Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
14. 2. 2018,
14.47

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

Ana Drev Boštjan Kline Meta Hrovat Tina Robnik Denis Šteharnik

Sreda, 14. 2. 2018, 14.47

6 let, 2 meseca

Skriti in odkriti slovenski olimpijski aduti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Četrtkov peti tekmovalni dan 23. zimskih olimpijskih iger ponuja več priložnosti za izboljšanje najboljše slovenske uvrstitve, medtem ko pa o napadu na odličje po manj spodbudnem začetku, vsaj javno, ne želi govoriti nihče.

Ana Drev bo v četrtek močno slovensko orožje. | Foto: Sportida Ana Drev bo v četrtek močno slovensko orožje. Foto: Sportida

Kljub dejstvu, da se olimpijsko dogajanje še ni pomaknilo v drugo tretjino, pa je v slovenskem reprezentančnem taboru vendarle mogoče zaznati strah pred ponovitvijo Torina 2006, zadnjih olimpijskih iger, s katerih se je odprava vrnila brez kolajn. Že pred odhodom v Pjongčang smo namreč poudarjali, da izrazitih favoritov, ki bi v slogu Ilke Štuhec ali Petra Prevca iz preteklih dveh sezon nizali uvrstitve med najboljšo trojico, tokrat ni. V prvem delu iger pa je nekaj slovenskih morebitnih adutov že zgrešilo prve tarče.

Najboljša slovenska uvrstitev je tako sedmo mesto, nanj sta se zavihteli 17-letna smučarska skakalka Nika Križnar in pet let starejša tekačica Anamarija Lampič, medtem ko pa je bil Štefan Hadalin v kombinaciji osmi. Priložnost za dvig te rezultatske letvice ponuja četrtek, ko bodo na sporedu ženski veleslalom, moški smuk in pa moška biatlonska preizkušnja na 20 kilometrov.

Paradna disciplina

Da lahko upravičeno merijo visoko, so v tej zimi v veleslalomu pokazale Ana Drev, Meta Hrovat in Tina Robnik, čeprav za nobeno od treh ne moremo trditi, da lahko na vsaki podlagi in na vsakem terenu postreže z optimalno vožnjo. Tokrat bo ključnega pomena, na kakšen način se bodo odzvale na specifično podlago. V zadnjem tednu so imele namreč s prilagoditvijo nanjo kar nekaj težav.

"Predvsem Ana in Meta sta bili na treningih zelo stabilni. Hitrost je prava. Delata v pravi smeri. Na trenutke je Tina še hitrejša, a je manj zanesljiva. Pogosto se mora namreč okleniti korekcije pri linijah," pravi glavni trener ženske reprezentance Denis Šteharnik, ki je kljub odpovedim tekem svoja dekleta poskušal ohranjati v pravem ritmu.

Boštjan Kline na OI brez želene rezultatske popotnice. | Foto: Sportida Boštjan Kline na OI brez želene rezultatske popotnice. Foto: Sportida

Smukaška uganka

Rezultatsko manj prepričljivi so bili v tej zimi slovenski smukači, predvsem Boštjan Kline, ki je v predhodnih dveh sezonah postopoma pripravljal teren za smukaški napad celo na kolajno. A v tej zimi je v smuku nerazpoznaven, po spodbudnem zadnjem uradnem treningu pa je želeno popotnico zaman iskal v kombinacijskem smuku, po katerem je celo večinoma zaščitniški trener Peter Pen dejal, da je s serviserjem eksperimentiral, in izrazil upanje, da je s tem izpolnil svojega jokerja.

"Še vedno trdim, da imamo dobre smučarje, dobre smukače. Pričakujem, da bosta predvsem Martin in Boštjan prava. Storili bomo vse, da ju, tako kot tudi Klemna Kosija in Miho Hrobata, pripravimo na tekmo. Če sta že znala pokazati zobe, ne vem, zakaj jih ne bi tudi tokrat. Smuku pa nato sledi še superveleslalom, ki bi bil lahko skrito orožje," pred hitrostnim dvojčkom, ki ga sestavljata četrtkov smuk in petkov superveleslalom, razmišlja trener Pen.

Ne spreglejte