Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
7.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

alpska kombinacija Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022

Sreda, 16. 2. 2022, 7.22

2 leti, 2 meseca

Shiffrinova najhitrejša na treningu, Slovenka ni šla na progo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Mikaela Shiffrin | Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša na edinem uradnem treningu smuka pred jutrišnjo alpsko kombinacijo. | Foto Guliverimage

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša na edinem uradnem treningu smuka pred jutrišnjo alpsko kombinacijo.

Foto: Guliverimage

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša na edinem uradnem treningu smuka pred četrtkovo žensko alpsko kombinacijo na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Edina slovenska smučarka Maruša Ferk Saioni se ni odločila za nastop na današnjem preizkusu smukaške proge.

Na treningu je nastopilo sicer zgolj 14 tekmovalk. Shiffrinova, ki je pred štirimi leti v Pjongčangu osvojila kombinacijsko srebro, je odpeljala progo v času ene minute, 33 sekund in 56 stotink.

Na drugem mestu je bila Švicarka Wendy Holdener (+0,93), dvakratna svetovna prvakinja v kombinaciji in bronasta z iger v Pjongčangu 2018, tretji čas je vpisala Čehinja Ester Ledecka, olimpijska prvakinja v deskarskem paralelnem veleslalomu, ki je bila zgolj stotinko sekunde počasnejša od Holdenerjeve.

Branilka kombinacijskega olimpijskega naslova Švicarka Michelle Gisin je na četrtem mestu zaostala natanko eno sekundo za Shiffrinovo.

Branilka naslova iz Pjongčanga Michelle Gisin je trening odpeljala s 4. časom.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Branilka naslova iz Pjongčanga Michelle Gisin je trening odpeljala s 4. časom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvanajst tekmovalk, med njimi tudi Ferk Saionijeva, se ni odločilo za edini preizkus smukaške proge pred kombinacijsko tekmo. Alpska kombinacija je sestavljena iz smuka in ene vožnje slaloma.

Temperature na območju Jančinga severno od Pekinga so polarne. Na startu proge Skala na nadmorski višini 2050 metrov so merilci pokazali temperaturo 21,8 stopinje pod ničlo, na cilju kombinacijskega smuka 1285 metrov nad morjem pa je bilo -13 stopinj Celzija.

Preberite še:

slalom Clement Noel
Sportal Dolžnik sezone Noel s šestega mesta do zlata, še ena kolajna za Strolza
snežni park
Sportal Dvojno ameriško slavje v snežnem parku
Eva Urevc, Anamarija Lampič
Sportal Razočaranje slovenske ekipe, ki je obstala v polfinalu
Žan Kranjec slalom
Sportal Odstop na slalomu, a Kranjec ima v soboto priložnost za še eno kolajno
Ne spreglejte