SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Čebelica Maja: Medene igre

Najbolj priljubljena čebelica se vrača na velika platna

Oglasno sporočilo

Čebelica, ki že mnoga desetletja osrečuje vse generacije, predpremierno na velika platna prihaja 22. februarja

Čebelica Maja je klasični lik iz otroške literature – natančneje iz priljubljenega nemškega otroškega romana izpod peresa Waldemarja Bonselsa, objavljenega leta 1912 in prevedenega v neštete jezike. Na TV zaslonih je oživela v pri nas še dandanes priljubljeni japonski otroški risani seriji iz sedemdesetih (vsem še vedno pride na misel naslovna pesem v izvedbi Janka Ropreta), nato v avstralsko-nemški seriji iz leta 2012.

Po prvi avstralsko-nemški celovečerni risanki iz leta 2014 zdaj Čebelica Maja: Medene igre prinaša še eno prisrčno zgodbo o Maji in njenem najboljšem prijatelju Viliju, na Makovem travniku pa se jima pridružujejo še drugi že znani in povsem novi liki.

Čebelica Maja

Novi film se loteva pomembnosti skupinskega dela in truda, skupnega razmišljanja in reševanja zapletov, prijateljstva in spoznanja, da je povsem v redu, če kdaj ne veš odgovora na čisto vse. Teme so jasno izražene, zapleti pa začinjeni s srčnostjo, humorjem, barvitostjo in obilo zabave.

Poleg tega ima ta zgodba, ki se za spremembo vrti okoli glavne junakinje pomembno sporočilo, saj večina risanih celovečercev v ospredje postavlja moške junake. Maja je tako lahko sijajna vzornica pri vzpostavljanju vrednot, kot sta enakopravnost in raznolikost.

Čebelica Maja

Ko vedno preveč zagnana in navihana Maja (v slovenščini ji glas posoja Maša Tiselj) nehote v zadrego spravi cesarico Zumtropolisa, se mora spajdašiti s skupino odpadniških žužkov in tekmovati na Medenih igrah. Da reši svoj čebelnjak, se bo morala podati onkraj meja svojega doma in spoznati nove prijatelje ter nove nasprotnike, ob katerih jo čakajo velike preizkušnje.

Na srečo ji bodo ob strani zvesto stali njen previdni prijatelj Vili (Matevž Müller), ljubki, četudi nerodni mravlji Arnie (Igor Potočnik) in Barnie (Miha Rodman) ter njen zaupanja vredni svetovalec, kobilica Flip (Jernej Kuntner).

Pri slovenski sinhronizaciji so sodelovali še Jani Jugovic (Cool Fotr), Miroslava Berginc, Marjan Bunič, Lucija Grm, Lija Pečnikar, Nina Kaludjerović in drugi. Režijsko taktirko novega filma je prevzela Helena Berden.

Čebelica Maja

Težko pričakovano novo Majino dogodivščino ČEBELICA MAJA: MEDENE IGRE si boste v sinhronizirani verziji na velikih platnih lahko ogledali predpremierno že od 22. februarja, na redni spored kino dvoran pa prihaja 1. marca.

Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin