Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
10.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Disney otroci risanke animirani filmi televizija film Pickbox Telekom Slovenije

Torek, 23. 5. 2017, 10.38

6 let, 6 mesecev

Televizija Telekoma Slovenije

Kaj vse morate vedeti o svojih najljubših risanih junakih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Disneyjeve klasike v videoteki Pickbox

Če ste odraščali v 80. ali 90. letih, se gotovo spomnite neizmernega občutka sreče, ko se je v hiši pojavila nova VHS-kaseta z Disneyjevo risanko. Te so zdaj na voljo v videoteki Pickbox, mi pa smo za vas zbrali nekaj zanimivosti o priljubljenih Disneyjevih junakih in junakinjah.



Pocahontas ter vsi njeni bratje in sestre

Disneyjeve klasike v videoteki Pickbox | Foto:

Pocahontas je morda ena najbolj ljubkih in ganljivih Disneyjevih junakinj in to prav zato, ker ni klasična princesa, temveč dekle, ki izjemno ceni svobodo in naravo. Čeprav vsi vedo, da je Pocahontas navdihnila resnična oseba, pa zgodovinski dokazi kažejo, da je bilo njeno pravo ime Matoaka in da je Pocahontas samo vzdevek, ki pomeni "poredna" ali "razvajen otrok".

Čeprav se v risanki njen oče do nje vede kot do edinke, pa je imela Pocahontas v resnici 26 bratov in sester. Morda je bila še vedno najbolj poseben otrok v družini, a tega ne moremo vedeti.


Lepotica in zver ali kako je nastala Zver

Disneyjeve klasike v videoteki Pickbox | Foto:

Lepotica in zver je prvi animirani celovečerec, ki je bil nominiran za oskarja za najboljši film. Animatorji si niso pretirano belili glave z videzom princese, večje težave so imeli s tem, kakšna bi morala biti Zver.

Animator Glen Keane je menil, da bi moral lik temeljiti na resničnih bitjih, zato si je od gorile in bivola izposodil obrazne značilnosti, od leva pa grivo.

Pri tej Disneyjevi klasiki je zanimivo tudi to, da je Belle najstarejša Disneyjeva princesa. Medtem ko so druge princese najstnice, je Belle stara več kot dvajset let.


Svet igrač – o izmišljenih in resničnih igračah

Disneyjeve klasike v videoteki Pickbox | Foto:

V tem računalniško animiranem celovečercu ni princev in princes, zato pa bodo vaše srce osvojili kavboj in zelo živahne igrače, ki niso samo rekviziti v otroških rokah, temveč bitja s svojo voljo in željami.

Med produkcijo so režiser in scenaristi veliko časa preživeli v trgovinah z igračami, kjer so proučevali igrače in jih nosili v pisarno. Zamislili so si, da bi združili obstoječe igrače s tistimi, ki so si jih izmislili. Rezultat seveda poznamo vsi.


Dama in potepuh – film, ki je nastajal dvajset let

Disneyjeve klasike v videoteki Pickbox | Foto:

Odkar se je pred več kot 60 leti na televizijskih zaslonih pojavila prva risanka, je Dama in potepuh postala ena najbolj priljubljenih animiranih stvaritev iz Disneyjevega sveta, pa tudi ena največjih romanc v zgodovini televizije.

Zamisel se je leta 1937 porodila animatorju Joeju Grantu, ki je lik Dame osnoval na svojem psu. Waltu Disneyju Grantova zgodba ni bila všeč, saj opisuje psa, ki se prilagaja življenju v domu, v katerega je prišel dojenček, zato so snemanje filma odložili do nadaljnjega.

Film so posneli šele leta 1955, skoraj dvajset let po tem, ko je nastala prva skica Dame.


Kako je Notredamski zvonar postal najmračnejša Disneyjeva risanka

Disneyjeve klasike v videoteki Pickbox | Foto:

Notredamski zvonar je morda ena najtemačnejših Disneyjevih animiranih stvaritev, toda kljub ne tako veseli temi ji je uspelo osvojiti srca številnih.

Film je posnet po knjižni predlogi francoskega pisatelja Victorja Hugoja, scenaristi in producenti pa so morali poiskati različne rešitve, s katerimi so ublažili tragično Quasimodovo življenje.

Ker gre za animirani film, ki se dogaja v cerkvi, so morali ustvarjalci Notredamskega zvonarja ublažiti tudi verski značaj Hugojeve zgodbe.


Promocijski video Disneyjevih klasik:


Kako gledati Pickbox?

Vsebine Pickboxa so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.


Ne spreglejte