Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
11.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Forbes lestvica top 10 televizija igralka

Četrtek, 15. 9. 2016, 11.01

6 let, 6 mesecev

Najbolje plačane TV-igralke: Sofia Vergara pometla s konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Sofia Vergara | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Že nekaj let poslušamo, da televizija doživlja novo zlato dobo. Sodeč po zneskih, ki so jih v zadnjem letu zaslužile najbolje plačane televizijske igralke, bo to kar držalo.

Sezona lestvic največjih zaslužkarjev, ki jih objavlja revija Forbes, je v polnem teku. Po najbolje plačanih filmskih igralkah in igralcih so pod drobnogled vzeli še njihove televizijske kolege oziroma zneske, ki so jih zaslužili v obdobju od 1. junija lani do 1. junija letos. Kot se je izkazalo, je televizija že skoraj tako dobičkonosen posel kot film, tako kot filmski tudi televizijski zvezdniki svojo slavo dobro unovčujejo pri sodelovanju v oglasnih kampanjah.

Preberite še: Čeprav je že v pokoju, je še naprej najbolje plačana manekenka

Tako kot v filmu pa je tudi na televiziji opazna razlika med zaslužki žensk in moških, piše Forbes, čeprav ta ni tako velika kot pri filmih, ker se glavne zvezde TV-serij za svoje plače običajno pogajajo skupaj.

Kakšne so na televiziji razlike v plačilu žensk in moških, bo jasno v prihodnjih dneh, ko bo Forbes objavil še lestvico najbolje plačanih televizijskih igralcev, tukaj pa je deset najbolje plačanih televizijskih igralk z bombastično Sofio Vergaro na čelu:

1. Sofia Vergara - 38,2 milijona evrov

Sofia Vergara | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kolumbijka Sofia Vergara je najbolje plačana televizijska igralka že peto leto zapored, ob tem pa je v zadnjem letu svoje prihodke povečala za kar 66 odstotkov. A vloga v Sodobni družini predstavlja le manjši del zaslužka - večino denarja dobi iz dobičkonosnih oglasnih kampanj in drugih sodelovanj z blagovnimi znamkami.

2. Kaley Cuoco - 21,8 milijona evrov

Kaley Cuoco | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zasedba humoristične serije Veliki pokovci ima trenutno najboljšo pogodbo med televizijskimi igralci - vsak od njih dobi za vsako epizodo kar milijon dolarjev oziroma slabih 900 tisoč evrov.

3. Mindy Kaling - 13,3 milijona evrov

Mindy Kaling | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Mindy Kaling ne služi le z igranjem v uspešnici Mindy se dogaja, saj je tudi avtorica in producentka te serije. Ob tem pa je dobila še 6 milijonov evrov avansa za knjigo esejev, ki jo pripravljata s kolegom iz serije Pisarna B.J. Novakom.

4. Ellen Pompeo - 12,9 milijona evrov

Ellen Pompeo | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ellen Pompeo iz zdravniške melodrame Talenti v belem je ena prvih zvezd, ki jih je ustvarila avtorica niza televizijskih uspešnic Shonda Rhimes, uspehu Talentov primeren pa je tudi njen zaslužek.

4. Mariska Hargitay - 12,9 milijona evrov

Mariska Hargitay | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Četrto mesto si z Ellen Pompeo deli Mariska Hargitay, znani obraz iz uspešne, predvsem pa dolgožive serije Zakon in red, ki je dočakala že 18. sezono.

6. Kerry Washington - 12 milijonov evrov

Kerry Washington | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Čeprav ji filmske uspešnice niso tuje, je Kerry Washington predvsem zvezda televizijske uspešnice Škandal, njen bančni račun pa ob vlogah polnijo tudi pogodbe z Neutrogeno, Apple Music in drugimi znanimi blagovnimi znamkami.

Predsednikova ljubica, ki na rdeči preprogi noče delati napak

7. Stana Katic - 10,7 milijona evrov

Stana Katic | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Stana Katic, kanadska igralka dalmatinskih korenin, je novinka na lestvici. Nanjo se je zavihtela zahvaljujoč zajetnemu znesku, ki ga je prejela za zadnjo sezono serije Castle, ter pogodbi, ki ji zagotavlja tudi del zaslužka predvajanja vseh preostalih sezon.

8. Priyanka Chopra - 9,8 milijona evrov

Priyanka Chopra | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Priyanka Chopra je v zadnjem času nastopila v kar nekaj bollywoodskih hitih, ob njih pa je nastopila v priljubljeni televizijski seriji Quantico. Tudi v prihodnje ji kaže zelo dobro, igra namreč v filmski priredbi serije Obalna straža.

9. Julianna Marguiles - 9,3 milijona evrov

Julianna Marguiles | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Z zadnjo sezono uspešne serije Dobra žena je Julianni Marguiles na račun kapnil zajeten kupček denarja, res pa je, da je prihodnje leto najverjetneje ne bo več na lestvici, saj naj bi se z novimi projekti na zaslone vrnila šele leta 2018.

10. Julie Bowen - 8,9 milijona evrov

Julie Bowen | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Julie Bowen skupaj s prvouvrščeno Vergaro žanje sadove ene najboljših skupnih pogodb, ki jih imajo trenutno igralci v televizijskih serijah. Ko k temu doda nastope v oglasih za Neutrogeno, se njena plača v dolarjih povzpne na osem cifer - v zadnjem letu je zaslužila okroglih deset milijonov dolarjev.

Ne spreglejte