SiolNET. Trendi Film in TV
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Televizija Telekoma Slovenije

Avgustovske premiere na HBO

0,08

termometer

Avgustovske premiere na HBO

Predstavljamo vam najzanimivejše vsebine, ki jih bodo avgusta premierno predvajali na kanalih HBO in Cinemax ter na storitvah videa na zahtevo HBO GO in HBO on Demand.


PREMIERE NOVIH SERIJ IN NOVIH DELOV SERIJ


Ray Donovan V

Avgustovske premiere na HBO

Za emmyja in zlati globus nominirani Liev Schreiber v naslovni vlogi tudi v peti sezoni uspešno odpravlja težave ljudi s samega vrha mestne družbene smetane: filmskih zvezdnikov, vrhunskih športnikov in poslovnih tajkunov.

Zgodba se začne, ko njegovega očeta Mickeyja Donovana (oskarjevec Jon Voight) nepričakovano izpustijo iz ječe, to pa sproži niz dogodkov, ki družino Donovan povsem pretrese.

Na sporedu: ob nedeljah ob 21. uri na HBO 3. Premiera 5. sezone serije: 20. avgust.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Igra prestolov VII (Game of Thrones VII)

Avgustovske premiere na HBO

Najbolj gledana serija v zgodovini programa HBO in vsesplošni svetovni fenomen Igra prestolov je zdaj že stalnica te televizijske mreže. Sedma sezona s sedmimi novimi deli se osredotoča na zbiranje vojska in dogajanje, ki so ga ljubitelji te serije pričakovali že leta.

A ko se različne frakcije divje ženejo v nova zavezništva in nasilne spore, se tvori nova, mrzla apokaliptična grožnja – v obliki vojske nemrtvih Belih hodcev, ki naj bi vsak čas predrli zid in zavzeli Jug. Vse to grozi krhkemu premirju in bo spremenilo ravnovesje sil majhnih, vse preveč človeških zavezništev.

Na sporedu: ob ponedeljkih ob 20. uri na HBO.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Deklina zgodba (The Handmaids Tale)

Avgustovske premiere na HBO

Po knjižni predlogi klasičnega romana avtorice Margaret Atwood posneta zgodba prinaša življenje v distopični družbi Gilead – totalitarnem režimu, ki je bil nekoč znan kot Združene države Amerike.

V luči okoljske katastrofe in ob čedalje nižjem številu rojstev Gilead vodi sprevržena fundamentalistična vlada, ki se skuša z vojaško politiko "vrniti k tradicionalnim vrednotam".

Kot ena redkih preostalih plodnih žensk je Offred (Elisabeth Moss) zaposlena kot dekla v gospodinjstvu Poveljnika in pripada kasti žensk, prisiljenih v spolno podrejenost v zadnjem obupanem poskusu režima, da bi znova poselili svet.

V strašljivi družbi bližnje prihodnosti se mora Offred spretno prilagajati zahtevam Poveljnikov, se soočati z njihovimi krutimi ženami, domačimi sodelavkami in drugimi deklami. Vsakdo je lahko vohun za Gilead in Offred ima le en cilj: preživeti ter najti svojo hčer, ki so ji jo nekoč odvzeli.

Na sporedu: ob petkih ob 20. uri na HBO.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Nogometaši III (Ballers III)

Avgustovske premiere na HBO

Dwayne Johnson - The Rock se vrača v tretji sezoni priljubljene komične serije, ki spremlja bleščeči in neusmiljeni svet poklicnega ameriškega nogometa, kakor ga dojema skupina nekdanjih in dejavnih igralcev, ki se trudijo ostati v igri.

