Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2016,
17.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

televizija SiOL TV HBO serija filmi emmy Igra prestolov Podpredsednica Temnejši Silicijeva dolina

Petek, 16. 9. 2016, 17.58

6 let, 6 mesecev

Ste pripravljeni na podelitev emmyjev? Mi vam lahko pomagamo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Emmy priporočila

Do 68. podelitve emmyjev nas loči samo še nekaj ur. Predstavljamo vam serije, filme in oddaje, ki se letos potegujejo za to prestižno nagrado in si jih lahko trenutno ogledate na SiOL TV.

V noči z nedelje na ponedeljek bo v dvorani Microsoft Theater v Los Angelesu potekala 68. slavnostna podelitev nagrad za najboljše prispevke v televizijski industriji.

Prireditev, ki jo bo povezoval priljubljeni televizijski voditelj Jimmy Kimmel, boste lahko od 2. ure naprej spremljali na kanalu HBO 2, da pa boste večer dočakali pripravljeni, smo se odločili preveriti, katere nominirane vsebine si lahko tačas ogledate na malih zaslonih.

Spodaj predstavljamo najodmevnejše in najzanimivejše, za vse druge pa obiščite prenovljeni TV-spored na Siol.net ali pobrskajte po katalogih vsebin, ki vam jih ponujajo videoteke na SiOL TV.


O.J. Simpson proti zmajem

Če odštejemo emmyje za tehnične dosežke, ki so jih podelili že prejšnji konec tedna, po številu nominacij (13) vodi miniserija Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba, ki nam je razkrila ozadje enega najbolj razvpitih sojenj v ameriški zgodovini.

Ta se je z malih ekranov sicer že poslovila, zato pa je gledalcem v Sloveniji še vedno na voljo HBO-jeva fantazijska serija Igra prestolov, ki se bo v nedeljo potegovala za devet kipcev, tudi za tistega v kategoriji najboljše izvirne dramske serije.

Igra prestolov je tudi letos absolutna zmagovalka v številu nominacij, saj jih je prejela kar 23. │ Foto: HBO | Foto: Igra prestolov je tudi letos absolutna zmagovalka v številu nominacij, saj jih je prejela kar 23. │ Foto: HBO

Igra prestolov je tudi letos absolutna zmagovalka v številu nominacij, saj jih je prejela kar 23 (eno več od O.J. Simpsona), celoten izkupiček vseh šestih predvajanih epizod serije pa pred nedeljsko prireditvijo znaša 106 nominacij in 35 prejetih nagrad.

Med vsemi televizijskimi mrežami in televizijami tako znova, že 16. leto zapored, vodi HBO, ki je šla letos v boj s kar 94 nominacijami (njen najbližji zasledovalec, FX, se lahko pohvali s 56 nominacijami).

Se bo Julia Louis-Dreyfus obdržala na prestolu?

K temu sta veliko prispevali komični seriji Podpredsednica in Silicijeva dolina. Prva se letos poteguje za 10 emmyjev, druga za šest. Obe seriji si lahko, tako kot tudi Igro prestolov in številne druge vsebine izvirne HBO-jeve produkcije, ogledate prek storitev HBO GO in HBO On Demand ter na linearnih HBO kanalih.

Na letošnji podelitvi bodo oči še posebej uprte v Podpredsednico, ki je v kategoriji najboljše komične serije slavila že lani, in njeno glavno igralko Julio Louis-Dreyfus, ki se poteguje za svojega petega zaporednega emmyja. Ji bo tudi tokrat uspelo ali bomo v nepredvidljivem letu doživeli še eno veliko "politično" presenečenje?

JuliI Louis-Dreyfus, glavni zvezdnici serije Podpredsednica, se lahko upravičeno smeji, saj se ji letos nasmiha že peti zaporedni emmy. │Foto: HBO | Foto: JuliI Louis-Dreyfus, glavni zvezdnici serije Podpredsednica, se lahko upravičeno smeji, saj se ji letos nasmiha že peti zaporedni emmy. │Foto: HBO

Med tistimi, ki se letos potegujejo za titulo najboljše komične televizijske igralke, si lahko v tem času na SiOL TV ogledate še: Laurie Metcalf v seriji Ne damo se (HBO GO in HBO OD), Amy Schumer v skečevski oddaji Znotraj Amy Schumer (kanal Comedy Central) in stand-up komediji Amy Schumer: V živo iz Apolla (HBO OD) ter Tracee Ellis Ross v ABC-jevi seriji Temnejši (videoteka Pickbox).

Za emmyja za najboljšo komično serijo se znova poteguje nekoč  nepremagljiva ABC-jeva uspešnica Sodobna družina (HBO 2 in FOX Life), ki je v tej kategoriji slavila petkrat zapored, nato pa je morala priznati premoč drugim.

Filmi, ki so tako dobri, da bi jih morali predvajati v kinu

Če spadate med tiste, ki si na malih zaslonih raje ogledajo kakšen kakovosten film z resničnim zgodovinskim ozadjem, vam svetujemo, da na HBO GO ali HBO OD poiščete HBO-jevi drami Pričanje in Do konca.

Do konca ponuja pogled na prvo leto predsedovanja Lyndona B. Johnsona (Bryan Cranston), ki je v Beli hiši nasledil umorjenega Johna Kennedyja, Pričanje pa beleži odmeven primer nominacije Clarencea Thomasa za vrhovnega sodnika, ki ga je njegova nekdanja sodelavka Anita Hill (Kerry Washington) leta 1991 obtožila, da jo je spolno nadlegoval.

