Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 11. 2023,
15.21

Osveženo pred

2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Oprema in dekor vesolje igrače pohištvo otroci AFTONSPARV IKEA PR članek

Sobota, 18. 11. 2023, 15.21

2 meseca

Vesoljska pustolovščina za mlade raziskovalce v trgovini IKEA Ljubljana

Oglasno sporočilo

Podjetje IKEA Slovenija je na sredinem dogodku v trgovini IKEA Ljubljana predstavilo otroško kolekcijo AFTONSPARV. Izdelki, ustvarjeni v sodelovanju z otroki, so navdušili najmlajše obiskovalce, ki obožujejo vesolje. Skupaj so raziskovali, ustvarjali in odšli na potovanje z raketami, ki jih poganja najbolj trajnostno gorivo – otroška domišljija.

Dogodek podjetja IKEA_5 | Foto: IKEA Foto: IKEA

V podjetju IKEA verjamejo, da je otroški domišljiji treba pustiti prosto pot. Otroška kolekcija AFTONSPARV z igračami za ustvarjalno in aktivno igro je kot vstopnica na Luno ali kamorkoli drugam, kamor si želijo mali raziskovalci vesolja. Pri ustvarjanju kolekcije so sodelovali otroci, ki so na delavnicah podjetja IKEA delili svoj pogled na vesolje. Njihove zamisli in ideje so postale izhodišče razvoja kolekcije AFTONSPARV.

Dogodek podjetja IKEA _1 | Foto: IKEA Foto: IKEA

Izdelke so družinam, ki so prišle na dogodek – med njimi družine Nine Grilc, Tamare Fortuna in Jureta Marolta –, predstavili na prav posebnem nepozabnem popotovanju po vesolju. Zaposleni v podjetju IKEA Slovenija so skupaj z otroki preizkusili, kakšne možnosti ustvarjanja in zabave ponujajo izdelki iz kolekcije AFTONSPARV. Z izdelki iz serije MÅLA so na pobarvankah in šablonah ustvarili prave mojstrovine, še posebej pa so se zabavali v velikih kartonskih raketah, ki bodo tudi doma z malce domišljije zagotovile ure in ure udobja, igre in vesoljskih pustolovščin.

Dogodek podjetja IKEA_2 | Foto: IKEA Foto: IKEA

V sklopu dogodka je Sebastijan Jakša iz podjetja Odiseja planetarij z interaktivno predstavo v mobilnem planetariju otroke popeljal tudi skozi neskončnost vesolja. Skupaj so raziskovali zanimiva dejstva o osončju, spoznali vzroke za nastanek dneva, noči in letnih časov ter raziskovali razvoj in sestavo našega vesolja in osončja. Ugotovili so tudi, zakaj se planeti vrtijo okoli osi in zakaj se gibljejo okoli Sonca.

"V podjetju IKEA verjamemo, da so otroci najpomembnejši in da je dom eno veliko igrišče," pravi Maria Thörn, vodja področja za otroške izdelke v podjetju IKEA Švedska, in dodaja: "Verjamemo, da imajo otroci pravico do igre, saj se tako najbolje učijo, razvijajo in rastejo. Upam, da lahko izdelki iz kolekcije AFTONSPARV spodbudijo otroško ustvarjalnost in radovednosti o vesolju."

Dogodek podjetja IKEA_3 | Foto: IKEA Foto: IKEA

Ker je igra ključnega pomena za otrokov razvoj, so se v podjetju IKEA potrudili, da v kolekciji AFTONSPARV vsak otrok najde nekaj zase. Od prstnih lutk in plišastih igrač astronavtov in vesoljcev, ki potujejo v vesolje, do vesoljskih ladij, raket in tekstilnih izdelkov z motivom osončja. Igrače morajo prenesti tudi dolga leta ljubezni. Zato so v podjetju IKEA zanje izbrali prijetne materiale, izvedli stroge teste in zagotovili, da ne vsebujejo škodljivih kemikalij.

Dogodek podjetja IKEA_4 | Foto: IKEA Foto: IKEA

Otroška kolekcija AFTONSPARV je na voljo v trgovini IKEA Ljubljana in na spletni strani.

Naročnik oglasnega sporočila je IKEA.

Ne spreglejte