Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2018,
13.05

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Pjongčang 2018 #zanaše

Sreda, 3. 1. 2018, 13.05

6 let, 3 mesece

Mesec dni pred začetkom olimpijskih iger bodo v Ljubljani prižgali slovensko baklo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tomaž Razingar

Olimpijski komite Slovenije bo 9. januarja, natanko mesec dni pred slovesnim odprtjem zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, prižgal svojo olimpijsko baklo. Namen projekta je potovanje olimpijske bakle po Sloveniji in ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji.

V projektu bodo sodelovali vrhunski športniki, olimpijci in nosilci olimpijskih kolajn ter navijači, ki bodo baklo nosili po različnih krajih v Sloveniji.

Prvi in začetni dogodek bo 9. januarja ob 17. uri na Trgu mladih v BTC, kjer bo bakla zagorela in začela svojo pot po Sloveniji.

Obiskala bo Mojstrano, Jesenice, Tržič, Celje, Velenje, Maribor in Črno na Koroškem, svojo pot pa končala na uradni predstavitvi olimpijske reprezentance, ki bo 29. januarja v Grand hotelu Union.

Olimpijec in vodja navijaškega letala v Pjongčang, hokejist Tomaž Razingar, bo baklo predal članom olimpijske reprezentance Slovenije in dolga pot plamenice v Južno Korejo se bo začela.

Slovenska bakla bo obiskala osem krajev, ki jih je OKS izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. Vseskozi jo bo spremljal Razingar. V vsakem kraju, kjer se bo bakla ustavila, bodo pri OKS osrednjo pozornost usmerili v olimpijce, rojene v tistem kraju, ki so pustili pomemben pečat v slovenski olimpijski zgodovini.

Poleg obiska olimpijcev in bakle so za dogodke pripravili tudi pester spremljevalni program, namenjen najmlajšim. Na voljo bodo različne olimpijske dejavnosti za otroke, olimpijski kviz, predstavili bodo projekt in poklepetali z olimpijci, zbirali dobre želje za slovenske športnike, ki se pripravljajo na prihajajoče zimske olimpijske igre, ter spremljali nastope učencev bližnjih osnovnih šol.

Ne spreglejte