Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2015,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Pickbox SiOL TV Fargo

Petek, 16. 10. 2015, 14.38

8 let

Kako s pomočjo serij zavladati svetu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Serije, ki si jih lahko ogledate na Pickboxu na SiOL TV, predstavljajo odlično razvedrilo, iz njih pa se lahko tudi marsikaj koristnega naučite.

Serije niso samo zabavne, lahko so tudi "poučne". Serije, ki si jih lahko ogledate na Pickboxu na SiOL TV, vas bodo med drugim naučile, kako zakriviti popoln zločin, kako logično razrešiti zločin, ki izvira s spleta, kako sprejeti pravo odločitev, povezano s spolno usmerjenostjo, kako živeti v svetu, ki mu vladajo superjunaki, in kako v nekaj preprostih korakih zavladati svetu, ki mu vladamo ljudje.

Kako zagrešiti popoln zločin?

Naj vas najprej opozorimo: vaše življenje po Fargu ne bo več enako. Gledali boste serije, a nobena ne bo več zadovoljila vaših meril, sledili boste likom, a nihče ne bo imel nekaj tistega posebnega, razreševali boste zločine, a nobeden ne bo tako šokanten in zahteven.

Kdo je torej glavni zlikovec v seriji Fargo? Igra ga genialni Billy Bob Thornton, bivši mož Angeline Jolie, ki ima tokrat najslabšo frizuro v svoji karieri. Tisto, kar tega zlikovca razlikuje od drugih, je lahkota, s katero zagreši zločin. Brez hitrega bežanja, brez prikrivanja sledi in brez prilizovanja lokalnim policistom. Billy Bob Thornton, čestitamo, uspelo ti je!

Kako razvozlati popoln zločin?

Eni izvršujejo zločine, drugi pa stikajo glave na policijskih postajah, pisarnah in laboratorijih ter jih razrešujejo. Če ne bi bilo zapletenih zločinov, ti fantje in dekleta ne bi imeli dela. Nam, gledalcem, ki se veselimo pregona pametnih morilcev, je serija pisana na kožo.

Detektiva Avery Ryan (Patricia Arquette) in Elijah Mundo (James Van Der Beek) sta vse, le klasična detektiva ne, saj sodelujeta z ekipo hekerjev. Preganjata zločince, ki niso običajni poulični razbojniki, temveč izkoriščajo splet, da bi storili popoln zločin. Kaj vse so si domislili, si oglejte v drugi sezoni serije Na kraju zločina: Splet, ki si jo lahko na Pickboxu ekskluzivno ogledate že 24 ur za gledalci v ZDA. Razkrijte skrivnosti spleta in si zapomnite: bodite prijazni do učenjakov, saj nikoli ne veste, kakšno maščevanje pripravljajo.

Kako razkriti svojo spolno usmerjenost?

Nihče ni rekel, da je skrivanje v omari slabo (le malce temno je), toda svet zunaj omare je lepši in svobodnejši. Kako potem priti iz te omare in hkrati doseči, da se odnosi drugih ljudi iz vašega življenja, ki vas imajo radi in vas spoštujejo, ne spremeni? Formulo pozna človek, ki je za svojo igro pred kratkim osvojil emmyja ter nas osvojil s svojo očarljivostjo in sproščenostjo.

To je seveda Jeffrey Tambor, ki ga v seriji Transparentno gledamo kot Morta Pfeffermana. Mort je postal Maura in na ta način Hollywoodu končno prikazal toplo in realno zgodbo o težavah transspolne osebe, katere boj se najprej začne v družini, šele nato v družbi. Kako priti iz omare? Kar vprašajte Morta/Mauro.

Kako postati superjunak?

Naš svet je dovolj nor že sam po sebi, predstavljajte pa si, kako bi bilo, če bi po nebu letali superjunaki, bruhali ogenj, se teleportirali in nadlegovali običajne ljudi. Sharlto Copley igra v seriji Moči, prvi Playstationovi seriji, padlega superjunaka, ki se poskuša znajti v svetu brez svojih super moči.

Seveda je težko biti običajen človek, a ker je Sharlto policist, lahko tu pa tam nadene lisice kakšnemu pokvarjenemu superjunaku, ki v javnosti počne kaj neprimernega. Učite se od Sharlta: superjunak nisi zaradi svojih moči, temveč zaradi boja za pravico.

Kako voditi Belo hišo?

Vsi vemo, da Bela hiša (in ameriška politika) ni šala, tako da se moramo pokloniti Gospe ministrici. Že res, da si pomaga s pomočniki (npr. političarko vseh političark Madeleine Albright), vohunskimi taktikami in močno vojsko, a vseeno. Ženska potuje po svetu, rešuje krize, se bojuje za ameriške interese, se upira nasprotnikom, ki jo hočejo vreči s prestola, povrhu vsega pa želi ohraniti svojo družino. Ženska, mati, ministrica – učite se od nje, ne od kakšne pop pevke.

Ne spreglejte