Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 3. 2014,
17.06

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bradley Cooper Indiana Jones Harrison Ford film nadaljevanje igralec

Sreda, 26. 3. 2014, 17.06

2 leti, 6 mesecev

Bi bil lahko Bradley Cooper novi Indiana Jones?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Studio Walta Disneyja, ki se je lani decembra s studiem Paramount Pictures pogodil za snemanje novih filmov z Indiano Jonesom v glavni vlogi, bi lahko ubral novo pot z novim igralcem.

Kdo bi lahko nadomestil legendarnega Harrisona Forda, ki je do zdaj kot profesor arheologije in lovec na zaklade Indiana Jones navdušil v štirih filmih, nastalih pod okriljem Georgea Lucasa in Stevena Spielberga? Igralec bo namreč letos dopolnil 72 let in morda za vlogo Jonesa res ni več primeren, čeprav je sam izrazil željo, da bi še petič obul čevlje znanega pustolovca. Govori se, da je na vrhu precej dolgega seznama imen za oskarja nominirani Bradley Cooper.

Latino Review poroča, da naj bi imel trikratni oskarjevski nominiranec Frank Darabont (Zelena milja, Kaznilnica odrešitve) dobro idejo za novo nadaljevanje. Prav on je spisal mnogo boljši scenarij od tistega, ki so ga uporabili pri snemanju četrtega filma, Indiani Jonesu in Kraljestvu kristalne lobanje (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull).

Disney in Lucas govoric za zdaj nista ne zanikala ne potrdila.

Pa bi bil svež (in mlajši) obraz primeren za lik, kakršen je Indiana Jones? Se bo torej z Indiano Jonesom zgodilo podobno kot z Jamesom Bondom? Bo glavnega junaka v prihajajočih filmih upodobilo več različnih igralcev? Če bi se ozrli v preteklost filmske franšize o britanskem tajnem agentu, bi marsikdo za tistega pravega Bonda označil škotskega igralca Seana Conneryja. A ko je igralec nehal upodabljati lik, se franšiza ni končala. Ne, za njim so prišli še Roger Moore, Timothy Dalton, George Lazenby, Pierce Brosnan in na zadnje Daniel Craig.

In filmi o Indiani Jonesu imajo podoben potencial. Ni treba, da se junak z vsakim novim filmom postara. Filmski svet bo še vedno imel štiri fantastične filme s Fordom v glavni vlogi, a spremembe so vedno so dobrodošle.

Ne spreglejte