Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2016,
10.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Charlize Theron Mila Kunis Melissa McCarthy Amy Adams Scarlett Johansson Deepika Padukone Julia Roberts Fan Bingbing Jennifer Lawrence Jennifer Aniston igralka top 10 Forbes

Sreda, 24. 8. 2016, 10.59

6 let, 7 mesecev

Najbolje plačane igralke na svetu: od Hollywooda do Bollywooda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Top 10 igralk | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Revija Forbes je objavila lestvico igralk, ki so v zadnjem letu v kinematografih, na televiziji in s sponzorskimi pogodbami zaslužile največ. Na vrhu je že drugo leto Jennifer Lawrence.

Prvih deset igralk na lestvici je med 1. junijem 2015 in 1. junijem 2016 skupno zaslužilo dobrih 180 milijonov evrov (brez odštetih davkov in provizij). Sliši se veliko, a so ženske v igralskem cehu še naprej plačane občutno manj kot moški. Za primerjavo: v zadnjem letu so več kot 20 milijonov dolarjev oziroma dobrih 17 milijonov evrov v žep pospravile štiri igralke – med njihovimi moškimi kolegi je bilo takšnih kar 18.

Na lestvici kot vedno prevladujejo Američanke, iz drugih držav prihajajo le tri. Pravzaprav dve in pol – Charlize Theron ima namreč tako ameriško kot južnoafriško državljanstvo, "tujki" na lestvici pa sta še Kitajka Fan Bingbing in Indijka Deepika Padukone.

1. Jennifer Lawrence – 41 milijonov evrov

Jennifer Lawrence | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

26-letna Jennifer Lawrence je zahvaljujoč megauspešnemu zadnjemu delu franšize Igre lakote na vrhu lestvice najbolje plačanih igralk drugo leto zapored, a je letos zaslužila nekoliko manj kot lani, ko se je številka ustavila pri 46 milijonih evrov.

2. Melissa McCarthy – 29 milijonov evrov

Melissa McCarthy | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Lani tretjeuvrščeni Melissi McCarthy se je letos številka na bančnem računu povečala z vlogo v uspešnici Izganjalke duhov. A igranje ni njen edini poklic – oblikuje in prodaja lastno modno linijo za ženske "vseh velikosti".

3. Scarlett Johansson – 22 milijonov evrov

Scarlett Johansson | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Scarlett Johansson je več kot polovico skupnega zneska zaslužila z vlogo v filmski predelavi japonskega stripa Ghost in the Shell, sicer pa se ji dobro obrestuje tudi sodelovanje z modno znamko Dolce & Gabbana.

4. Jennifer Aniston – 19 milijonov evrov

Jennifer Aniston | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Jennifer Aniston je že dolga leta ena najbolje plačanih igralk v Hollywoodu, k temu denarju pa prišteva še visoke zneske, ki ji jih zagotavljajo pogodbe z znanimi blagovnimi znamkami. V zadnjem letu je začela sodelovati tudi z letalsko družbo Emirates.

5. Fan Bingbing – 15 milijonov evrov

Fan Bingbing | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Najvišje uvrščena neameriška igralka, Kitajka Fan Bingbing, je večino denarja v zadnjem letu prejela za vloge v filmih domače produkcije, sicer pa nastopa tudi kot obraz blagovnih znamk Chopard in L'Oreal.

6. Charlize Theron – 15 milijonov evrov

Charlize Theron | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Povratnica na lestvici Charlize Theron se je med deset najbolje plačanih igralk na zadnje uvrstila leta 2013, letos pa ji je vrnitev nanjo zagotovila vloga v pustolovskem filmu Lovec: Zimska vojna.

7. Amy Adams – 12 milijonov evrov

Amy Adams | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Tudi Amy Adams je povratnica na lestvici, na zadnje je bila na njej predlani, zdaj pa se vrača z dobičkonosno vlogo Lois Lane, ki jo igra v stripovskih uspešnicah v produkciji DC Comics.

8. Julia Roberts – 11 milijonov evrov

Julia Roberts | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Julia Roberts se je v zadnjem letu v kinematografih pojavila z ne preveč uspešno komično dramo Materinski dan, bolje pa jo je odnesel triler Denarne igre, v katerem igra z Georgeem Clooneyjem. Že dolga leta je obraz kozmetične hiše Lancôme.

9. Mila Kunis – 10 milijonov evrov

Mila Kunis | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Mila Kunis, zvezda komedije Poredne mame, ki svoj glas redno posoja liku Meg v priljubljeni risani seriji Družinski človek (Family Guy), dobro služi tudi z oglasi za nakit Gemfields in viski Jim Beam.

10. Deepika Padukone – 9 milijonov evrov

Deepika Padukone | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Lestvico zaokrožuje bollywoodska zvezdnica Deepika Padukone, ki z igranjem sicer služi precej manj kot njene hollywoodske kolegice, a ima zato sklenjenih veliko dobičkonosnih sodelovanj, med drugim z Nescafejem, Sonyjem in Neutrogeno.

Ne spreglejte