Na sporedu: ob ponedeljkih ob 21. uri na HBO.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Negotova II (Insecure II)

Avgustovske premiere na HBO

Avtorica, scenaristka in igralka Issa Rae na program HBO tudi v drugi sezoni prinaša svež, drugačen komedijantski glas. Njena komična serija spremlja prijateljstvo med Isso (Rae) in Molly (Yvonne Orji), medtem ko se prebijata skozi zahtevno poklicno in zasebno ozemlje sodobnega Los Angelesa ter se pri tem spoprijemata z neskončnimi izzivi dveh temnopoltih žensk, ki kljubujeta vsem rasnim stereotipom.

Na sporedu: ob ponedeljkih ob 21.30 na HBO.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Twin Peaks

Avgustovske premiere na HBO

Nova omejena serija v 18 delih, ki sta jo ustvarila Mark Frost in David Lynch, se nadaljuje 25 let po tistem, ko je prebivalce severozahodnega gozdarskega mesteca pretresla skrivnostna smrt srednješolke Laure Palmer.

Na sporedu: ob ponedeljkih ob 22. uri na HBO.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Romanca na poziv (The Girlfriend Experience)

Avgustovske premiere na HBO

Christine Reade (Riley Keough) je študentka drugega letnika pravne fakultete Chicago-Burnham ter nova pripravnica pri prestižni odvetniški pisarni. Trdo dela, da bi se uveljavila v podjetju, njena pozornost pa se hitro preusmeri drugam, ko ji sošolke predstavijo svet transakcijskih odnosov.

V modelu izmenjave storitev so dekleta znana kot skupina GFE in skrbijo za "romanco na poziv", kjer svojim strankam za ustrezno ceno zagotavljajo polnovredno čustveno ter spolno izkušnjo. Christine zdaj usklajuje zelo različni plati svojega življenja in kmalu jo posrka omamni svet izmenjave storitev, v katerega jo pritegne mrzlica nadzora in intimnosti.

Serija je zasnovana po eksperimentalnem istoimenskem filmu režiserja Stevena Soderbergha iz leta 2009.

Na sporedu: dva nova dela ob sredah ob 21. uri na HBO 3.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Ash proti zlobnim mrtvecem II (Ash VS Evil Dead II)

Avgustovske premiere na HBO

Druga sezona težko pričakovane serije, ki je nadaljevanje kultne filmske klasike Zlobni mrtveci režiserja Sama Raimija iz 80. let prejšnjega stoletja.

Priljubljeni Bruce Campbell se vrača v osrednji vlogi trgovskega uslužbenca Asha, ostarelega zapeljivca ter z motorno žago na roki opremljenega lovca na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti, zrelosti in grozi Zlobnih mrtvecev.

Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen spopasti s svojimi demoni – tistimi osebnimi in dobesednimi. Vse kaže, da usoda nima nobenega namena, da bi iz zlobnih krempljev izpustila svojega nenavadnega junaka.

Na sporedu: dva nova dela ob četrtkih ob 22. uri na HBO 3.
Vse predhodne dele serije si lahko ogledate prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

 PREMIERE FILMSKIH USPEŠNIC


Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke (Miss Peregrine Home For Peculiar Childern)

Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke

Nepozabna fantazijska dogodivščina, ki jo je vizionarski Tim Burton (Edvard Škarjeroki, Brezglavi jezdec) posnel po istoimenski knjižni uspešnici, pripoveduje o malem Jaku. Ta odkrije ključ do skrivnosti, ki se razteza prek alternativnih resničnosti in skozi čas, pri tem pa razkrije skrivno zavetje gospodične Peregrine (Eva Green) za nenavadne otroke.

Ob spoznavanju prebivalcev doma in njihovih nenavadnih sposobnostih Jake dojame, da je varnost zgolj utvara ter da resnična nevarnost preži v obliki mogočnih in skritih sovražnikov. Dognati mora, kdo je resničen in kdo ne, komu velja zaupati in kdo je pravzaprav on sam.

Premiera: v nedeljo, 6. avgusta, ob 20. uri na HBO.

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (Rogue One: A Star Wars Story)

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd

Filmsko podjetje Lucasfilm predstavlja prvi film v seriji Vojna zvezd s samostojno zgodbo: popolnoma novo, epsko pustolovščino Rogue One: Zgodba Vojne zvezd.

