Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nordijska kombinacija Marjan Jelenko

Petek, 8. 3. 2013, 13.44

8 let

Zmaga Frenzlu, Jelenko grdo padel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na tekmi svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Lahtiju je zmagal aktualni svetovni prvak Nemec Eric Frenzel, ki se je s peto zmago v sezoni še bolj približal velikemu kristalnemu globusu.

Na tekmi je od Slovencev nastopil le Gašper Berlot in končal na 34. mestu. Mitja Oranič je obstal že v kvalifikacijah, za vstopnico na tekmo mu je zmanjkalo 9,5 točke, najboljši slovenski nordijski kombinatorec Marjan Jelenko pa je v poskusni seriji skokov grdo padel in na tekmi ni nastopil, prav tako bo izpustil vse druge nastope, predvidene za ta teden.

"Marjan je v poskusni seriji pri doskoku padel. Ob njegovem nastopu je nekoliko pihal veter in ga je 'cuknilo'. Ob tem je dobil odrgnine po obrazu, ima bolečine v nogah. Polomljenega nima nič, je pa vse skupaj boleče. Jutri na tekmi ne bo nastopil, saj najverjetneje niti normalno ne bo mogel vstati iz postelje," je padec in posledice opisal glavni trener Primož Triplat.

Po skokih je vodil Norvežan Haavard Klemetsen, ki se je na desetkilometrsko preizkušnjo podal z vsega dvema sekundama prednosti pred Japoncem Taihejem Katom, tretji pa je bil še en Japonec Akita Vatabe, ki je za Norvežanom zaostajal sedem sekund. Frenzel si je zmago priboril po četrtem mestu v skokih, drugo mesto je na koncu osvojil Vatabe (+ 10,1), tretje pa Kato (+ 12,9).

Berlot je skočil 111,5 m, kar je pomenilo 23. mesto ter minuto in 44 sekund zaostanka. Na tekaškem delu je Berlot (+2:39,5) nekoliko izgubil ter z 39. časom teka zasedel 34. mesto ter tako za 21 sekund zaostal za točkami. "Mitji se žal ni uspelo kvalificirati. Nekoliko ga je zbegal veter v provizorični seriji. Na tekmi je bilo potem z vremenom dobro. Kot kaže, si ne zaupa. Škoda za Gašperja, ki je imel po skokih lepo izhodišče. Kazalo je, da bo ostal med dobitniki točk, a se je v zadnjem krogu ni počutil dobro ter je tako izgubil točke. Njegove točke bi bile lep uspeh," je slovenski izkupiček današnje preizkušnje komentiral Triplat.

Na sobotnem ekipnem sprintu bosta nastopila Oranič in Berlot.

Ne spreglejte