Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
13.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kerry Washington Škandal

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 13.43

7 let, 12 mesecev

Predsednikova ljubica, ki na rdeči preprogi noče delati napak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ena najbolj vročih hollywoodskih zvezdnic ta hip je redna gostja lestvic najbolje oblečenih žensk iz sveta zabave.

Kerry Washington, ki jo je revija Time lani uvrstila med sto najvplivnejših osebnosti na svetu, je ustvarila že kar nekaj nepozabnih filmskih likov, med drugim je nastopila v Tarantinovem Djangu brez okovov (Django Unchained) kot žena naslovnega junaka. A brez dvoma ji je svetovno slavo prinesla glavna vloga v televizijski nadaljevanki Škandal (Scandal), v kateri igra Olivio Pope, krizno svetovalko v Beli hiši, pa tudi ljubico predsednika ZDA.

Olivia Pope gledalce, predvsem pa gledalke, nedvomno privlači tudi s svojim modnim slogom – kostimi še nikoli niso bili tako ženstveni, pižame tako luksuzne in zimski plašči tako seksi, kot so na njej. V vsaki epizodi postreže z novim stajlingom in modne navdušenke si prav vsakega želijo v svoji omari. Kot pravijo modni strokovnjaki, je Olivia Pope simbol modernega, modno ozaveščenega Washingtona, ki ga v resničnem življenju pooseblja ameriška prva dama Michelle Obama.

Tudi ko ni v vlogi Olivie, 38-letna Kerry Washington navdušuje s svojim modnim izborom, a priznava, da se je za modo začela zanimati pozno. "To je pravzaprav dobro, saj zato modo vidim kot obliko umetnosti," je dejala za LA Times. "Ko obiščem modno revijo v New Yorku ali Milanu, je to zame kot obisk muzeja ali filmska premiera, ko si ogledaš umetniško delo."

Revija Vanity Fair jo je že leta 2013 razglasila za najbolje oblečeno na svetu, kmalu zatem pa je igralka za revijo Glamour priznala, da se je o modi veliko naučila prav po zaslugi Olivie. Kot je dejala, je velik del priprav in raziskovanja za vlogo predstavljala prav moda: "Poklicala sem prijateljico in jo vprašala: 'Kako se izgovori Hermès?' Na rdeči preprogi to moram vedeti."

Prepričana je, da je za igralke in igralce izjemnega pomena, kako se predstavijo na rdečih preprogah in na straneh modnih revij, s svojimi oblačili pa želi vedno povedati zgodbo. Na svetovni turneji ob promociji prej omenjenega filma Django v okovih je tako na vsaki premieri nosila obleko modnega oblikovalca iz države, kjer se je mudila.

Kot prava modna poznavalka se ne boji barv. Medtem ko sta smetanasto bela in bež zaščitna odtenka Olivie Pope, je Kerry Washington na rdeči preprogi nosila že praktično vsak odtenek – in bila v vsakem videti izjemno. Nazadnje je blestela na rdeči preprogi emmyjev, kjer je v srebrni mrežasti obleki Marca Jacobsa pometla s konkurenco.

Ne spreglejte