V času sporov skupina nepričakovanih junakov pod vodstvom predrzne ubežnice Jyn Erso združi moči v uporniški misiji, v kateri morajo ukrasti načrte za najmočnejše uničevalno orožje novoustanovljenega Imperija, Zvezdo smrti.

Eden izmed ključnih dogodkov v kronologiji Vojne zvezd zbere običajne ljudi, ki se odločijo za neverjetne podvige, s tem pa galaksiji in njenim zatiranim prebivalcem ponudijo novo upanje.

Premiera: v nedeljo, 13. avgusta, ob 20. uri na HBO.

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana)

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka

Iz Disneyjevih studiev za animacijo prihaja Vaiana – računalniško animirana epska pripoved o pustolovski najstnici, ki se poda na nevarno odpravo, da bi rešila svoje ljudi.

Vaiana na potovanju spozna nekoč močnega polboga Mauija (Dwayne Johnson), ki jo vodi skozi odpravo in ji pomaga, da postane vrhunska pomorska navigatorka. Skupaj plujeta čez ocean in med nevarno pustolovščino srečujeta številne velikanske pošasti, Vaiana pa s svojo potjo izpolni starodavno nalogo svojih prednikov ter odkrije nekaj, kar je že od nekdaj iskala: lastno identiteto.

Premiera: v nedeljo, 20. avgusta, ob 20. uri na HBO.

Podzemlje: Krvave vojne (Underworld: Blood Wars)

Podzemlje: Krvave vojne

Smrtonosna vampirska bojevnica Selena (Kate Beckinsale) v Krvavih vojnah nadaljuje večno vojno med krvoločnimi volkodlaki in nesmrtnimi krvosesi, ki so jo izdali.

Ujeta med dvema ognjema mora najprej zaščititi hčerko, katere krvi si želijo vampirji, nato pa z zaveznikoma Davidom (Theo James) in njegovim očetom Thomasom (Charles Dance) skujejo načrt, kako enkrat za vselej končati nesmiselne spopade.

Toda zagrizeni nasprotniki so ji pripravili številne pasti, osupljivo nevarne in smrtonosne bitke pa Seleno peljejo proti nezavidljivi odločitvi, ali je za končni mir pripravljena tudi na najbolj boleče žrtve.

Premiera: v nedeljo, 27. avgusta, ob 20. uri na HBO.

Dansko dekle (The Danish Girl)

Avgustovske premiere na HBO

Po tem, ko je po spletu okoliščin poziral namesto ženskega modela za sliko svoje žene Gerde (Alicia Vikander), se danski umetnik Einar Wegener (Eddie Redmayne) nepričakovano poistoveti z žensko osebnostjo in kmalu tudi uradno prevzame žensko identiteto z imenom Lili Elbe.

Čeprav njun prej srečen zakon zaradi tega obtiči na mestu, Gerda podpira novo življenje Lili, medtem ko ta na novo odkriva svojo pravo naravo in se čez čas celo podvrže prvi uradni operaciji za spremembo spola, ki so jo izvedli v 30. letih prejšnjega stoletja.

Ganljiva biografska drama, ki jo je Tom Hooper (Kraljevi govor) posnel po istoimenskem romanu avtorja Davida Ebershoffa, je Vikanderjevi prinesla oskarja za najboljšo igralsko v stranski vlogi.

Premiera: v četrtek, 10. avgusta, ob 19. uri na HBO 2.

Prihod (Arrival)

Prihod

Denis Villeneuve, inovativni kanadski režiser napetih trilerjev Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona, tokrat predstavlja skrivnostno zgodbo o izzivih prvega stika z Nezemljani. Ko po svetu pristane več neznanih letečih predmetov, mora posebna skupina strokovnjakov najti način, kako vzpostaviti stik s povsem neznanim sogovornikom.