Bryan Cranston si je z vlogo Walterja Whitea v seriji Kriva pota prislužil že pet emmyjev, letos pa se za to nagrado poteguje z vlogo nekdanjega predsednika ZDA Lyndona B. Johnsona v TV-filmu Do konca. │Foto: HBO | Foto: Bryan Cranston si je z vlogo Walterja Whitea v seriji Kriva pota prislužil že pet emmyjev, letos pa se za to nagrado poteguje z vlogo nekdanjega predsednika ZDA Lyndona B. Johnsona v TV-filmu Do konca. │Foto: HBO

Oba celovečerca se potegujeta za emmyja v kategoriji izjemnega TV-filma, Cranston in Washingtonova sta si z vlogami prislužila nominaciji za igralska emmyja, Do konca pa je nominiran še za režijo (Jay Roach) in najboljšo igralko v stranski vlogi (Melissa Leo).

Pogled v prihodnost

Če ste si po kakšnem čudežu ogledali vsa naša priporočila, ste lahko brez skrbi, saj na kanal Fox že 10. oktobra prihaja četrta sezona izjemno napete FX-ove serije Američani, v kateri spremljamo življenje dveh sovjetskih vohunov (Keri Russell in Matthew Rhys), ki sta si v predmestju Washingtona v zadnjem obdobju hladne vojne ustvarila družino.

Serija, za katero kritiki trdijo, da postaja iz sezone v sezono boljša, se bo v nedeljo potegovala za štiri emmyje (za najboljšo dramsko serijo in najboljši scenarij ter za oba glavna igralca), do končnega razpleta zgodbe pa nas ločita samo še dve sezoni.

Četrto sezono serije Američani si bomo v Sloveniji lahko ogledali oktobra. │Foto: FX | Foto: Četrto sezono serije Američani si bomo v Sloveniji lahko ogledali oktobra. │Foto: FX

Če ustvarjalcem Američanov letos ne bo uspel veliki met, lahko na emmyja še vedno računajo naslednje leto, res pa je, da bo takrat v konkurenci verjetno tudi HBO-jeva serija Usodna noč.

Ta se že omenja kot glavni favorit za nagrade na 69. podelitvi emmyjev.  Če ste se na letošnjo že pripravili, ni razloga, da se ne bi začeli pripravljati na prihodnjo.

Preberite še: Bliža se Usodna noč


Med vsebinami, ki se potegujejo za emmyja in si jih lahko že ta trenutek ali pa v kratkem ogledate na SiOL TV, velja izpostaviti še:

• Satirično pogovorno oddajo Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem (HBO GO, HBO OD, HBO 2, HBO 3), v kateri se nekdanji poročevalec Daily Showa na humoren a poglobljen način loteva resnih tem.

• Za štiri emmyje nominirano dramatično serijo Ray Donovan, v kateri blestita Liev Schreiber in Jon Voight (prvo sezono predvajajo na Planet TV, četrta je na voljo na HBO GO in HBO OD ter na linearnih HBO kanalih).

• Cinemaxovo dramatično serijo Kirurg (HBO GO, HBO OD in HBO 3), ki jo je režiral oskarjevec Steven Soderbergh in v kateri v glavni vlogi spremljamo Cliva Owena.


68. podelitev nagrad emmy boste lahko v živo spremljali v ponedeljek od 2. ure naprej na kanalih HBO 2 in HBO 2 HD, ki ju bodo uporabniki SiOL TV našli na programskih mestih 204 in 205*, posnetek podelitve pa bo na HBO 2 in HBO 2 HD na sporedu v soboto, 24. septembra, ob 19. uri.

*Velja za komunikator BOX.


 Kje si lahko ogledate priporočene vsebine?

NASLOV VSEBINE ZVRST KJE? PROGRAMSKO MESTO NA SiOL TV*
Igra prestolov (Game of Thrones) Dramatična serija HBO OD/HBO GO/HBO 2 203/240/204
Podpredsednica (Veep)  Komična serija HBO OD/HBO GO/HBO 2 203/240/204
Znotraj Amy Schumer (Inside Amy Schumer) Skečevska oddaja Comedy Central 309
Ne damo se (Getting On) Komična serija HBO OD/HBO GO 203/240
Amy Schumer: V živo iz Apolla Stand-up HBO OD/HBO GO/HBO 3 203/240/206
Temnejši (Blackish) Komična serija Videoteka Pickbox 242
Sodobna družina (Modern Family) Komična serija HBO 2/FOX Life 204/212
Pričanje (Confirmation) Film HBO OD/HBO GO/HBO 3 (22. 9. ob 17.10) 203/240/206
Do konca (All the Way) Film HBO OD/HBO GO/HBO 2 (20. 9. ob 14.20) 203/240/204
Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem Pogovorna oddaja HBO OD/HBO GO/HBO 2/HBO3 203/240/204/206
Ray Donovan - 4. sezona Dramatična serija HBO OD/HBO GO/HBO/HBO 2/HBO3 203/240/6 ali 201/204/206
Kirurg (The Knick) Dramatična serija HBO OD/HBO GO/HBO 3 203/240/206
Američani (The Americans) - 4. sezona Dramatična serija Fox (od 10. oktobra naprej) 14

*Velja za komunikator BOX.

Opomba: programsko shemo SiOL TV boste našli tukaj, za natančnejše ure predvajanj posameznih vsebin na linearnih kanalih pa obiščite TV-spored na Siol.net.
Ne spreglejte