Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2011,
16.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Teja Gregorin Andreja Mali Klemen Bauer Jakov Fak Jakov Fak

Nedelja, 18. 12. 2011, 16.27

7 let, 12 mesecev

Zmaga ruski biatlonski štafeti, Slovenija 13.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Biatlonci so tretjo postajo svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu končali s preizkušnjo mešanih štafet na 2 x 6 + 2 x 7,5 kilometra.

Najboljši so bili Rusi (0+5), Čehi (0+3) so zaostali 27 sekund. Slovenska četverica Teja Gregorin, Andreja Mali, Klemen Bauer in Jakov Fak je osvojila 13. mesto (+ 2:16,8/3+7).

Ruska štafeta v postavi Olga Vilučina, Olga Zajceva, Aleksej Volkov in Anton Šipulin je prikazala nastop, ki mu niso mogli slediti niti v drugih velikih biatlonskih taborih. Še najbližje, z zaostankom 27 sekund, so bili kar nekoliko presenetljivo Čehi, ki so zasedli drugo mesto. A Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Ondrej Moravec in Michal Šlesingr porabili le tri dodatne naboje (dva več kot Rusi), da so na strelišču podrli vse tarče. Francozi Marie Dorin Habert, Sophie Boilley, Alexis Boeuf in Simon Fourcade pa so bili sicer hitrejši na progi, vendar strelsko manj natančni (0+9) od Čehov, zato so pristali na tretjem mestu.

Teji Gregorin, Andreji Mali, Klemnu Bauerju in Jakovu Faku je kazalo precej bolje, kot se je razpletlo po stoječem streljanju v tretji predaji. Gregorinova, ki je povedla štafeto s starta, je porabila le dva dodatna naboja v streljanju stoje in je predala Malijevi kot osma. Tudi Kamničanka je morala napolniti puško z dvema rezervnima nabojema na streljanju leže. Bauer je prevzel štafeto na 11. mestu. Hitro je nadoknadil nekaj mest in se po streljanju leže, kjer je zadel vseh pet tarč, prebil že do šestega mesta. Usodno pa je bilo njegovo streljanje stoje, kjer tarče nikakor niso hotele padati. Trikrat je moral zaokrožiti po kazenskem krogu in na progo se je vrnil šele kot 14. ter na istem mestu tudi predal štafeto Jakovu Faku. Ta je bil sicer obakrat brezhiben na strelišču in zelo hiter na progi, vendar ni mogel več bistveno izboljšati slovenskega dosežka. V cilj je pripeljal štafeto na 13. mestu.

"Še vedno čutim utrujenost, zato tudi ne stečem tako, kot bi morala. Kljub odličnim smučem nisem mogla narediti več, kot sem prikazala. Seveda je bilo bistveno bolje kot na sprintu, vendar sta dva popravka na strelišču še vedno preveč za dober individualni nastop," je dejala Gregorinova. "Danes sem tekel brez težav, zato sem tudi lahko dosegel tretji čas svoje predaje. Strelsko se je vse izšlo po pričakovanjih in čutim, da sem bil tudi na strelišču lahko zelo hiter. Več ni bilo možno storiti, saj so bili tekmovalci pred menoj že precej oddaljeni," je bila ocena najboljšega v slovenski ekipi Faka.

Trener Uroš Velepec ni bil najbolj zadovoljen s štafetnim izkupičkom: "Seveda bi lahko pohvalil praktično vse, le Bauerja bi pri tem izpustil. Ostali so prikazali sliko, kot so jo trenutno sposobni, Klemen pa je na streljanju stoje žal pokopal naše upe."

Biatlonce čakajo nove tekme svetovnega pokala šele po božično-novoletnih praznikih, ko se bo karavana odpravila v nemški Oberhof. Pred tem pa se bodo slovenski tekmovalci pomerili na tekmi državnega prvenstva s skupinskim startom na Pokljuki 26. decembra.

Ne spreglejte