Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 2. 2021,
18.59

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

5

Natisni članek

Zakopane Rjoju Kobajaši Anže Lanišek Anže Lanišek Žiga Jelar Domen Prevc Tilen Bartol Timi Zajc Timi Zajc Bor Pavlovčič

Sobota, 13. 2. 2021, 18.59

3 leta, 2 meseca

Zakopane, smučarski skoki (M)

Fantastičen uspeh slovenskih orlov po drami desetink na Poljskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

5

Bor Pavlovčič | Bor Pavlovčič je v zadnjih tednih v odlični formi. | Foto Sportida

Bor Pavlovčič je v zadnjih tednih v odlični formi.

Foto: Sportida

Zmagovalec dramatične sobotne tekme v smučarskih skokih za svetovni pokal v Zakopanah je Japonec Rjoju Kobajaši. Slovenski orli so se podpisali pod odličen moštveni uspeh. Anže Lanišek in Bor Pavlovčič sta se uvrstila med pet najboljših, nove točke svetovnega pokala sta osvojila tudi Domen Prevc in Timi Zajc. Slovenija je imela štiri skakalce med 18 najboljšimi!

Cene Prevc
Sportal Prevc zaostal le za Avstrijcem

Slovenski orli so na Poljskem dosegli imeniten moštveni uspeh. Po prvi seriji se je Bor Pavlovčič, ki mu gre v zadnjih tednih v svetovnem pokalu imenitno, spogledoval celo s prvo zmago za svetovni pokal. Za vodilnim Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom je po prvi seriji zaostajal zgolj pol točke.

Japonec s četrtega na prvo mesto

Ryoyu Kobayashi je v svetovnem pokalu kraljeval v sezoni 2018/19. | Foto: Reuters Ryoyu Kobayashi je v svetovnem pokalu kraljeval v sezoni 2018/19. Foto: Reuters V finalu so se stvari za marsikoga obrnile na glavo. Na koncu je največ točk zbral Japonec Rjoju Kobajaši (268,9 točke) in se presenetljivo povzpel na najvišjo stopničko. Dobitnik velikega kristalnega globusa v sezoni 2018/19 se je na vrh povzpel s četrtega mesta.

Na zmagovalnem odru sta mu delala družbo še Poljak Andrzej Stekala, ki je zagotovo pogrešal občinstvo, saj so bile tribune v Zakopanah prazne, in Norvežan Marius Lindvik. Poljski skakalec je za zmagovalcem v drami desetink zaostal zgolj 0,3 točke. 

Lanišek: Škoda. Preveč sem "cincal".

Pavlovčič, ki je bil po prvi seriji drugi, na koncu ni bil najboljši slovenski tekmovalec. Prehitel ga je Anže Lanišek, ki je v finalu pridobil tri mesta in se je moral na koncu zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom. "Spet dobra tekma, a spet škoda prvega skoka. Preveč sem 'cincal', povedano po domače. V finalu sem sicer napadel zelo dobro, a malo je zmanjkalo. Gremo naprej, jutri napademo," je Lanišek napovedal, da želi do vrhunskega rezultata tudi na nedeljski tekmi.

Anže Lanišek je bil v soboto najbolje uvrščeni Slovenec. | Foto: Sportida Anže Lanišek je bil v soboto najbolje uvrščeni Slovenec. Foto: Sportida

Takoj za Laniškom se je na razpredelnici znašel rojak Pavlovčič: "Za menoj je spet super tekma. Peto mesto je odlično! Zadovoljen sem sploh s prvim skokom, ki je bil res lep. V drugem sem naredil malenkostno napako, a upam, da v takem slogu nadaljujem," je povzel Mojstrančan.

Izjemen slovenski moštveni uspeh sta dopolnila Domen Prevc (17. mesto) in Timi Zajc (18.), ki je v finalu izgubil sedem mest.

Hrgota: Dva vrhunska rezultata z malo grenkega priokusa

Robert Hrgota čaka nedeljsko tekmo z velikimi pričakovanji. | Foto: Sportida Robert Hrgota čaka nedeljsko tekmo z velikimi pričakovanji. Foto: Sportida Kako je napeto tekmo, na kateri so razplet pri vrhu krojile majhne razlike, doživel glavni trener slovenske reprezentance Robert Hrgota

"Dva vrhunska rezultata z malo grenkega priokusa. Dve točki oziroma dve točki in pol do zmage. A danes moramo biti s tem zadovoljni, razlike so bile zelo majhne. Morda, če bi se kakšna sreča obrnila k nam, bi bili rezultati povsem drugačni. Sprejmem to, skoki so bili pravi in to mi pomeni več kot kaj drugega. Pohvalil bi tudi Timija, da je dosegel preskok, da je naredil dva solidna skoka. Tudi Domen je bil danes blizu. Pri obeh manjka še pika na i, da se priključita najboljšim. Tilen je imel morda malce smole z 31. mestom, Žiga pa s slabšim skokom več ni iztržil. Jutri gremo naprej, iščemo skoke, ki smo jih počeli danes z rahlimi popravki. Se že veselim jutrišnjega dne," je optimist glavni trener.

Po prvi seriji sta izpadla dva slovenska tekmovalca. Tilen Bartol je ostal za las prekratek za finale. Za 30. mestom je zaostal za pičlo desetinko točke, Žiga Jelar pa je sobotno tekmo v Zakopanah sklenil na 37. mestu.

V nedeljo za točke ob 16.10

V nedeljo bo v Zakopanah še druga posamična tekma. Začela se bo ob 16.10. Tekmi bi sicer morali biti v Pekingu kot generalka za olimpijske igre, a so ju morali zaradi pandemije novega koronavirusa nadomestiti na Poljskem.

Zakopane, rezultati (2. serija):

 

Zakopane, rezultati (1. serija):

 

Svetovni pokal, skupno (20):

 1. Halvor Egner Granerud (Nor)   1.442 točk
 2. Markus Eisenbichler (Nem)      995
 3. Kamil Stoch (Pol)              856
 4. Piotr Žyla (Pol)               698
 5. Robert Johansson (Nor)         690
 6. Anže Lanišek (Slo)             669
 7. Dawid Kubacki (Pol)            668
 8. Marius Lindvik (Nor)           542
 9. Ryoyu Kobayashi (Jap)          530
10. Karl Geiger (Nem)              497
...
16. Bor Pavlovčič (Slo)            398
23. Peter Prevc (Slo)              186
26. Žiga Jelar (Slo)               133
33. Domen Prevc (Slo)               94
44. Timi Zajc (Slo)                 58
45. Cene Prevc (Slo)                55
48. Tilen Bartol (Slo)              46
54. Anže Semenič (Slo)              17

...

Robert Hrgota
Sportal Vesel, da je Slovenija dobila še enega skakalca
Bor Pavlovčič
Sportal Izjemni Pavlovčič z daljavo dneva le za Norvežanom, Prevc diskvalificiran
Bor Pavlovčič
Sportal Bor Pavlovčič do prvih stopničk v karieri
Ne spreglejte