Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2016,
21.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Temnejši Anthony Johnson humoristična serija SiOL TV Pickbox emmy

Torek, 16. 8. 2016, 21.03

6 let, 6 mesecev

Najljubša serija prve dame ZDA zdaj tudi na Pickboxu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Temnejši

V videoteko Pickbox na SiOL TV je prispela humoristična serija, ki vam bo pokazala, kako je biti edina temnopolta družina v belski soseski.

Serija Temnejši (Black-ish) vam ne bo predstavila samo težkih in družbeno pomembnih tem, temveč je tudi zagotovilo za smeh. Prinaša sproščenost, veliko dobrih šal, samoironijo in občasno lekcijo o tem, kako je biti edina temnopolta družina v belski soseski. Zaščitni znak te komedije je rušenje stereotipov na zdrav in humoren način, hkrati pa so Temnejši tudi serija, ki ponuja sprostitev za možgane.

Belopolti, temnopolti in temnejši

Glavni zvezdnik serije Temnejši je komik, igralec in dvakratni nominiranec za emmyja Anthony Johnson. Ta je tudi glavni krivec za vse zaplete in odličen humor. Ne glede na to, ali gre za norčavo opazko nekomu iz pisarne, lastni ženi ali kateremu od štirih otrok, on je kralj. Pogosto se zaplete v razprave s svojim očetom, ki z Andrejem "Drejem" Johnsonom in njegovo družino živi v hiši, ki je simbol ameriških sanj.

Igralska zasedba serije Temnejši. │©ABC Studios | Foto: Igralska zasedba serije Temnejši. │©ABC Studios Čeprav Temnejši prav zato, ker je Drejeva družina materialno preskrbljena, malce spominjajo na legendarne Cosbyjeve, je to povsem drugačna komedija. Dobra satira ni namenjena le temu, da se dobro nasmejemo, temveč nas tudi opozarja na vsakodnevne težave temnopoltih zaradi njihove barve kože.

Dre se z družino posmehuje odnosu in dejstvu, da biti temnopolt ni samo vprašanje barve kože, temveč je tudi vprašanje vedenja na določen način. Če se ne vedeš na značilno temnopolti način, potem nisi dovolj črn. V tem primeru si tak kot oni – temnejši.

Tri nominacije za emmyje

V Temnejših, najljubši seriji prve dame ZDA Michelle Obama, igra tudi hči slavne pevke Diane Ross, Tracee Ellis Ross. Ta upodablja Rainbow ali Bow – zdravnico in mati, ki trdno verjame, da bodo njeni otroci odraščali v svetu, v katerem barva kože ne bo pomembna. Dre se ne strinja z njo, toda družina rada razpravlja, zato je to vprašanje pogosto v središču družinskih pogovorov.

Vsi otroci, ki igrajo v seriji, so pravi geniji. Med njimi pa še posebej izstopa najmlajša Diane Johnson (Marsai Martin), ki ji je humor pisan na kožo.

Ni čudno, da si je serija izborila tri nominacije za emmyje, saj se v njej pojavi veliko nadarjenih igralcev, zgodba pa odpira pereče teme. Anthony Johnson in Tracee Ellis Ross sta se potegovala za igralska emmyja, Temnejši pa so bili nominirani še za emmyja za najboljšo komično serijo.

Napovednik serije Temnejši:


Drama, ki iz sezone v sezono postaja boljša

Temnejši pa niso edina serija, ki tematizira življenje premožne temnopolte družine in si jo lahko ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV. To velja tudi za serijo Moč (Power).

Serija Moč vsebuje veliko streljanja, golote, seksa, dobre glasbe in, ker je izvršni producent serije 50 Cent, velik odmerek norosti. │ © 2016 Starz Entertainment, LLC. All Rights Reserved | Foto: Serija Moč vsebuje veliko streljanja, golote, seksa, dobre glasbe in, ker je izvršni producent serije 50 Cent, velik odmerek norosti. │ © 2016 Starz Entertainment, LLC. All Rights Reserved

Družina Patrick se do svojega razkošnega življenjskega sloga ni dokopala kot Johnsonovi, torej s poštenim delom, temveč je to zasluga očeta družine, Ghosta (Omari Hardwick), ki se odlično znajde na trgu z mamili. Ghost se ne bojuje proti predsodkom okolice, temveč poskuša pobegniti iz sveta nezakonitih poslov, kar pa zaradi jeze bivših prijateljev in sovražnikov ne bo tako lahko.

Serija Moč, katere nove epizode tretje sezone premierno predvajajo vsak ponedeljek ob 21. uri na Pickboxu, je drama v pravem pomenu besede, kar pomeni, da vsebuje veliko streljanja, golote, seksa, dobre glasbe in, ker je izvršni producent serije 50 Cent, velik odmerek norosti.


Kako gledati Pickbox?

Seriji Temnejši in Moč ter druge vsebine Pickboxa so na voljo na programskem mestu 242* na SiOL TV, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.


 

Ne spreglejte