Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2013,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jon Favreau režiser serija knjiga trilogija

Nedelja, 8. 12. 2013, 12.33

8 let

Jon Favreau režira pilot za novo fantazijsko serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Priznani režiser Jon Favreau (Zathura, Iron Man 1 in 2) za MTV režira pilot za fantazijsko serijo z naslovom Meč iz Shannare (The Sword of Shannara) avtorja Terryja Brooksa.

V Meču iz Shannare je Brooks pravzaprav posvojil Tolkienove ideje in jih predstavil z vidika hladne vojne. V knjižni seriji kar mrgoli vilincev, škratov in drugih nam neznanih bitij, a ima Brooksova zgodba nuklearni in resnični predznak. Medtem ko si je Tolkien v Gospodarju prstanov in preostalih knjižnih delih Srednji svet in njegovo prebivalstvo izmislil, je Brooks svojo zgodbo postavil v čas, ki se odvija tisoče let po tem, ko so apokaliptične vojne del človeštva mutirale v škrate in vilince ter popolnoma spremenile geografske značilnosti Zemljine površine.

Zgodba, originalno mišljena samo za eno knjigo, je med bralci naletela na izjemen odziv, zato je Brooks spisal še dve nadaljevanji. Novi dve nadaljevanji naj bi izšli prihodnje leto in leta 2015, skoraj 40 let po izdaji prve knjige.

Ker je Hollywood trenutno obseden s filmskimi priredbami fantazijskih in mladinskih knjižnih serij (Harry Potter, saga Somrak, Gospodar prstanov, Hobit, Igra prestolov, Kronike podzemlja ...), je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo koga začela zanimati Shannara. Z odkupom pravic so sicer začeli že leta 2007, a ker je vsebina tako podobna tisti v Gospodarju prstanov, so s produkcijo odlašali kar nekaj časa. No, vse do danes ...

Deadline poroča, da je MTV začel razvijati serijo, ki bo temeljila na Shannari, za režijo pilota pa so izbrali Jona Favreaua.

Ustvarjalca serije Smallville Al Gough in Miles Millar za serijo ustvarjata scenarij, Favreau pa bo, poleg režije, skupaj s Terryjem Brooksom in Danom Farahom služil kot izvršni producent. Če bo MTV pilot "požegnal", bodo začeli s takojšnjo produkcijo serije.

Prva sezona naj bi pravzaprav temeljila na drugi knjigi, imenovani Vilinski kamni iz Shannare (The Elfstones of Shannara), ki se osredotoča na vnuka glavnega junaka iz prve knjige, in pripoveduje zgodovino vilincev oziroma del nje.

Ne spreglejte