SiolNET. Sportal ZOI Peking
1,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger
2. SPREJEM SLOVENSKIH OLIMPIJSKIH JUNAKOV

Slovenski orli navdušili tudi v Kranjski Gori #foto

1,77

termometer

sprejem olimpijcev, Kranjska Gora | Slovenski olimpijski junaki so se zbrali v Kranjski Gori. | Foto: Peter Podobnik/Sportida
Slovenski olimpijski junaki so se zbrali v Kranjski Gori. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes pripravil nov virtualni sprejem za slovenske olimpijce, ti so se iz Pekinga že vrnili v domovino.  Med njimi so bili tudi smučarski skakalci Peter Prevc, Cene Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos in Anže Lanišek ter nekateri alpski smučarji in smučarska tekačica Anamarija Lampič. 

Sprejem olimpijcev v sliki, foto: Peter Podobnik/Sportida:

1 / 33
2 / 33
3 / 33
4 / 33
5 / 33
6 / 33
7 / 33
8 / 33
9 / 33
10 / 33
11 / 33
12 / 33
13 / 33
14 / 33
15 / 33
16 / 33
17 / 33
18 / 33
19 / 33
20 / 33
21 / 33
22 / 33
23 / 33
24 / 33
25 / 33
26 / 33
27 / 33
28 / 33
29 / 33
30 / 33
31 / 33
32 / 33
33 / 33

Slovenski smučarski skakalci so bili v Pekingu eni izmed tistih, ki so poskrbeli za največ slovenskega veselja. Peter Prevc in Timi Zajc sta skupaj z Uršo Bogataj in Niko Križnar osvojila zlato odličje v mešani ekipni tekmi, potem pa sta v ekipi še s Cenetom Prevcem in Lovrom Kosom osvojila še srebro na moški moštveni preizkušnji. Peterica slovenskih orlov je v Kranjski Gori poskrbela za sproščeno vzdušje, na odru se jim je pridružil tudi sin Petra Prevca, Ludvik, ki je nasmejal in navdušil vse zbrane na Gorenjskem.

Peter Prevc je dejal, da si najprej želi kakšen prost dan, nato pa uspešno nadaljevanje sezone do finala svetovnega pokala v Planici. Njegov brat Cene pa je opozoril na pomen trdega dela skakalcev in tudi drugih olimpijcev, da jim je uspelo to, kar so dosegli. Dodal je, da sezone še ni konec.

Cene Prevc je bil kot vedno dobro razpoložen. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Cene Prevc je bil kot vedno dobro razpoložen. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Na sprejemu tudi nekateri ostali olimpijski junaki

Na sprejemu so tudi nekateri alpski smučarji, ki so se že vrnili iz Pekinga, med njimi tudi Meta Hrovat, ki je v veleslalomu osvojila sedmo mesto. "Radi ponavljamo, da na olimpijskih igrah štejejo le kolajne, a jaz sem dala vse od sebe in tudi to šteje. Prva vožnja je obetala res veliko, vse je bilo mogoče, v drugi vožnji pa sem prav tako dala svoj maksimum. Na koncu ni bilo dovolj za kolajno, a rezultat je vseeno lep," je po vrnitvi v domačo Kranjsko Goro dejala Hrovatova.

Na sprejemu sta bila tudi Nejc Naraločnik in Boštjan Kline, ta je z desetim mestom v smuku poskrbel za najboljši slovenski smukaški izplen v moški konkurenci v zgodovini olimpijskih iger. Zbrane sta nagovorila tudi deskarja prostega sloga Urška Pribošič in Tit Štante.

Nasmejano kot vedno je vrnitev v Slovenijo dočakala smučarska tekačica Anamarija Lampič, ki je sicer v Pekingu ostala brez tako želene medalje. "Morda tekači nismo dosegli vrhunskih rezultatov, so jih pa zato preostali. Mislim, da je sedem medalj za tako majhno državo, kot je naša, več kot vrhunski dosežek," je ob tem dejala 26-letna slovenska tekačica.

Anamarija Lampič | Foto: Peter Podobnik/Sportida Anamarija Lampič Foto: Peter Podobnik/Sportida

Olimpijcem sta se na sprejemu zahvalila predsednik OKS Bogdan Gabrovec in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Prejemnikom medalj in njihovim trenerskim štabom so olimpijski komite in sponzorji predali tudi čeke.

V Pekingu le še smučarji in dve smučarski tekačici

Slovenske junake so v domačih krajih navdušeni navijači in bližnji pozdravili že v prejšnjih dneh, zdaj pa jim je sprejem pripravil še OKS, ki je v preteklem tednu v Kranjski Gori sprejel tudi Tima Mastnaka, Glorio Kotnik in slovenske smučarske skakalke, Niko Križnar, Uršo Bogataj, Emo Klinec in Špelo Rogelj. Tudi ta dogodek je bil zaradi omejitev v povezavi s koronavirusom zaprt za javnost.

Iz Kitajske, kjer se bodo olimpijske igre končale v nedeljo, se je tako vrnila že večina slovenske olimpijske odprave. V Pekingu ostaja še peterica alpskih smučarjev, ki bodo v soboto nastopili na paralelni ekipni tekmi. Smučarski tekačici Neža Žerjav in Anita Klemenčič pa bosta v nedeljo nastopili na preizkušnji na 30 kilometrov. Klemenčičeva bo nosila tudi slovensko zastavo na slovesnosti ob zaprtju iger.

Preberite še:

Zajc sprejem thumb Sportal Zajc: Odrekanje od petega leta, najtežje lani ob aferi #video Peter Prevc Sportal Skakalni junaki doma, Petra Prevca v Radovljici pričakala množica #video Peter Cene Domen Nika Prevc Sportal Podvig bratov iz Slovenije, kot ga svet še ni videl Peking, podelitev medalj, Peter Prevc, Cene Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos Sportal Slovenci znova zasedli podelitveni oder Peter Prevc Sportal Peter Prevc v eminentni družbi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin