Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 1. 2015,
20.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
svetovno prvenstvo

Natisni članek

Četrtek, 15. 1. 2015, 20.51

8 let, 3 mesece

Zlati medalji v skokih na Kitajsko in v Avstralijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem prvenstvu v deskanju in v smučanju prostega sloga v Kreischbergu so danes podelili medalje za najboljše smučarje v skokih.

Zlati medalji sta odšli v Avstralijo in na Kitajsko, zmagala sta Laura Peel in Guangpu Qi.

Avstralka je v finalu dobila oceno 88,47 ter je premagala Američanko Kiley McKinnon (88,12), bron si je priborila Kitajka Mengtao Xu (86,84). Pri moških je Qi s 139,50 točke premagal Američana Alexa Bowena (121,27), tretji je bil Belorus Maksim Gustik (119,91).

Za Slovence je bil danes bolj zanimiv dopoldanski deskarski del prvenstva, ko sta Matija Mihič in Rok Rogelj odprla slovenske nastope v avstrijskem Kreischbergu. A v disciplini kros se v kvalifikacijah nista izkazala, saj sta oba ostala brez finalnega nastopa. Mihič je zasedel 40., Rogelj pa 41. mesto. Nastopilo je 51 tekmovalcev, 32 se jih je uvrstilo v finale. Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Avstralec Alex Pulin, branilec naslova prvaka iz Stonehama.

Zaradi moči slovenskih deskarjev v paralelnih disciplinah, v katerih letos kraljuje dobitnik dveh olimpijskih kolajn Žan Košir, in tudi smučarja Filipa Flisarja pa bo za Slovenijo bolj zanimiv drugi teden tekmovanj. Paralelni deskarski disciplini - v slalomu bo naslov prvaka branil Rok Marguč - in smučarski kros bodo namreč na sporedu ob koncu enajstdnevnega prvenstva.

Ne spreglejte