Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2015,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Bauer biatlon svetovni pokal

Četrtek, 29. 10. 2015, 21.00

8 let

Zaradi mononukleoze je izpustil mesec in pol treninga, a se je v tem času odpočil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnja leta drugi mož slovenske biatlonske reprezentance Klemen Bauer se na novo sezono pripravlja po posebnem programu. Zaradi virusa je ostal brez meseca in pol treninga.

"Še vedno okrevam po mononukleozi, ta virus me je kar zdelal," nam je zaupal 29-letni Ihanec in pojasnil: "Trenutno sem torej v nekoliko drugačnem položaju, kot sem bil ponavadi. Izhodišče je drugačno. S treninga sem bil odsoten dober mesec in pol, dva tedna sem treniral po prilagojenem programu, ampak občutki se vračajo."

"Edino zdravilo pri mononukleozi je popoln počitek"

Počasi prihaja v stare tirnice, v bolezni je našel celo pozitivno stran. "Mislim, da je bila ta bolezen celo za nekaj dobra, in sicer za to, da sem si dobro odpočil. Edino zdravilo pri tej bolezni je namreč popoln počitek. Počasi se vračam na staro raven, trening je prilagojen. Ves čas spremljamo, kaj se dogaja z organizmom, in dodajamo, kar lahko," še pravi pomemben člen slovenske biatlonske reprezentance, ki pa v zadnjih sezonah ni povsem izpolnil vselej visokih pričakovanj.

Kakšne posledice je na njegovi fizični pripravljenosti pustila mononukleoza, bodo v slovenskem taboru preverili na treningih s polno obremenitvijo v sklepnem delu priprav na sezono, ki bo konec meseca v Östersundu na Švedskem. "Z optimizmom zrem v prihodnost, biom pa zelo vesel, če bom lahko nastopil že na prvih tekmah," pravi.

Strelski trener bo bolj pomagal mlajšim

Poleg vrnitve Tomaša Kosa na mesto glavnega trenerja reprezentance je Bauer pozdravil tudi novost pri strelskem treningu, okrepljen strokovni štab s strokovnjakoma za strelstvo Ljubom Tomažičem in Slavkom Brezovnikom.

"Za nas, ki smo že malo bolj izkušeni, to prinaša bolj spremembe pri podrobnostih. Zame nekih korenitih sprememb ni, je pa seveda zelo dobrodošlo. Še posebej za mlajše in manj izkušene je to veliko večji plus. Prinaša namreč malo drugačen pogled na streljanje. En sodelavec namreč ne prihaja iz biatlonskih vod, ampak prav iz strelstva, zato je ta pogled zagotovo nekaj pozitivnega," meni biatlonec, ki na stopničke v svetovnem pokalu še čaka.

Od teh je tekmovalca, ki se je na olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru prebil do izvrstnega četrtega mesta, bržčas oddaljilo precej nezanesljivo streljanje. Upa, da se v prihajajoči sezoni vendarle ne bo tako igral z živci svojih navijačev: "Bolezen sem v bistvu izkoristil tudi za to, da sem se lahko bolj posvečal streljanju. To je bilo pravzaprav edino, kar sem v tem obdobju sploh smel početi, zato sem v rokah malo pogosteje držal puško. Glede streljanja imam kar pozitivne občutke."

Ne spreglejte