Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2018,
23.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije DKino akcijski triler Michael Keaton Taylor Kitsch Dylan O'Brien priredba TViN

Torek, 30. 1. 2018, 23.00

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Ameriški morilec (American Assassin)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ameriški morilec (American Assassin)

Po knjižni uspešnici Vincea Flynna posnet akcijski triler o Cijinem rekrutu, ki dobi priložnost, da se teroristom maščuje za smrt svojega dekleta.

ZDA/2017/107 min.
Režija: Michael Cuesta
Igrajo: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Taylor Kitsch, Sanaa Lathan, Scott Adkins, David Suchet
Žanr: Akcijski triler
Ocena IMDb: 6,2/10│ Rotten Tomatoes: 34 %

Dobri dve desetletji po hladni vojni je islamski terorizem v vzponu. Namestnik vodje operativcev Thomas Stansfield zbira novo ekipo tajnih agentov, ki se bodo spopadli z grozečo nevarnostjo, preden ta doseže ameriška tla.

Kmalu po terorističnem napadu na španski Ibizi najde Stansfieldova varovanka Irene Kennedy pravega kandidata za to nalogo: študenta in nadarjenega športnika, ki išče priložnost, da bi se teroristom maščeval za smrt svojega dekleta.



Po polletnem intenzivnem urjenju neustrašni ameriški plačanec Mitch Rapp sovražniku povzroča ogromno škodo in pušča za seboj trupla od Istanbula in Evrope vse do Bejruta.


"Ko sem si film ogledala, sem bila presrečna in hkrati pomirjena, saj sem vedela, da bi bil Vince ponosen in počaščen. Integriteto likov so sijajno prenesli na platno." Lysa Flynn, vdova avtorja knjižne predloge Vincea Flynna


Ameriški morilec (American Assassin) | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na leta 2010 izdanem istoimenskem romanu pokojnega pisatelja političnih trilerjev Vincea Flynna. To je eden od avtorjevih trinajstih romanov, v katerih spremljamo dogajanje okoli Cijinega agenta za boj proti terorizmu Mitcha Rappa.

Vsi romani iz serije so se uvrstili na seznam najbolje prodajanih knjig New York Timesa, do zdaj pa so prodali več kot 25 milijonov izvodov avtorjevih del.

Flynn je leta 2013 izgubil triletno bitko z rakom na prostati, po njegovi smrti pa so izšli še trije romani o Rappu, pod katere se je podpisal Kyle Mills.

Ameriški morilec (American Assassin) | Foto:

• Producenti filma so glavno vlogo najprej ponudili Chrisu Hemsworthu (Thor), a jih je Avstralec zavrnil zaradi prezasedenosti z drugimi projekti. Mitcha Rappa je nazadnje upodobil Dylan O'Brien, najbolj znan po vlogi Thomasa v franšizi Labirint.

• Film bi moral režirati Antoine Fuqua (Dan za trening), nazadnje pa je to nalogo opravil prejemnik emmyja za TV-serijo Domovina Michael Cuesta.

• Nominiranec za oskarja Michael Keaton (Birman) je znan po svojih liberalnih nazorih, zato je imel sprva precej zadržkov do upodobitve nekdanjega Cijinega operativca Stana Hurleyja.

Keaton je vlogo, za katero so omenjali tudi Brucea Willisa, sprejel šele po tem, ko je prebral knjižno predlogo, saj je menil, da se bo lahko povezal z likom.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Ameriški morilec:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte