Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
8.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

emmy Igra prestolov Podpredsednica Ljudstvo proti O. J. Simpsonu Julia Louis-Dreyfus televizija

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 8.36

6 let, 6 mesecev

Emmyji 2016: rekordi, novi obrazi in šale na Trumpov račun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Emmyji 2016 | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Los Angelesu sta na 68. podelitvi nagrad emmy v najprestižnejših kategorijah, najboljši dramski in najboljši komični seriji, slavili Igra prestolov in Podpredsednica.

Letošnja podelitev tako imenovanih televizijskih oskarjev je postregla z nekaj pričakovanimi zmagami in tudi z nekaj novimi obrazi. Največ nagrad, kar pet, je odnesla miniserija Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba, najbolj zaželeni nagradi za najboljšo dramsko in najboljšo komično serijo pa sta prejeli zmagovalki iz prejšnjih let, seriji Igra prestolov in Podpredsednica.


Vsi nominiranci in zmagovalci na 68. podelitvi emmyjev

Kje si lahko ogledate Igro prestolov in Podpredsednico?

Najbolje oblečene zvezdnice na rdeči preprogi emmyjev

To so najbolje plačane TV-igralke


Igra prestolov je dosegla nekaj rekordov - vključno z emmyji za tehnične dosežke, ki so jih podelili pretekli teden, je odnesla 12 nagrad, kar ni uspelo nobenemu drugemu televizijskemu izdelku. Igra prestolov je toliko emmyjev zbrala že lani. Nadaljevanka je z 38 emmyji, kolikor jih je zbrala vsa leta do zdaj, podrla rekord humoristične serije Frasier - ta jih je prejela 37.

Veselje zasedbe Igre prestolov | Foto: Getty Images Veselje zasedbe Igre prestolov Foto: Getty Images

Okoli 19 tisoč članov ameriške televizijske akademije je letos nagradilo kar nekaj debitantov na zmagovalnem odru. Rami Malek je postal najboljši igralec v dramski seriji (za vlogo v Mr. Robot), Tatiana Maslany pa je z vlogo v Sirotah premagala močno konkurenco in postala najboljša igralka v dramski seriji.

Julia Louis-Dreyfus je za glavno vlogo v Podpredsednici dobila že petega zaporednega emmyja in ob prevzemu nagrade poskrbela za enega najopaznejših, pa tudi najbolj ganljivih govorov na podelitvi.

"Naša serija je bila sprva politična satira, zdaj pa se zdi kot dokumentarec," je o Podpredsednici in trenutnem političnem položaju v ZDA dejala Julia-Louis Dreyfus. | Foto: Getty Images "Naša serija je bila sprva politična satira, zdaj pa se zdi kot dokumentarec," je o Podpredsednici in trenutnem političnem položaju v ZDA dejala Julia-Louis Dreyfus. Foto: Getty Images

"Ob tej priložnosti bi se rada osebno opravičila za trenutni politični položaj. Mislim, da smo s Podpredsednico podrli zid med komedijo in politiko. Naša serija je bila sprva politična satira, zdaj pa se zdi kot streznitveni dokumentarec. Obljubljam vam, da bomo ta zid znova zgradili in prisilili Mehiko, da plača zanj," je zbodla republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa.

Svoj govor je igralka končala s posvetilom svojemu očetu, ki je umrl v petek, in dejala, da je bilo "njegovo mnenje tisto, ki je štelo največ".

Ne spreglejte