Pod vodstvom izkušenega polkovnika Webra (Forest Whitaker) se znajdeta tudi matematik Ian (Jeremy Renner) in strokovnjakinja za jezike Louise (Amy Adams), toda prišleki so tako zelo drugačni od nas, da se zdi vsaka komunikacija z njimi skorajda nemogoča.

Louise je kljub temu odločena, da najde skupni jezik in razkrije pravi namen prihoda Nezemljanov, preden se zaradi nepremišljenih potez politikov  zgodi najhujše.

Premiera: v nedeljo, 20. avgusta, ob 19. uri na HBO 2.

Doktor Strange (Doctor Strange)

Doktor Strange

Studio Marvel prinaša stripovsko zgodbo o svetovno priznanem nevrokirurgu dr. Stephenu Strangeu (Benedict Cumberbatch), čigar življenje se postavi na glavo po grozljivi prometni nesreči, po kateri ne more več uporabljati spretnih dlani. Ker mu zahodnjaška medicina očitno ne more pomagati, se zateče k alternativnim zdravilcem v skrivnostnem samostanu Kamar-Taj.

Tam ob urjenju starodavne mojstrice borilnih veščin (Tilda Swinton) kmalu spozna, da ne gre le za zdravilsko in duhovno središče, temveč tudi za prvo bojno črto v boju proti nevidnim, vzporednim mračnim silam, ki poskušajo uničiti stvarnost sveta.

Strange se, oborožen z novimi čarobnimi močmi, kmalu znajde pred odločitvijo, ali naj se vrne v nekdanje življenje bogastva in veljave ali naj ostane s svojimi novimi tovariši in pomaga braniti svet kot eden najsilnejših čarodejev, kar jih je kdaj bilo.

Premiera: v soboto, 26. avgusta, ob 19. uri na HBO 2.

Na robu sedemnajstih (The Edge of Seventeen)

Avgustovske premiere na HBO

Nadine (Hailee Steinfeld) in Krista (Hayley Lu Richardson), nerazdružljivi srednješolki in najboljši prijateljici iz otroštva, se skupaj prebijata skozi najstniške tegobe odraščanja, dokler Nadine ne odkrije, da sta njen starejši brat in Krista za njenim hrbtom skrivaj postala par.

Zaljubljenca kmalu ugotovita, da je med najboljšim prijateljstvom in smrtnim sovraštvom nepričakovano tanka črta.

Premiera: v nedeljo, 6. avgusta, ob 20. uri na Cinemax.

Lov na divjaka (Hunt for the Wilderpeople)

Lov na divjaka

Uporniški mladenič Rocky, ki je v velemestu pri rejniški družini zrasel ob zvokih hiphopa, dobi priložnost za nov začetek na podeželju Nove Zelandije. Hitro se udomači pri novi krušni družini: ljubeči teti Belli, nergaškem stricu Hecu (Sam Neill) in njunem psu Tupacu.

Ko se zgodi tragedija, ki grozi, da bo Rickyja poslala v drug dom, se težavni mladenič in prepirljivi starec odpravita v goščavo. Medtem ko se zaradi nesporazuma odvija državni lov na človeka, morata pajdaša po sili razmer združiti moči in se soočiti z možnostmi: ali bosta umrla kot junaka ali pa premagala medsebojne razlike in preživela kot člana družine.

Premiera: v nedeljo, 27. avgusta, ob 20. uri na Cinemax.

Vsi filmi bodo dostopni tudi prek storitev videa na zahtevo – HBO On Demandin HBO GO.Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO:
HBO/HBO HD 6 in 201/202
HBO 2/HBO 2 HD 204/205
HBO 3/HBO 3 HD 206/207
HBO On Demand 203
HBO GO 240
Cinemax/Cinemax HD 208/234
Cinemax 2/Cinemax 2 HD 209/235

Opomba: Vsi kanali v programski opciji HBO omogočajo storitev sedemdnevnega ogleda za nazaj.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin