Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 8. 2016,
10.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Forbes top 10 Brad Pitt Johnny Depp Vin Diesel Shah Rukh Khan Akshay Kumar Robert Downey Jr. Ben Affleck Tom Cruise Matt Damon Dwayne Johnson The Rock Jackie Chan

Petek, 26. 8. 2016, 10.53

6 let, 6 mesecev

Najbolje plačani igralci: na vrhu je The Rock

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Najbolje plačani igralci

Na letošnji lestvici najbolje plačanih igralcev na svetu so se vloge precej pomešale. Lanski prvouvrščeni je šele na osmem mestu, na prvo mesto pa se je uvrstil dobrodušni velikan, nekdanji rokoborec Dwayne Johnson.

Pri primerjavi lestvice najbolje plačanih igralcev z lestvico najbolje plačanih igralk, ki jo je revija Forbes objavila pred nekaj dnevi, v oči najbolj bode občutna razlika v višini zaslužkov moških in žensk. Znesek, ki ga je od 1. junija lani do 1. junija letos zaslužila Jennifer Lawrence, najbolje plačana igralka na svetu, predstavlja le 71 odstotkov zneska, ki ga je prejel Dwayne Johnson - The Rock, novi najbolje plačani igralec na svetu.

Še več: kar 18 igralcev je v zadnjem letu prejelo več kot 20 milijonov dolarjev oziroma dobrih 17 milijonov evrov. Med igralkami so bile tako dobro plačane le štiri.

V visokoproračunskih filmih je preprosto več moških kot ženskih vlog, neenakost pojasnjuje revija Forbes. Pravzaprav je v filmih več moških vlog – in pika. Moški liki predstavljajo kar 71 odstotkov vseh govorečih vlog v filmih, Forbes navaja rezultate nedavne študije.

1. Dwayne Johnson  57 milijonov evrov

Dwayne Johnson The Rock | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Dwayne Johnson oziroma The Rock je v tem trenutku zagotovo najbolj vroč igralec za akcijske vloge, od franšize Hitri in drzni do lanskega presenetljivo uspešnega filma Prelomnica Svetega Andreja. "Pretepati se znam bolje kot kdorkoli na planetu," je pred časom dejal za Forbes. "Ob tem pa imam še korekten nasmeh." Tega bo zagotovo unovčil v filmu Obalna straža, ki ga v kinematografih pričakujemo prihodnje leto.

2. Jackie Chan 54 milijonov evrov

Jackie Chan | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kung fu mojster Jackie Chan se v zadnjem času bolj malo pojavlja v hollywoodskih izdelkih. Pravzaprav se mu ni treba – odkar je glasen zagovornik kitajske komunistične partije, je začel odlično služiti s snemanjem filmov na Kitajskem.

3. Matt Damon 49 milijonov evrov

Matt Damon | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Marsovec, s katerim si je Matt Damon prislužil tudi nominacijo za oskarja, je bil izjemno dobičkonosen, del denarja pa je seveda kapnil v Damonov žep. K temu prištejte še nov film o Jasonu Bournu in The Great Wall, najdražji kitajski film vseh časov, ki v kinematografe prihaja prihodnje leto, in dobite tretjega najbolje plačanega igralca na svetu.

4. Tom Cruise 47 milijonov evrov

Tom Cruise | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Tom Cruise tudi pri 53 letih še naprej odlično služi kot Ethan Hunt, glavni lik v franšizi Misija: Nemogoče, katere najnovejši del je v kinematografih odlično služil lani. Denarnico sta mu odebelila tudi predplačila za nadaljevanje filma Jack Reacher ter film American Made, ki bo v kinu prihodnje leto jeseni.

5. Johnny Depp 43 milijonov evrov

Johnny Depp | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Čeprav mu v zasebnem življenju ne cvetijo rožice, je Johnny Depp to nadoknadil v službi. Za visok zaslužek se lahko zahvali novemu filmu iz serije Pirati s Karibov ter nadaljevanju Alice v čudežni deželi, pa tudi obdobju, ki ga je Forbes upošteval pri sestavljanju lestvice. Avgusta je namreč z nekdanjo ženo Amber Heard sklenil poravnavo, po kateri ji bo odštel dobrih šest milijonov evrov.

6. Ben Affleck 38 milijonov evrov

Ben Affleck | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Batman proti Supermanu: Zora pravice je bil najbolj dobičkonosen film vseh časov, v katerem je igral Ben Affleck. To se je seveda poznalo tudi na njegovem računu, prav tako pa nekaj denarja v žep pospravi tudi kot filmski in televizijski producent.

7. Vin Diesel 31 milijonov evrov

Vin Diesel | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Prvouvrščeni The Rock ga sicer ne mara, a Vinu Dieslu je ob takšnih zaslužkih verjetno malo mar za to. Ob novem nadaljevanju Hitrih in drznih je v zadnjem letu dobro zaslužil tudi s predplačilom za nadaljevanje uspešnice Varuhi galaksije.

8. Shah Rukh Khan in Robert Downey Jr. 29 milijonov evrov

Shah Rukh Khan in Robert Downey Jr. | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Shah Rukh Khan velja za kralja Bollywooda, za filme prejema večmilijonska predplačila ter zajetne deleže dobička, ki jih prinesejo v kinematografih, je obraz mnogo (na Zahodu neznanih) blagovnih znamk in celo solastnik kriket moštva iz Kalkute. Osmo mesto po prejemkih si z njim deli Robert Downey Jr. Ta je zahvaljujoč franšizi Iron Man zadnjih nekaj let redno zasedal vrh lestvice najbolje plačanih igralcev, preteklo leto pa je bilo nekoliko bolj zatišno, v njem je zaslužil kar 58 odstotkov manj kot leto poprej.

10. Akshay Kumar in Brad Pitt 28 milijonov evrov

Akshay Kumar in Brad Pitt | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Še eden največjih zvezdnikov v Bollywoodu je Akshay Kumar, ki je v preteklem letu zabeležil kar tri bollywoodske megauspešnice, ob tem pa ima precej dobičkonosnih pogodb z velikimi podjetji – med drugim je obraz Hondinih motociklov. Deseto mesto po zaslužku si z njim deli Brad Pitt. Čeprav je eden najbolj znanih igralcev na svetu, mu je šele zdaj prvič po letu 2007 z letnimi prejemki uspelo preseči 30 milijonov dolarjev oziroma dobrih 26 milijonov evrov. Za to sta bila zaslužna predvsem oskarjevski film Velika poteza ter film War Machine, ki ga je za lepe denarce odkupil Netflix.

Ne spreglejte