Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2018,
11.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Electrolux

Natisni članek

advertorial Electrolux hladilnik No frost

Četrtek, 17. 5. 2018, 11.30

2 meseca, 1 teden

Zaupajte samo najboljšim: hladilnik, ki podaljša svežino!

Samo tri pravila morate poznati, da bi podaljšali obstojnost živil

Vsebino omogoča Electrolux

Kako dobro poznate svoj hladilnik? Ste vedeli, da ima v njem vsako živilo svoje mesto in da nekatera živila potrebujejo shranjevanje v posebni embalaži?

zelenjava, hladilnik | Foto:

Da bi resnično lahko podaljšali obstojnost svojih živil, morate poznati vsaj tri ključna pravila: v kateri predel hladilnika spraviti posamezno živilo, kako ga shraniti in ne nazadnje kako kupiti hladilnik, ki bo dodatno poskrbel za daljšo obstojnost živil.

Na katero polico spadajo mlečni izdelki? Kaj pa meso?

Na zgornji polici, kjer je praviloma najmanj hladno, shranjujemo mlečne izdelke (jogurti, maslo, sir) in jajca, v srednji predel je najbolje shraniti že pripravljene/kuhane jedi, nižje v hladilniku pa meso in ribe. Sveže sadje in zelenjavo shranjujemo v posebnih predalih.

V vratih shranjujte različne omake, namaze v tubah, pijačo ali suho sadje.

Ali ste vedeli?

Hladilnika nikoli ne napolnite do konca, saj boste tako onemogočili pravilno kroženje zraka.

kuhinja, kuhanje, zelenjava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kako pravilno shraniti že odprta živila?

Prav tako pomemben je način shranjevanja posameznih živil. Poskrbite, da boste že odprte embalaže dobro zaprli, to še posebej velja za mleko in mlečne izdelke, ki zelo radi vpijejo vonjave drugih živil v hladilniku. Kuhane jedi shranjujte v posebnih embalažah, ki jih lahko hermetično zaprete. Kupljeno sveže meso shranite v jedilne vrečke za shranjevanje, pomembno pa je tudi, da vse odprte salame in sire dobro zavijete v živilsko folijo.

Zaupajte samo najboljšim: hladilnik, ki podaljša svežino

Da bi resnično optimizirali obstojnost hrane v hladilniku, je pomembno, da izberete inovativni hladilnik, ki bo s svojo napredno tehnologijo poskrbel, da bodo vaša živila ostala sveža dlje časa.

Electrolux | Foto:

Inteligentni hladilniki Electrolux Twin tech No frost zagotavljajo prvovrstno svežino: vaša živila varujejo pred izsušitvijo ter ohranjajo hranljive vrednosti in vitamine. Tehnologija TwinTech® vzdržuje vlažnost v hladilnikih Electrolux na ravni 65–90 odstotkov.

Sveža in zdrava živila so ključna za pripravo okusnih jedi, zato je izredno pomembno preprečiti izsušitev živil ter čim dlje zadržati njihove hranljive vrednosti in vitamine. Dejavnika, ki najbolj vplivata na svežino živil, sta vlažnost zraka in temperatura.

Zaradi sistema Inteligentni NoFrost so živila v vašem hladilniku zaščitena pred izsušitvijo, kar vpliva na okus vaših jedi.

Electrolux | Foto: Kako deluje inteligentni sistem NoFrost?

Uporablja tehnologijo TwinTech®, ki kombinira dva sistema hladnega in vlažnega zraka. Zgornja hladilna komora: ločen sklop hlajenja v hladilniku omogoča stabilno temperaturo in vlažnost. Spodnja hladilna komora: ločen sklop hlajenja v zamrzovalniku preprečuje nabiranje ledu.

Tehnologija TwinTech® vzdržuje vlažnost v hladilnikih Electrolux na ravni 65–90 odstotkov. Po drugi strani naprave s sistemom Full NoFrost zadržijo samo od 25 do 40 odstotkov vlažnosti.

Odmrzovanje ni potrebno!

Inteligentni NoFrost zagotavlja kakovost in svežino vaših izdelkov v hladilni komori. Ločen krožni tok zraka v zamrzovalniku omogoča tudi vzdrževanje nizke vlažnosti zraka, kar preprečuje nabiranje ledu in s tem odpravi potrebo po odmrzovanju.

Osvežujoča ponudba hladilnikov Electrolux

Ob nakupu hladilnika Electrolux, ki je vključen v akcijo, vam podarjamo petlitrski sodček piva Paulaner. Darilo prevzamete na prodajnem mestu.

Akcija traja od 1. maja do 31. avgusta 2018 oz. do prodaje zalog.

Več o promociji in modelih hladilnikov, ki sodelujejo v tej akciji, najdete tukaj.

 

 

 

Ne spreglejte