Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2018,
9.13

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

Pjongčang 2018 smuk Zgodbe ZOI 2018

Četrtek, 15. 2. 2018, 9.13

6 let, 2 meseca

Zgodbe, ki jih pišejo olimpijske igre

Želeli so se pokloniti mrtvemu kolegu, pa MOK ni dovolil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
Brice Roger | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Francoski smukači so se na današnjem smuku še enkrat več želeli pokloniti pokojnemu kolegu Davidu Poissonu, ki se je novembra lani smrtno ponesrečil med pripravami v Kanadi, a jim je Mednarodni olimpijski komite to preprečil. "Zelo sem razočaran nad njihovo odločitvijo," je medijem potožil francoski smukač Adrien Theaux.

Francoski smukači že od novembra nastopajo z nalepko v obliki srca in inicialkami DP (David Poisson). | Foto: Getty Images Francoski smukači že od novembra nastopajo z nalepko v obliki srca in inicialkami DP (David Poisson). Foto: Getty Images Francoski smukači že vse od novembra, ko je v smučarski tragediji pri 35 letih umrl njihov smukaški kolega David Poisson, na tekmah svetovnega pokala nastopajo z nalepko srca v barvah francoske zastave in inicialk DP na čeladi.

S svojevrstno gesto so se mu po poročanju agencije AP želeli pokloniti tudi na olimpijskem smuku. Na čelade so želeli nalepiti risbo ribje glave (priimek pokojnega smukača Poisson v prevodu označuje ribo, op. a.), a so jim pri Mednarodnem olimpijskemu komiteju to preprečili. Pravila so namreč jasna, tekmovalci na olimpijskih igrah na svoji opremi ne smejo imeti nikakršnih neodobrenih oznak ali nalepk.  

"Zelo sem razočaran nad njihovo odločitvijo, še posebej zato, ker ne gre za oglasno sporočilo," je bil razočaran francoski smukač Adrien Theaux, ki je v smuku, kjer so za novega olimpijskega prvaka okronali Norvežana Aksla Lund Svindala, zasedel skromno 26. mesto.

David Poisson še ni pozabljen. | Foto: Getty Images David Poisson še ni pozabljen. Foto: Getty Images

Svoj pogled na dogajanje je za tuje medije predstavil tudi Francoz Brice Roger. "MOK nas je pozval, naj nalepke odstranimo. To smo tudi storili, saj bi nas sicer diskvalificirali. Sicer pa je pomembneje, da ga nosimo v srcih kot pa na čeladi," je sklenil Roger.

Ne spreglejte