je prav tako režiral Zack Snyder in  v kateri je Henry Cavill debitiral v vlogi Supermana.

V videoteki DKino si lahko ob obeh omenjenih naslovih ogledate še različico Supermana iz leta 1978  in film Superman se vrača, ki ga je leta 2006 posnel Bryan Singer, nato pa precenite, kateri igralec se je v tej znameniti vlogi najbolj znašel: Cavill, Brandon Ruth ali izvirni filmski Superman Christopher Reeve?

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Jekleni mož Videoteka DKino 5
Batman proti Supermanu: Zora pravice Videoteka DKino 5
Superman se vrača Videoteka DKino 5
Superman Videoteka DKino 5

VITEZ TEME (AKA BATMAN)

Fotogalerija
1 / 3

Čeprav je Superman prvi in najmočnejši superjunak, ga je v prejšnjem desetletju s kinematografskega vidika popolnoma zasenčil Batman v podobi Christiana Bala, ki je v trilogiji Christopherja Nolana nastopal pod psevdonimom Vitez teme.

Nolanovi trije filmi o Batmanu so v svetovnih kinematografih zaslužili več kot milijardo dolarjev, nepozabna vloga Jokerja v vmesnem delu trilogije, Vitezu teme, pa je  pokojnemu Heathu Ledgerju prinesla posthumnega oskarja.

Uspeh trilogije je še toliko večji, če vemo, da je Nolan filmsko sago o Batmanu prevzel po tem, ko je Joel Schumacher lik osmešil v filmu Batman in Robin.

Letos se je v že omenjeni Zori pravice v vlogi Batmana prvič preizkusil Ben Affleck, igralec pa je s studiem podpisal pogodbo za tri druge filme, med katerimi bo eden samostojen.

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Batman: Na začetku Videoteka DKino 5
Vitez teme Videoteka DKino 5
Vzpon Viteza teme Videoteka DKino 5

NINJA ŽELVE

Fotogalerija
1 / 4

Če se vam zdijo do zdaj omenjeni superjunaki preveč običajni, se seznanite s štirimi želvjimi brati, ki domujejo v kanalizaciji in se pod vodstvom mojstra Splinterja ter ob pomoči novinarke Gale borijo proti zlikovcem, ki pretijo New Yorku.

Ninja želve v zadnjih letih pod finančnim pokroviteljstvom Michaela Baya doživljajo pravo malo filmsko renesanso.

Obe uspešnici v njegovi produkciji, Ninja želve in Ninja želve: Iz senc, si lahko ogledate v videoteki DKino, v videoteki VOYO vas čaka animirani TMNT, na kanalu Kino pa lahko 8. 10. ujamete prvo celovečerno igrano različico zgodbe iz leta 1990.

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Ninja želve (2014) Videoteka DKino 5
Ninja želve: Iz senc Videoteka DKino 5
Ninja želve, TMNT  VOYO 239
Ninja želve (1990) Kino 219

ANIMIRANI SUPERJUNAKI

Fotogalerija
1 / 9

Najmlajši gledalci si lahko poleg nekaterih igranih filmov o superjunakih na malih zaslonih ogledajo še številne animirane. V nekaterih nastopajo superjunaki, ki so podobni ljudem (Liga pravice: Flashev paradoks, Batman proti Robinu), v drugih pa legokocke (Lego Batman: Film, Liga pravice proti Ligi Bizzaro).

Niso pa čisto vsi animirani filmi nedolžni. Ena od izjem je celovečerna risanka Batman: Ubijalska šala. Ta je precej nasilna in ni primerna za majhne in občutljive otroke, bodo pa zato lahko ob njej uživali mladostniki in odrasli.

Če iščete film, ob katerem bo lahko uživala vsa družina, si v videoteki DKino raje oglejte igranega Cucka, v katerem človeštvo rešuje prikupni kužek pasje beagle.

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Lego Batman: Film – Superjunaki Videoteka DKino 5
Liga pravičnih: Izbruh v Gothamu Videoteka DKino 5
Liga pravice: Flashov paradoks Videoteka DKino 5
Cucek Videoteka DKino 5
Liga pravice proti Ligi Bizzaro HBO 2 204
Liga pravice: Prestol Atlantisa HBO 2 204
Liga pravice: Bogovi in pošasti HBO 3 206
Batman proti Robinu HBO 3 / HBO GO / HBO OD 206 / 240 / 203
Batman: Ubijalska šala Videoteka DKino 5

MALCE DRUGAČNI JUNAKI

Fotogalerija
1 / 5

Glede na veliko priljubljenost superjunakov nas ne bi smelo pretirano čuditi, da so ti dobili številne posnemovalce. Ti sicer nimajo nadnaravnih moči, zaradi česar jih tehnično ne moremo označiti za super, zato pa premorejo toliko več poguma.

Glavni protagonisti filmov Kick-Ass 2, Super, Defendor in Zeleni sršen vam bodo dokazali, da ne rabiš biti bister za to, da postaneš junak.

Hočete še več norosti? S štirimi oskarji nagrajena satira Birdman vam bo pokazala, kaj se zgodi, ko pozabljenega filmskega zvezdnika na odrskih deskah spremlja njegov superjunaški alterego, z igranjem katerega je pred leti zaslovel.

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Kick-Ass 2 HBO / HBO GO / HBO OD 6 ali 201 / 240 / 203
Zeleni sršen Kino 219
Birdman HBO / HBO 2 6 ali 201 / 204
Defendor DKino / TViN / VOYO 5 / 239
Super DKino / TViN 5

"NEUVRŠČENI" SUPERJUNAKI

Fotogalerija
1 / 6

Filmi o superjunakih, ki jih nismo mogli uvrstiti v nobeno od zgornjih kategorij, a si zaslužijo vsaj omembo. Eden od teh je brez dvoma superodbita komedija Orgazmo, ki sta jo leta posnela ustvarjalca South Parka Tray Parker in Matt Stone.

Katero supermoč pa bi najraje imeli vi?

NASLOV KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV:*
Max Payne HBO 3 206
Hitman: Agent 47 HBO 2/HBO 3 204 / 206
Fantastični štirje (2015) HBO 2/HBO GO/HBO OD 204 / 240 / 203
Fantastični štirje 2: Prihod srebrnega letalca HBO 3 206
Kronika Videoteka DKino 5
Orgazmo DKino/TViN 5
Nevidni jezdec: Duh maščevanja DKino/TViN 5

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte