Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 2. 2018,
13.35

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

Natisni članek

Pjongčang 2018 Zgodbe ZOI 2018

Ponedeljek, 12. 2. 2018, 13.35

6 let, 2 meseca

Zgodbe, ki jih pišejo OI

17-letna zvezdnica si je kar med tekmo zaželela sladoled

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56
Chloe Kim | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ameriška deskarka Chloe Kim, ki nastopa v snežnem kanalu in je glavna favoritinja za zmago, je imela med kvalifikacijami celo čas brskati po telefonu in kar prek Twitterja vprašati, ali bi lahko dobila sladoled.

Očitno je 17-letni deskarki med tekmo padel sladkor v krvi, saj si je zaželela sladoled. Eden izmed uporabnikov Twitterja jo je vprašal, ali ni ravno zdaj na tekmovanju. Mlada zvezdnica mu je kmalu zatem pritrdilno odgovorila.

"Ni bilo kar tako, da sem stopila na desko in poletela pet metrov v zrak." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Ni bilo kar tako, da sem stopila na desko in poletela pet metrov v zrak." Foto: Guliverimage/Getty Images Za OI v Sočiju je bila še premlada

Chloe Kim je prva favoritinja za zmago v snežnem kanalu. Američanka je to vlogo potrdila v kvalifikacijah, ko je zasedla prvo mesto. Za Kimovo so to prve olimpijske igre, teoretično pa se je kvalificirala že pred štirimi leti v Sočiju, ko je bila stara šele 13 let. Takrat je bila za nastop na OI še premlada. Danes je hvaležna, da pred štirimi leti ni mogla tekmovati.

"Po eni strani sem hvaležna, da nisem mogla iti. Zdaj se bolj zavedam, da sem na svojih prvih olimpijskih igrah, in je kar naporno. Ne vem, ali bi to pri trinajstih letih prenesla," je pred dobrim mesecem povedala za Guardian.

Čeprav leta 2014 ni nastopila na OI, je v tisti sezoni dokazala, da spada med najboljše tekmovalke. Na znamenitih X Games je postala najmlajša tekmovalka, ki se ji je uspelo uvrstiti na stopničke. Naslednje leto je že stala na najvišji stopnički. Chloe Kim je za mnoge čudežna deklica z izrednim talentom, vendar sama poudarja, da ne gre le za talent.

Prvo desko ji je oče kupil prek eBayja za dobrih 30 evrov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prvo desko ji je oče kupil prek eBayja za dobrih 30 evrov. Foto: Guliverimage/Getty Images

"To je nekaj, česar ljudje včasih ne opazijo"

"Ker sem tako mlada, še ne pomeni, da nisem trdo delala, da sem prišla do sem. Ni bilo kar tako, da sem stopila na desko in poletela pet metrov v zrak. Zadaj je veliko trdega dela. To je nekaj, česar ljudje včasih ne opazijo, niti tega, koliko se je morala moja družina žrtvovati za to," je bil jasna mlada zvezdnica.

Njeni starši prihajajo prav iz Južne Koreje, leta 1998 pa so se preselili v ZDA. Njen oče Jong Jing se je želel naučiti deskati in je seboj vzel tudi štiriletno hčerko, ki ji je prek eBayja za približno 30 evrov kupil prvo desko. Zelo kmalu je v znanju presegla svojega očeta. Ko je bila stara sedem let, je oče pustil službo in se popolnoma posvetil njeni karieri. Mnogi v njegovi družini se niso strinjali z njegovo odločitvijo, a je vztrajal. "Moj oče je zelo odločna oseba," je še povedala Chloe, ki pravi, da je sicer povsem običajna 17-letnica, ki ima tudi svoje napake.

Finale snežnega finala bo na sporedu v torek.

Ne spreglejte