Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 2. 2022,
6.45

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

1

Natisni članek

Miha Hrobat Žan Kranjec Žan Kranjec Tina Robnik Andreja Slokar olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022 zimske olimpijske igre alpsko smučanje

Sobota, 19. 2. 2022, 6.45

2 leti, 2 meseca

Alpsko smučanje, mešana paralelna tekma

Kljub rezerviranim letom domov paralelna tekma v nedeljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

1

Jančing veter | V Jančingu je v soboto premočno pihalo. | Foto Reuters

V Jančingu je v soboto premočno pihalo.

Foto: Reuters

Zaradi močnih sunkov vetra v soboto niso mogli izpeljati ekipne paralelne tekme alpskih smučarjev. Ta velja za zadnjo priložnost, da Slovenija preseneti in osvoji osmo kolajno. Izpeljati jo bodo skušali v nedeljo ob 2.00.

Žan Kranjec slalom
Sportal Odstop na slalomu, a Kranjec ima v soboto priložnost za še eno kolajno

Organizatorji tekmovanj v alpskem smučanju na olimpijskih igrah so sporočili, da bodo mešano paralelno tekmo izvedli zadnji dan iger ob 2. uri po slovenskem času. Tudi za nedeljo vremenska napoved sicer predvideva precej vetra. Vodstvo tekmovanja, Mednarodna smučarska zveza (FIS) in predstavniki ekip so na sestanku po odpovedi sklenili dogovor, da bodo tekmo kljub številnim rezerviranim letom prestavili na nedeljo. Tudi Slovenci so imeli let za v domovino predviden za nedeljo.

Po pisanju italijanske Gazzette dello Sport so se nekatere ekipe nagibale k odpovedi tekmovanja, avstrijska tiskovna agencija APA pa je poročala, da je njihova reprezentanca pripravljena nastopiti tudi v nedeljo, saj v domovino odletijo v ponedeljek. "Za to, da bi zaradi logističnih preglavic odpovedali olimpijsko preizkušnjo, enostavno nimam posluha," je pred sestankom dejal avstrijski trener Christian Mitter.

Jančing veter | Foto: Reuters Foto: Reuters Na mešani paralelni tekmi bi moralo nastopilo 15 reprezentanc. V osmini finala je prosta avstrijska četverica, ki jo v četrtini čaka zmagovalec dvoboja med Slovenijo in Kanado. Za Slovenijo bi smučali srebrni veleslalomist Žan Kranjec, Miha Hrobat, Tina Robnik in Andreja Slokar. Ana Bucik je v vlogi rezerve.

"Kot veste, imam paralelne tekme res rada. Malo je sicer drugačna ekipna tekma kot posamična, a se tekme zelo veselim. Zdaj imam deset dni za pripravo," je po osvojenem petem mestu na olimpijskem ženskem slalomu dejala 24-letna Ajdovka.

V vsakem krogu štejejo dobljene borbe. Dva tekmovalca bosta smučala hkrati, drug ob drugem, na dveh enakih progah v medsebojni tekmi, pri čemer bo vsak zmagovalec tega dvoboja ekipi osvojil točko. Če bo po štirih vožnjah izid 2:2, zmaga ekipa z najboljšim skupnim časom.

Na posamični paralelni tekmi je v začetku sezone zmagala Andreja Slokar. Osmi pa je bil v Lechu Štefan Hadalin. Slednji je predčasno končal olimpijsko sezono, tako da ga ni v Pekingu. Z njim bi Slovenija dejansko sodila v najožji krog favorit za kolajno. A paralelne tekme so vselej nepredvidljive, tako da je mogoče še čisto vse.

slalom Clement Noel
Sportal Dolžnik sezone Noel s šestega mesta do zlata, še ena kolajna za Strolza
Ne spreglejte