Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 7. 2018,
9.16

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Natisni članek

Kerry Washington Škandal Planet TV

Torek, 10. 7. 2018, 9.16

5 let, 3 mesece

V glavni vlogi serije Škandal so si sprva zamislili belko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Čeprav vloga Olivie Pope temelji na resnični osebi, temnopolti krizni menedžerki Judy Davis, so si šefi televizijske mreže v glavni vlogi serije Škandal zamislili belopolto igralko. Prva izbira za Olivio je bila Connie Britton.

Škandal | Foto:

Serijo Škandal lahko spremljate od ponedeljka do petka ob 15.35, ponovitev pa je na sporedu v poznih večernih urah. V torek, 10. junija, bo na sporedu zadnjih del 4. sezone serije, že v sredo, 11. julija, pa na Planet TV nadaljujemo s 5. sezono priljubljene serije.

Olivia Pope je specializirana za reševanje vseh mogočih in nemogočih kriznih situacij, navdih zanjo pa je producentka Shonda Rhimes dobila po sestanku z Judy Smith, krizno menedžerko iz administracije Georgea Busha starejšega. Čeprav je imela Shonda takrat veliko dela že z uspešnicama Talenti v belem in Zasebna klinika, jo je Judy v pičlih desetih minutah navdušila za snemanje političnega trilerja. "Obsedena sem s politiko, a najbolj me je pritegnila njena služba in ideja, da v življenja ljudi vstopi na njihov najhujši dan," je povedala producentka.

Prva temnopolta protagonistka po 37 letih

A ko je televizijska mreža ABC podprla snemanje serije, so si v glavni vlogi zamislili Connie Britton, znanko iz serij Nashville, American Horror Story in Friday Night Lights. "Ko je Škandal dobil zeleno luč, so mi povedali, da bi bila ta serija odlična za Connie Britton. Res bi bila. A Oliva Pope je temnopolta," je bila jasna Shonda, ki takrat ni vedela, da bo Škandal po 37 letih prva dramska serija s temnopolto protagonistko.

Kerry Washington kot Olivia Pope in Connie Britton, ki si jo je televizijska mreža predstavljala v glavni vlogi. | Foto: Kerry Washington kot Olivia Pope in Connie Britton, ki si jo je televizijska mreža predstavljala v glavni vlogi.

Poleg Kerry Washington so za glavno vlogo testirali tudi Jill Scott in Aniko Noni Rose, a menda je bilo takoj, ko je Shonda spoznala Kerry, vse jasno. "Bila je drugačna, kot smo si predstavljali, a ravno zato, ker je bila drobna, ljubka in mlajša, kot smo si zamislili, se je bolj zavedala, da jo bodo ljudje podcenjevali," je povedala ena od odgovornih za zasedbo vlog v seriji. Kerry je bila zato dobro pripravljena in je na avdiciji pustila močan vtis tudi s poznavanjem načina govora političnih veljakov v Washingtonu.

Črtati so hoteli tudi razmerje s predsednikom

Barva polti ni bila edina težava, ki so jo morali ustvarjalci serije premagati pred začetkom predvajanja, ampak so pri mreži ABC hoteli iz scenarija črtati tudi razmerje z ameriškim predsednikom. Olivia Pope ima namreč burno ljubezensko zvezo s predsednikom Fitzgeraldom Grantom, ki ga igra Tony Goldwyn.

A Shonda je bila tudi na tej točki zelo jasna, da serije brez tega ne bo: "Povedala sem jim, da bo v šesti ali sedmi epizodi ta ženska seksala s predsednikom in to na mizi v ovalni pisarni. Če tega en morete podpreti, potem te serije ne bi smeli posneti."

Olivia Pope (Kerry Washington) in predsednik Grant (Tony Goldwyn). | Foto: Olivia Pope (Kerry Washington) in predsednik Grant (Tony Goldwyn).

Ostalo je zgodovina in serija Škandal je postala ena najbolj uspešnih političnih serij, ki je Kerry Washington prinesla tudi nominacijo za zlati globus, stranska igralca Joe Morton (Rowan Pope) in Dan Bucatinsky (Jamesa Novak) pa sta bila nagrajena z emmyjem. Škandal se na spletni strani IMDb ponaša tudi z visoko oceno 7,8.

Od srede, 11. julija, lahko na Planet TV spremljate 5. sezono Škandala.
Škandal
Planet TV Serija Škandal: od ponedeljka do petka ob 15.35
Spremljajte nas tudi na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte