SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Benedict Cumberbatch s skrivnim posnetkom do vloge zmaja v Hobitu (video)

2

termometer

Britanski igralec se je do vloge zmaja Smauga v trilogiji Hobit dokopal z amaterskim posnetkom, kjer je zakril svoj obraz. Razlog? Da ga ne bi izbrali zgolj zaradi imena.

Britanski igralec Benedict Cumberbatch, ki si je širšo prepoznavnost zgradil tudi z naslovno vlogo v odmevni BBC-jevi seriji Sherlock, je velik oboževalec fantazijskega sveta, ki ga je ustvaril zdaj že umrli pisatelj J. R. R. Tolkien. Zlasti zmaja Smauga, ki v trilogiji Hobit zasede škratje kraljestvo Erebor.

Prav zato se je v času, ko je filmska ekipa režiserja Petra Jacksona z avdicijami iskala igralce za novo zgodbo iz srednjega sveta, odločil, da si bo s posnetkom lastne interpretacije zloglasnega zmaja poskusil izboriti svoje mesto v filmski ekipi.

In to mu je tudi uspelo, a s posnetkom, ki je bil nekoliko drugačen od tistih, ki jih je prav tako v namen avdicij posnel do zdaj. Ker je zmaj v filmu računalniško animiran, se je namreč posnetka lotil tako, da na njem ni bil viden njegov obraz, saj se je s tem želel izogniti naključju, da bi ga ustvarjalci filma prepoznali ter s tem kako drugače odločili o njegovi morebitni vlogi v nastajajočem filmu.

Režiserja Petra Jacksona je tako s svojo vokalno interpretacijo lika popolnoma navdušil in vloga je bila v hipu njegova, a se je moral pozneje lotiti tudi pomoči pri animaciji, saj so z naprednimi filmskimi tehnikami v studiu poleg samega glasu posneli tudi igralčevo gibanje in ga nato uporabili kot pomoč pri animaciji lika.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin