Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
17.28

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Zgodbe, ki jih piše Peking 2022

Sreda, 16. 2. 2022, 17.28

2 leti, 2 meseca

Zgodbe, ki jih pišejo olimpijske igre

Američanka, ki je na olimpijskih igrah s sinom, navdušuje s svojo zgodbo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Elana Meyers Taylor | Ameriška tekmovalka v bobu Elana Meyers Taylor (levo) uspešno združuje materinstvo in vrhunski šport. Na olimpijske igre v Peking, kjer je postala olimpijska podprvakinja v bobu enosedu, je pripotovala z dveletnim sinom Nicom, ki zaradi zdravstvenih težav potrebuje posebno nego.  | Foto Guliverimage

Ameriška tekmovalka v bobu Elana Meyers Taylor (levo) uspešno združuje materinstvo in vrhunski šport. Na olimpijske igre v Peking, kjer je postala olimpijska podprvakinja v bobu enosedu, je pripotovala z dveletnim sinom Nicom, ki zaradi zdravstvenih težav potrebuje posebno nego.

Foto: Guliverimage

Američanka Elana Meyers Taylor v Pekingu piše posebno olimpijsko zgodbo. 37-letna tekmovalka v bobu je na dan zaljubljencev postala olimpijska podprvakinja v bobu enosedu, športno javnost pa navdušuje tudi s svojo držo zunaj ledenih tekmovališč. Na igre je namreč pripotovala z dveletnim sinom Nicom, ki zaradi zdravstvenih težav potrebuje posebno nego.

Elana Meyers Taylor, ki je bila predvidena za zastavonošo na slovesnosti ob odprtju iger, je namreč na prizorišče iger pripotovala s svojim dveletnim sinom Nicom, in je bržkone edina olimpijka, ki je na najpomembnejše športno tekmovanje v tem letu lahko pripeljala svojega otroka. 

Razlog je v tem, da malčka, ki ima Downov sindrom in okvaro sluha, še vedno doji.

S sinom in možem, ki je njen trener.  | Foto: Instagram & Imdb S sinom in možem, ki je njen trener. Foto: Instagram & Imdb Da bi ji vse skupaj nekoliko olajšala, z njo potujeta tudi njen oče Eddie Meyers, ki ji vseskozi stoji ob strani, in mož Nicholas Taylor, nekdanji tekmovalec v bobu, danes pa njen trener.

Ob prihodu na Kitajsko so se jim, tako kot številnim olimpijcem in njihovim spremljevalcem, vsi načrti postavili na glavo.

Kljub seriji negativnih testov pred odhodom in izjemni pazljivosti so bili njihovi testi na novi koronavirus dva dneva po prihodu na Kitajsko pozitivni, kar je pomenilo, da so se vsi skupaj preselili v izolacijski hotel. 

Kljub slabi novici in selitvi iz olimpijske vasi je ameriška olimpijka vseskozi ohranila optimizem in prepričanje, da ji kljub začetni oviri še vedno lahko uspe osvojiti olimpijsko medaljo. Pred ponedeljkovim drugim mestom in srebrno kolajno je v svoji zbirki imela že tri (dve srebrni v dvosedu iz Sočija in Pjongčanga in bron iz Vancouvra), manjka ji le še zlato.

Hotelsko sobo spremenila v telovadnico, namesto dojenja si je mleko črpala

V hotelski sobi si je ustvarila telovadnico, dvigovala uteži in vrtela pedala na spinning kolesu, vseskozi je bila v stiku s preostalim delom ekipe, ki jo je zalagal z informacijami o progi.

Medtem so bili preostali člani njene družine v ločenih sobah. Sin s svojim dedkom, mož, ki se prav tako pripravlja na svoj nastop, pa v svoji sobi. Kot je povedala v videoobjavi, ki jo je delila na Twitterju, si je mleko črpala in ga s pomočjo kitajskih organizatorjev dostavljala v sinovo sobo, da ga je ta zaužil po steklenički.

Pred dnevi je postala olimpijska podprvakinja v bobu enosedu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pred dnevi je postala olimpijska podprvakinja v bobu enosedu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po šestih dneh dva negativna testa na koronavirus

Tudi psihično se je vseh šest dni v izolaciji precej dobro držala, vsaj tako je mogoče razbrati iz objav na njenih družbenih omrežjih, solze, pa še to solze sreče, je potočila šele v soboto zvečer, ko je dobila še drugi zaporedni negativni test v zadnjih 24 urah, kar je pomenilo, da se je lahko preselila v olimpijsko vas.

Sin Nico s srebrno olimpijsko medaljo svoje mame:

Že nastop bo enak zlati medalji, a tudi prave še ni odpisala

"Moja družina je prestala marsikaj samo zato, da bi lahko jaz živela svoje olimpijske sanje," je povedala in se poklonila svoji družini.

"Ko razmišljam o poti in vsem, kar me je pripeljalo do sem, je to po svoje že zlata olimpijska medalja. Že to, da bom sploh stala na štartni črti, je zame enako, kot bi osvojila zlato," je povedala za ameriške medije. "A po drugi strani si še vedno želim prave zlate medalje," je dodala Američanka, ki se bori za to, da športnic potem, ko enkrat postanejo mame, ne bi kar odpisali iz športa.

Iz Pekinga se bo zagotovo vrnila z najmanj eno olimpijsko medaljo. Na valentinovo je namreč postala olimpijska podprvakinja v bobu enosedu, ki je letos prvič del olimpijskega sporeda, novo priložnost za zlato pa bo imela še v bobu dvosedu, ki bo na sporedu 18. februarja. Tudi v tej disciplini sodi v ožji krog favoritov za zmago.

Preberite še:

bron Gloria Kotnik Peking
Sportal Senzacija Slovenke: leto dni po rojstvu sina osvojila olimpijski bron #video
Eileen Gu
Sportal Najstnica, ki je s svojo odločitvijo navdušila Kitajsko in razjezila Ameriko
Ne spreglejte