Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
3. 1. 2017,
23.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Zlata lisica Denis Šteharnik Ilka Štuhec Ilka Štuhec Tina Maze Ana Drev Maruša Ferk Ana Bucik

Torek, 3. 1. 2017, 23.38

6 let, 6 mesecev

Kakšna bo slovenska ponudba na Zlati lisici?

Zlata lisica s slovensko deseterico

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Slovenske barve bo na mariborski Zlati lisici ob koncu tedna branilo deset smučark, med njimi tudi Tina Maze, Ana Drev in Ilka Štuhec.

Tina Maze bo v soboto smučarski karavani pomahala v slovo. | Foto: Sportida Tina Maze bo v soboto smučarski karavani pomahala v slovo. Foto: Sportida

"Čeprav smo lahko z več rezultati slovenskih deklet v tehničnih disciplinah v novi sezoni zadovoljni, pa velja poudariti, da nobeni smučarski še ni uspelo pripeljati brezhibno v cilj. Čakamo na vožnjo, po kateri bo mogoče zgolj dvignite roke. Kdo ve, morda je Maribor prava priložnost," je po zagrebškem slalomu, ki ga je Ana Bucik končala na enajstem mestu, Maruša Ferk pa šest mest za njo, dejal glavni trener ženske smučarske reprezentance Denis Šteharnik in ob tem že razril tudi karte za 53. Zlato lisico.

Sobota v znamenju Tine Maze

Tina Maze resda ne spada med favoritinje tokratne Zlate lisice. Njeno izhodišče tudi v slovenskem taboru ne bo najboljše. Vseeno pa bo 33-letna Črnjanka znova v središču pozornosti. Tokrat še zadnjič. Sobotni veleslalom bo namreč zadnji v njeni karieri.  Poleg Mazejeve bodo sicer na štartu prvega dejanja domačega smučarskega konca tedna še prva slovenska veleslalomska violina zadnjih dveh sezon Ana Drev ter Tina Robnik, Katarina Lavtar, Meta Hrovat in edina prava Mariborčanka v ekipi Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec bo v Mariboru dopolnila paleto disciplin. | Foto: Reuters Ilka Štuhec bo v Mariboru dopolnila paleto disciplin. Foto: Reuters

Dvojni program za Ilko

Za Štuhčevo, ki pogosto poudarja, da vedno rada smuča na domačem smučišču, bo tokratni "lisičji ples" nekaj posebnega. Točkovni kapital iz hitrih disciplin in preseženo mejo 500 točk na lestvici WCSL bo namreč lahko unovčila s štartno številko 31. Prav zaradi tega bo nastopila tudi na nedeljskem slalomu, kjer se ji bodo pridružile še Klara Livk, Saša Brezovnik ter že omenjene Hrovatova, Bucikova in Ferkova. 

53. Zlata lisica

Sobota, 7. 1. 2017
9.15 veleslalom, prva vožnja (Drev, Štuhec, Maze, Lavtar, Robnik, Hrovat)
12.15 veleslalom, druga vožnja

Nedelja 8. 1. 2017
9.15 slalom, prva vožnja (Bucik, Ferk, Štuhec, Hrovat, Livk, Brezovnik)
12.15 slalom, druga vožnja
Ne spreglejte