Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 2. 2018,
7.30

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Pjongčang 2018

Sobota, 10. 2. 2018, 7.30

6 let, 2 meseca

Mikaela Shiffrin ne ve, ali ima dovolj moči za vse discipline

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Mikaela Shiffrin | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v alpskem smučanju Američanka Mikaela Shiffrin si je po rahlem padcu v formi konec januarja vzela nekaj časa za počitek pred olimpijskimi nastopi v Pjongčangu. Kot pravi, ji je počitek dobro del, tako da je spet "bolj podobna sebi", kar pa ne pomeni, da bo na igrah nastopila v vseh disciplinah.

Shiffrinova, ki je v letošnji sezoni v tehničnih disciplinah nizala zmage kot po tekočem traku, prvo zmago v svetovnem pokalu pa je osvojila tudi v smuku, je 28. januarja doživela za njo zelo neznačilen odstop na slalomu za svetovni pokal v Lenzerheideju. Že teden pred tem je odstopila v veleslalomu in superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo.

Morala je narediti korak nazaj

"Odstop tri vratca pred koncem slaloma v Lenzerheideju je bil znak, da moram narediti korak nazaj," je novinarjem v Pjongčangu povedala 22-letna smučarka, za katero bodo to druge olimpijske igre. Zato se je odločila izpustiti zadnje tri preizkušnje za svetovni pokal pred olimpijskimi igrami - paralelni slalom v Stockholmu in smuka v Garmisch-Partenkirchnu.

"V tem času sem se res dobro spočila, odpotovala v Pjongčang in opravila nekaj treningov. Počutim se veliko bolje, veliko bolj podobna sebi." Kot dodaja, ji razmere na olimpijskih progah ustrezajo. "Kaže, da bo zelo zabavno tekmovati tu."

Prvič bo nastopila v ponedeljek. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prvič bo nastopila v ponedeljek. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Želela bi si tekmovati v vseh disciplinah"

Njen prvi nastop v Pjongčangu bo v veleslalomu v ponedeljek, dva dni kasneje bo nastopila še v njeni najljubši disciplini, slalomu, v katerem bo tudi branila olimpijski naslov izpred štirih let v Sočiju.

Kljub boljšemu počutju pa Američanka ni prepričana, da bo tudi v hitrih disciplinah tekmovala na olimpijskih igrah. "Želela bi si tekmovati v vseh disciplinah, a nisem prepričana, da imam dovolj moči za to," je še dodala.

Ne spreglejte