Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 2. 2022,
11.57

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

Natisni članek

zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022 biatlon Ingrid Landmark Tandrevold

Ponedeljek, 14. 2. 2022, 11.57

2 leti, 2 meseca

Norveška biatlonka po kolapsu odhaja domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36
Ingrid Landmark Tandrevold | Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold, ki se je na nadeljski tekmi zgrudila v cilj, odhaja domov. | Foto Guliverimage

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold, ki se je na nadeljski tekmi zgrudila v cilj, odhaja domov.

Foto: Guliverimage

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold ne bo več nastopala na olimpijskih igrah v Pekingu, potem ko je v petkovi zasledovalni tekmi zaradi težav s srcem padla na ciljni črti.

Tandrevoldova, ki je že v preteklosti imela težave s srcem, se je na nedeljski zasledovalni tekmi, ki jo je dobila njena reprezentančna kolegica Marte Olsbu Röiseland, nekaj metrov pred ciljem ustavila in nato s težavo premaknila čez ciljno črto, kjer je izčrpana obležala na tleh.

Reprezentančni zdravnik Lars Kolsrud jo je zdaj poslal domov, čeprav bi morala tekmovati še na sredini štafetni tekmi. "Zdravniška odločitev je, da Ingrid zdaj konča tekmovanje. Želimo jo spraviti domov, kjer bo opravila preglede, da vidimo, kaj lahko storimo, da se to ne bo več ponavljalo," je Kolsrud povedal danes.

Ingrid Landmark Tandrevold | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

25-letna biatlonka, ki je novico o koncu svojih nastopov na igrah sporočila na današnji novinarski konferenci, je dejala, da si sicer zelo želi nadaljevati olimpijske nastope, a da je njeno zdravje pomembnejše. "Ničesar si ne želim bolj, kot da bi nastopila s svojimi reprezentančnimi kolegi in najboljšo ekipo, a moje zdravje je pomembnejše," je dejala. "Odločitev je bila res težka, a stara sem šele 25 let, tako da upam, da bom v tem športu še dolga leta," je dodala.

"Zdaj se počutim zelo dobro. Mislim, da sem na tekmi na visoki nadmorski višini in v težkih razmerah šla prek svoje meje. Ker sem že imela težave s srcem, moramo biti pazljivi," je ob tem še povedala Norvežanka.

Trikratno svetovno prvakinjo s štafeto, ki je zadnje zlato osvojila lani na Pokljuki, bo na sredini tekmi zamenjala Karoline Knotten.

Ne spreglejte