Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Četrtek,
24. 12. 2015,
12.18

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

helikopter vila Teksas posestvo

Četrtek, 24. 12. 2015, 12.18

6 let, 1 mesec

Hiša za 16 milijonov evrov s posebnim darilom: helikopter in rolls royce zastonj (foto)

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Hišo s posestvom v Teksasu prodajajo za 16 milijonov evrov, pri čemer pa ponujajo posebno ugodnost, saj ob nakupu podarjajo helikopter in avtomobil.

3.400 kvadratnih metrov velika hiša, opremljena razkošno in v historičnem slogu, je na prodaj v Teksasu. Razteza se čez štiri nadstropja. Vstop vanjo spremlja velika knjižnica, obdana v mahagonijev les, sledijo dnevna soba z velikim kamnitim kaminom in jedilnica z velikima lestencema, izdelanima v Italiji, ter soba za čaj.

 

Plesna dvorana in gledališče V notranjosti je šest spalnic in kopalnic, zunaj pa so bazen, teniško igrišče in umetno jezero. Na verandi, ki zaokrožuje velik vrt, kamor se hiša neposredno odpira, je mogoče gostiti tudi do 450 ljudi.

V zgornjih prostorih je poleg domačega gledališča oz. kina še plesna dvorana z velikimi ogledali.

Nakup pred koncem januarja prinaša ugodnosti Ker je hiša že eno leto neuspešno na prodaj, so zdaj njeno ceno spustili, in sicer na 16 milijonov evrov, kar je po besedah agenta Joana Eleazerja iz nepremičninske agencije Briggs Freeman Sotheby's Internarional Realty veliko manj kot polovica stroškov njene gradnje.

Zato gre za dobro priložnost, je prepričan agent. Še posebej ob upoštevanju dejstva, da bo resen kupec, ki se bo oglasil do konca januarja 2016, poleg hiše dobil še helikopter in rolls roycea.

Francija v teksaški vili Vila je projekt teksaškega telekomunikacijskega mogotca Alana Goldfielda in njegove žene Shirley, prvih lastnikov hiše. Pet let in skoraj 48 milijonov evrov sta vložila v izgradnjo vile in urejanje njene okolice, ki sta jo dokončala leta 2002.

Navdahnjena s pariško baročno palačo Vaux-le-Vicomte, ki stoji nedaleč od Pariza, sta se lotila urejanja svojega domovanja. Kot velika ljubitelja Francije sta vzdušje te dežele vnesla ne le v zunanjost stavbe, temveč tudi v notranjo opremo. Pohištvo sta kupovala na svojih številnih poteh čez lužo.

Hiša prodana na dražbi A ne glede na to, da sta lastnika gradila svoj "sanjski dom", sta hišo zelo kmalu po končani gradnji začela prodajati. Kupca dolgo nista našla, tudi po tem, ko sta ceno občutno znižala, ne. Leta 2012 jo je nato za svoj vikend na dražbi kupil zdajšnji lastnik Zaffar Tabani, ki posestvo zdaj prodaja zato, ker v njem preživi malo časa.

Razkošnje je eden od skupnih imenovalcev pri opremi hiše

Ne spreglejte