SiolNET. Sportal ZOI Peking
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Sprejem v Ajdovščini

Nov sprejem za Andrejo Slokar: Šla sem na vse ali nič

0,30

termometer

Andreja Slokar | Andreja Slokar je doživela topel sprejem v Ajdovščini. | Foto: Rosana Rijavec/STA
Andreja Slokar je doživela topel sprejem v Ajdovščini. Foto: Rosana Rijavec/STA

Po vrnitvi v domovino so v Ajdovščini danes pripravili sprejem smučarki Andreji Slokar, ki je v olimpijskem slalomu zasedla peto mesto. Ob tej priložnosti so prvi ajdovski športnici, ki je nastopila na zimskih olimpijskih igrah, podelili posebno priznanje župana Občine Ajdovščina za izjemne dosežke.

Kot znak podpore in čestitke za dosedanje uspehe je Andreji Slokar Športna zveza Ajdovščina pripravila sprejem. Osrednji ajdovski trg je bil tudi zaradi lepega vremena poln obiskovalcev, ki so želeli pozdraviti rojakinjo pred nadaljevanjem sezone.

Andreja je opisala olimpijsko vzdušje in svoj pogled na odličen rezultat v Pekingu. "Kdor ne riskira, ne profitira. Šla sem na vse ali nič in dobila sem nič," je dejala, voditelj prireditve Sandi Škvarč pa jo je popravil, da peto mesto na olimpijskih igrah še zdaleč ni nič.

Andreja Slokar | Foto: Rosana Rijavec/STA Foto: Rosana Rijavec/STA

Slokarjeva se je na odru spomnila svojih začetkov, saj smuča od šestega leta dalje. Zato, da je začela smučati, pa je nekako "kriva" njena mama Elda Slokar, ki je živahno in energije polno hčerko vpisala v domači smučarski klub, ki je kot edini sprejemal tako majhne otroke, je povedala danes v izjavi po sprejemu.

Na hčerko je ponosen tudi oče Andrej Slokar, tudi sam nekdanji športnik, ki ji vedno nudi oporo. Povedal je, da se je velikokrat zgodilo, da je zaradi navijanja v nočnih urah prihajal v službo neprespan. Na hčerkine uspehe pa je izredno ponosen in upa, da bo lahko na naslednjih olimpijskih igrah zanjo navijal v živo, saj bodo olimpijske igre potekale zelo blizu.

Z mamo Eldo in očetom Andrejem Slokarjem. | Foto: Rosana Rijavec/STA Z mamo Eldo in očetom Andrejem Slokarjem. Foto: Rosana Rijavec/STA

Andreja Slokar se bo odpravila na naslednje tekme svetovnega pokala, ki jo čakajo, po koncu sezone pa si bo privoščila krajši dopust "nekje na toplem". S svojo ekipo pa že pripravljajo načrt za naslednje štiriletno obdobje do prihodnjih olimpijskih iger.

Preberite še:

Finska finale OI Sportal Odličja so razdeljena, Fincem poslastica, Slovenci za konec sedmi sprejem Kranjska Gora Sportal Kranjec uresničil sanje, biatlonki in fizioterapevtki posebno priznanje Žan Kranjec sprejem Sportal Končno! Sprejem olimpijcev, ki je odprt tudi za javnost. sprejem olimpijcev, Kranjska Gora, Peter Prevc, Ludvik Prevc Sportal Slovenski orli navdušili tudi v Kranjski Gori #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin