Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2017,
15.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Cannes TV-serija Twin Peaks David Lynch Telekom Slovenije HBO

Četrtek, 18. 5. 2017, 15.09

6 let, 6 mesecev

Novi Twin Peaks na HBO

David Lynch nas bo po 25 letih znova odpeljal v Twin Peaks #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Twin Peaks

Ena od najbolj revolucionarnih in vplivnih TV-serij vseh časov, kultni Twin Peaks Davida Lyncha, se po četrt stoletja vrača na male zaslone. Ekskluzivna premiera novih delov tretje sezone bo v ponedeljek, 22. 5., na kanalu HBO ter na storitvah videa na zahtevo HBO On Demand in HBO GO.


Preberite tudi: Majske premiere na HBO


Petindvajset let po tem, ko je prebivalce mirnega mesteca Twin Peaks na severozahodu ZDA pretresel umor kraljice maturantskega plesa Laure Palmer (Sheryl Lee), se kultna serija v režiji Davida Lyncha vrača na male zaslone.

Kombinacija starih in novih obrazov

Nova, težko pričakovana tretja sezona serije, ki jo je Lynch pod okriljem TV-hiše Showtime soustvaril skupaj z Markom Frostom, se nadaljevala tam, kjer se je končala prejšnja.

O zgodbi, razdeljeni na 18 delov, še ni znano velikega, vemo pa, da bomo v seriji spremljali številne člane izvirne igralske zasedbe, med njimi Kyla MacLachlana kot posebnega agenta FBI Dala Cooperja, ki je vodi preiskavo umora Palmerjeve, pa tudi Leejevo, ki žrtev upodablja.

David Lynch daje navodila članoma igralske zasedbe. | Foto: David Lynch daje navodila članoma igralske zasedbe.

Znanim obrazom se bodo pridružili številni novi, kot so Laura Dern, Naomi Watts, Monica Bellucci, Michael Cera, Jim Belushi, Amanda Seyfried in Jennifer Jason Leigh, za zloveščo glasbeno podlago, ki velja za enega od ključnih elementov prvih dveh sezon, pa bo znova poskrbel Angelo Badalamenti.

Twin Peaks še naprej piše zgodovino

Twin Peaks so začeli predvajali leta 1990. Čeprav so serijo nehali snemati po drugi sezoni zaradi upada gledalcev in gledalk, pa tudi kakovosti, ki je bila posledica ustvarjalnih razlik med obema ustvarjalcema in studijskimi vodji, si je ta hitro prislužila kultni status, skrivnost Laure Palmer pa se je vtisnila globoko v popularno kulturo.

Na pomen Twin Peaksa kaže tudi odločitev organizatorjev 70. filmskega festivala v Cannesu (ta se je začel v sredo, 17. 5.), da uvrstijo v program prvi dve epizodi tretje sezone serije. Letos se je namreč prvič v zgodovini festivala zgodilo, da je Cannes odprl vrata televizijskim serijam.

Napovednik ekskluzivne premiere tretje sezone serije:


Ekskluzivna premiera prvih dveh delov tretje sezone serije bo v ponedeljek, 22. 5., ob 22. uri na kanalu HBO, na storitvah videa na zahtevo HBO On Demand in HBO GO pa vas bodo v ponedeljek pričakali celo prvi štirje deli nove sezone. Tam sta že na voljo tudi celotni izvirni sezoni Twin Peaksa.


Koristne povezave:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM/STORITEV: PROGRAMSKO MESTO:
HBO 6
HBO 2 204
HBO 3 206
HBO On Demand 203
HBO GO 240

Opomba: Vsi kanali v programski opciji HBO omogočajo storitev 7-dnevnega ogleda nazaj.

Ne spreglejte