SiolNET. Sportal ZOI Peking
1,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tvitosfera po novem zgodovinskem uspehu slovenskega športa

Mazeja navdušena nad slovensko prelomnico, Pahor ponosen do neba

1,87

termometer

Nika Križnar Urša Bogataj Peter Prevc Timi Zajc | Nov zgodovinski dan za slovenski šport! Urša Bogataj, Nika Križnar, Timi Zajc in Peter Prevc so postali prvi olimpijski prvaki v mešanih ekipah v zgodovini olimpijskih iger! | Foto: Guliverimage
Nov zgodovinski dan za slovenski šport! Urša Bogataj, Nika Križnar, Timi Zajc in Peter Prevc so postali prvi olimpijski prvaki v mešanih ekipah v zgodovini olimpijskih iger! Foto: Guliverimage

Zgodovinski dan! Nika Križnar, Urša Bogataj, Timi Zajc in Peter Prevc so se na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih, ki je sploh prvič del olimpijskega sporeda, povzpeli na sam vrh! Čestitke za prepričljivo zmago Slovencev, ti so za več kot 110 točk prehiteli drugouvrščeno rusko ekipo, na družbenih omrežjih dežujejo kot za stavo. 

mešana ekipna tekma Sportal Slovenci na tekmi zmešnjav spisali zgodovino in osvojili zlato olimpijsko kolajno!

Premierno tekmo mešanih ekip v smučarskih skokih so zaznamovale številne diskvalifikacije (v prvi seriji so bile diskvalificirane Sara Takanaši, Daniela Iraschko-Stolz, Katharina Althaus, v finalu pa obe norveški skakalki), a tudi brez njih bi slovenska vrsta zlahka opravila s tekmeci.

Ekipa ruskega olimpijskega odbora na drugem mestu je zaostala za več kot 110 točk, presenetljivo tretji Kanadčani pa več kot 150 točk.

Galerija z mešane ekipne preizkušnje (foto: GuliverImages):
1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

To so že zdaj nepozabne igre za slovensko skakalno reprezentanco, pa tekem v skokih sploh še ni konec. Urša Bogataj ima tako kar dve zlati olimpijski odličji, Peter Prevc pa je postal prvi Slovenec, ki je na zimskih olimpijskih igrah osvojil ves komplet odličij. Zimski krog slovenskih dobitnikov olimpijskih odličij se je razširil na število pet.

Odzivi na družbenih omrežjih: 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin