Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
20. 2. 2016,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michael Hayböck Peter Prevc Peter Prevc Lahti zmaga Goran Janus

Sobota, 20. 2. 2016, 8.56

8 let

Zmagovalec Hayböck: Slovenci so z znižanjem naleta Prevcu naredili napako

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Premierno v sezoni se je zmage veselil Avstrijec Michael Hayböck, ki je na vrhu pričakoval Petra Prevca, a se po njegovem mnenju taktika nižanja zaletišča pri Slovencih ni izšla.

Michael Hayböck je v tej zimi širikrat stal na drugi stopnički odra za zmagovalce, dvakrat pa je pred njim bil Peter Prevc. Po vstopu v novo leto je Avstrijec izpostavil, da upa, da mu bo naš skakalni šampion kdaj le pustil zmagati.

Priložnost je dočakal v petek v Lahtiju, čeprav po prvi seriji ni kazalo, da bo tako. Prevc je bil s sedmimi točkami naskoka prepričljivo prvi, Hayböck pa šele četrti z zaostankom 8,7 točke.

A Avstrijec je v drugi seriji skočil odlično, taktiziranje v slovenskem taboru pa se ni izšlo, potem ko je Goran Janus našega najboljšega skakalca tudi v drugo spustil z enega zaletnega mesta nižje.

"Od nižanja naleta Petru sem imel korist jaz "

Peter je skočil preslabo, da bi se zavihtel na najvišjo stopničko odra za zmagovalce. Ker ni skočil 95 odstotkov dolžine od velikosti skakalnice (130 metrov), ni dobil dodatnih točk za skok z nižjega zaletnega mesta. Pristal je namreč pri 123 metrih, moral pa bi skočiti pol metra dlje (123,5 metra). Če bi mu to uspelo, bi dobil dodatne 4,8 točke in bi bil zagotovo na drugem mestu, za zmago pa bi moral skočiti še kak meter dlje. Na koncu se je uvrstil na peto mesto.

"Zase lahko pravim, da sem potrpežljiva oseba. Velikokrat sem bil že drugi, ampak se je vedno pokazal Peter Prevc, ki je skakal še bolje. Pričakoval sem, da bo tokrat enako. Mislim, da so Slovenci naredili manjšo napako, ker so Petru znižali nalet. A od tega sem imel korist jaz. Več kot zadovoljen sem, da sem zmagal. V zadnjem času sem imel nekoliko negativen trend. Uspeh na skakalnici, ki bo prihodnje leto gostila nordijsko svetovno prvenstvo, je najboljše, kar se mi je lahko zgodilo," je z nasmehom na obrazu razlagal Hayböck.

Ne spreglejte