Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
6. 2. 2015,
9.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bode Miller

Petek, 6. 2. 2015, 9.23

6 let, 7 mesecev

Zadnji nastop v bogati karieri Bodeja Millerja?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanja olimpijska prvakinja Picabo Street je prva javno izrazila skrb ameriškega smučanja: Bojim se, da smo zadnjič videli Bodeja Millerja na tekmi.

Noseči ženi Morgan Miller in otrokoma iz predhodnih zunajzakonskih skupnostiSamuelu ter Dacey je v ciljni areni proge Ptice roparice v Beaver Creeku v četrtek zastal dih, saj je Bode Miller po zajetju vrat s hrbtom obrnjen proti cilju grdo padel. Po nekaj trenutkih se je sicer pobral, prišel v cilj, ob tem pa je bila pod njegovim desnim kolenom že vidna globoka in krvava ureznina.

Nekaj ur zatem je svojim navijačem že poslal sporočilo iz bolnišnice, kjer je prestal operacijo po poškodovani tetivi. "Vesel sem. Lahko bi se končalo še slabše," je na Twitter zapisal 37-letni Američan, ki do četrtkovega superveleslaloma svetovnega prvenstva v tej sezoni ni nastopal. Novembra je namreč zaradi stalnih bolečin v hrbtu prestal manjšo operacijo ter se šele januarja vrnil v pravi trenažni program, vse z upanjem na uspešen nastop na domačem svetovnem prvenstvu.

Konec kariere?

Nova poškodba je v trenutku sprožila plaz ugibanj, ali se je na ta način končala tudi izjemno uspešna tekmovalna kariera nekdanjega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala. Miller je namreč že v preteklih tednih večkrat potožil, da se na "obrabljenem" telesu vse bolj čutijo posledice dolgoletnih smučarskih aktivnosti.

V slogu Cesarjevih novih oblačil je misel o zadnjem Millerjevem nastopu, ki se je končal s padcem, prva javno izrazila nekdanja ameriška alpska smučarka in olimpijska prvakinja Picabo Street. "Nočem vnaprej določiti, a v srcu sem začutila, da smo zadnjič videli Millerja v vlogi aktivnega tekmovalca. Vožnja je bila v značilnem Bodejevem slogu. Če bi izpeljal zahtevni zavoj, bi tudi osvojil kolajno," je v pogovoru za časnik Denver Post dejala Streetova.

Spoštovanja vredna kariera

Bližnja prihodnost ameriškega zvezdnika je torej še zavita v tančico vprašajev. Kot na dlani pa je, da se bo poslovil kot eden od velikanov alpskega smučanja. V svoji karieri, ki jo je v svetovnem pokalu začel že leta 1997, je namreč osvojil dva velika kristalna globusa in štiri male ter slavil zmago na 33 tekmah, pri čemer se lahko pohvali z zmagami v vseh disciplinah.

Blestel je tudi na velikih tekmovanjih, s katerih se je v ZDA, kjer so prav zaradi njega začeli smučanju posvečati nekoliko večjo pozornost, vrnil z 11 kolajnami. Med drugim je okrog vratu prejel tudi zlato olimpijsko odličje v Vancouvru, štirikrat pa je bil svetovni prvak.

Čas za družino

Naj spomnimo, vpet v zdravniški primež je vselej nepredvidljivi Američan pred dobrim mesecem javno razpredal o morebitni upokojitvi. "Če ne bo šlo drugače, se bom pogovoril z ženo in pripravil načrt. Letos bom dopolnil 38 let, za menoj je dolga pot. Svoje telo sem dal čez številne preizkušnje. Toda ničesar ne izključujem," je ameriško sedmo silo v začetku leta v negotovosti pustil Miller, športnik, ki je alpskemu smučanju tudi v ZDA dodal zvezdniški pridih.

Ne spreglejte