Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2018,
6.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek senčila

Ponedeljek, 19. 3. 2018, 6.00

6 let, 1 mesec

Poigrajte se s svetlobo v svojem domu

Oglasno sporočilo

Svetloba je eden izmed najpomembnejših dejavnikov, zaradi katerega se v svojem domu počutimo udobno. Pomembno je, da lahko omogočimo dovolj svetlobe, ko jo potrebujemo, ali pa onemogočimo dostop svetlobe, ko je to potrebno. Na trgu je na voljo veliko možnosti, ki nam omogočajo ravno to.

1. možnost: žaluzije

Senčila RONO | Foto:

Žaluzije so senčila, s katerimi je najlažje uravnavati svetlobo v prostoru s pomočjo nagibanja lamel (ročno ali s pomočjo elektromotorja oz. daljinskega upravljavca).

Žaluzije lahko uporabimo zunaj ali znotraj in jih posledično poimenujemo notranje ali zunanje žaluzije.

2. možnost: lamelne zavese

Senčila RONO | Foto:

Lamelne zavese so senčila, ki vam lahko v trenutku spremenijo prostor. Pri lamelnih zavesah so mogoče različne širine blaga.

V preteklosti so se lamelne zavese najpogosteje uporabljale pri senčenju poslovnih prostorov. Pester izbor lamel, materialov in vzorcev jih je približal tudi zasebnim prostorom.

Materiali, ki se uporabljalo za izdelavo trakov, so: poliester, negorljiv, screen, žamet in zatemnitven. Karnise so narejene iz ekstrudiranega aluminija in prašno obdelane – barvane, kar jim daje daljšo življenjsko dobo. Pri lamelnih zavesah poznamo različne načine odpiranja, mogoča pa je tudi izvedba naklonskih lamelnih zaves.

Upravljanje lamelnih zaves je mogoče z vrvico, verižico, s pomočjo ročičnega pogona, z elektromotorjem in daljinskim upravljanjem.

3. možnost: panelne zavese

Senčila RONO | Foto: Panelne zavese so namenjene dekoraciji, zasenčenju prostorov ali pregraditvi (odvisno od izbire blaga) stanovanjskih in poslovnih prostorov. Dajejo nam občutek prijetnosti in prostor preprosto poživijo. Pri panelnih zavesah je pestra izbira blaga, kar zadovolji še tako zahteven okus.

Karnise so narejene iz ekstrudiranega aluminija in so prašno obdelane – barvane, kar jim daje daljšo življenjsko dobo. Trakovi za panelne zavese so lahko poljubno široki in se navadno prilagodijo prostoru, kjer bodo nameščeni. Pomik drsnega profila je mogoč z vrvico (zaporedno zapiranje in odpiranje), kjer je v enem tiru mogoč samo drsni profil, ali s palčko, kjer je lahko v enem tiru tudi več drsnih profilov – v tem primeru lahko poljubno premikamo drsni profil in blago.

4. možnost: plise zavese

Senčila RONO | Foto: Plise zavesa je senčilo, izdelano v obliki harmonike. Tkanina je impregnirana, kar ji daje daljšo obstojnost. Blago za izdelavo plise zaves je lahko prosojno, metalizirano, zatemnitveno ali vzorčno.

Največji odboj sončnih žarkov dosežemo z metalizirano tkanino, ki je lahko na eni strani metalizirana, na drugi strani pa so običajni barvni odtenki, lahko pa je na obeh straneh isti barvni odtenek.

Profili za plise zavese so narejeni iz ekstrudiranega aluminija in so eloksirani ali prašno obdelani – barvani, kar jim daje daljšo življenjsko dobo. Upravljanje plise zaves je mogoče z vrvico, gumbkom, elektromotorjem in daljinskim upravljanjem.

5. možnost: rolo zavese

Senčila RONO | Foto: Novodobne zavese, ki nudijo prijeten odboj žarkov. Z različno izbiro prosojnosti, lahko zberemo večji ali manjši prehod svetlobe v prostor.

Upravljamo jih lahko z elektromotorjem ali ročno.

 

6. možnost: screen roloji

Senčila RONO | Foto: Screen roloji pri vdoru sončne svetlobe zadržijo toploto in prepustijo svetlobo, tako da je še zmeraj dovolj svetlobe v prostoru.

Screen tkanina je narejena iz steklenih niti, ki so obdelane s PVC, kombinacija teh pa nam daje prednosti: zadrži do 80 odstotkov sončnih žarkov in tako tudi zmanjšuje toploto v prostorih, screen tkanina je negorljiva (je atestirana), večinoma zadrži bleščanje in sončne žarke v prostoru, ki lahko vplivajo na prostor ali ljudi v njem, uporaba je preprosta in tkanina se lahko tudi čisti ( z blagimi detergenti – neagresivnimi čistilni sredstvi), mogoča je tudi izbira zatemnitvenega blaga, ki omogoča popolno zatemnitev prostorov.

Screen roloji so namenjeni za zunanjo in notranjo uporabo stanovanjske hiše ali poslovnega prostora/objekta. Pri screen rolojih je pestra izbira barvnih odtenkov, kar nam omogoča različne dekorativne rešitve.

7. možnost: tende

Senčila RONO | Foto: Tenda oz. markiza je senčilo, primerno za postavitev nad vhod zgradbe, izložb, balkonov – teras, terase gostinski lokalov in podobno.

Okovje je iz kvalitetne litine in elektrostatično barvano. Odpiranje in zapiranje tende je mogoče z ročnim mehanizmom, elektromotorjem, avtomatiko in daljinskim upravljanjem.Pri upravljanju elektromotorja lahko dodamo ročni pogon za primer izpada električnega toka.

Da bo v poletnih mesecih prehod pod tendo še preprostejši, pa priporočamo tudi montažo komarnikov, ki bodo vaš dom ohranili brez komarjev, muh in drugih živalic.

Senčila RONO | Foto:

Rono Senčila vam ponujajo izbor vseh navedenih senčil po vaši izbiri. Gee za podjetje, ki sledi novostim na trgu ter s tem ohranja stik s konkurenco doma in v tujini.

Poslanstvo podjetja je kakovostna izdelava in montaža vseh vrst senčil ter s tem ustvarjanje prijetnega prostora našim kupcem.

Senčila RONO | Foto:
Stopite v poletje zasenčeni po vaši izbiri!

Ne spreglejte